3de Belgium NLP Meetup te gast bij De Taalsector (18/5)

Belgium NLP Meetup te gast bij De TaalsectorOp donderdag 18 mei 2017 wordt in Gent de 3de Belgium NLP Meetup gehouden. Drie sprekers en een informele gelegenheid om te netwerken rond de prangende taaltechnologiekwesties van het moment.

7de Nationaal Vertaalcongres over het meten van vertaalkwaliteit

Nationaal Vertaalcongres 2017Hoe meet je de kwaliteit van een vertaling? Dat is de centrale vraag op het 'Nationaal Vertaalcongres' dat Teamwork op vrijdag 2 juni 2017 in Amersfoort organiseert. Of beter nog: hoe kijken opdrachtgevers, klanten, lezers en gebruikers naar vertaalkwaliteit?

Juristencongres over 'Recht en Taal'

Juristencongres Recht en TaalDe Nederlandse en de Vlaamse Juristenvereniging organiseren samen een congres over recht en taal op 25 en 26 september 2017 in Antwerpen.

Naar een Europese bachelor- en masteropleiding in de technische communicatie? (colloquium)

Colloquium over de opleiding van technisch redacteursDe meeste technisch redacteurs zijn zogenaamde zij-instromers: vertalers of ingenieurs die zich op een gegeven moment in de technische communicatie hebben ingewerkt. Dat is oké, maar de bedrijfswereld vraagt meer, hoger en gerichter opgeleide professionals.

En dus moeten universiteiten nadenken over de opleiding van specialisten in de technische communicatie. Gespecialiseerde modules voor de vertaal- of ingenieursopleidingen zijn een goed idee, maar de vraag mag ook zijn hoe een bachelor- of masteropleiding in de technische communicatie eruit kan zien.

Op vrijdag 28 april 2017 wordt hierover op de Antwerpse campus van de KU Leuven een colloquium gehouden: het European Academic Colloquium on Technical Communication Studies. Een Europees competentiekader voor de opleiding van specialisten in de technische communicatie is in de maak. Een goede zaak voor de status van het beroep?

Aanvullende gegevens