VVZC-studiedag over schrijfvaardigheid

VVZC organiseert op 21/12/2016 een workshop over schrijfvaardigheidDe Vlaamse Vereniging voor Zakelijke Communicatie (VVZC) organiseert op woensdag 21 december 2016 in Antwerpen een studiedag over schrijfvaardigheid. In vier workshops en een plenaire sessie krijgen de deelnemers tips over online content met impact, SEO writing, klare taal zonder ambtenarees en schrijven in eenvoudig Nederlands.

Taalfouten op je website doen er (niet) toe

Taalfouten op je website doen er (niet) toeSpeel je klanten kwijt door taalfouten op je website? Of loopt het zo'n vaart niet? Taalexpert Miet Ooms onderzoekt hoe het nu precies zit. Ontdek de (nog niet definitieve) uitkomst van haar onderzoek .. en doe zelf nog mee met het onderzoek.

Schrijven voor het web (workshop)

Workshop Schrijven voor het webDe Vlaamse Vereniging voor Zakelijke Communicatie (VVZC) organiseert op dinsdag 10 februari 2015 in Herent een workshop over schrijven voor het web.

Teksten schrijven die lezen (workshop)

Teksten schrijven die blijven (workshop met An Kestens)De Vlaamse Vereniging voor Zakelijke Communicatie (VVZC) organiseert op dinsdag 4 november 2014 in Leuven een workshop 'Teksten schrijven die lezen' met freelance copywriter An Kestens (Woordspraak).

Schrijven met twee hersenhelften (cursus)

Schrijven met twee hersenhelftenSchrijven met twee hersenhelften, wat is dat? Dat is creatief schrijven en effectief schrijven tegelijk. Creatief en zintuiglijk, maar ook logisch en strategisch.

Voor gevorderden moet een driedaagse cursus volstaan om het helemaal onder de knie te krijgen.

Een basiscursus scenarioschrijven

In vier zaterdagen een goede basis scenarioschrijven verwerven?Of je nu een bedrijfsfilm, een reportage, een documentaire, een tentoonstelling, een theaterstuk of nog een ander soort audiovisuele productie wil maken, je hebt altijd een verhaal te vertellen. Voor een goed onderbouwde productie is het belangrijk dat je dat verhaal op voorhand uitschrijft. Dat je een goed scenario hebt. Eddy Kindermans weet er alles van. Op vier zaterdagvoormiddagen in november deelt hij zijn kennis en ervaring in een basiscursus scenarioschrijven aan de KU Leuven campus Brussel.

Schrijven voor het beeldscherm (26/4, Brussel)

Schrijven voor het beeldscherm (26/4, Brusse)'De meeste mensen zoeken op het internet heel gericht naar informatie. Ze scannen heel snel de pagina's op zoek naar wat hen interesseert en brengen weinig of geen geduld op om grote lappen tekst te lezen. Bij de minste twijfel of verveling klikken ze weg naar een andere pagina of website.'

'Als u wil dat uw schermschrijfsels gelezen worden, zal u uw prachtige papiertekst zowel qua inhoud als qua structuur moeten bijknippen.'

De KU Leuven - HUBrussel organiseert eind april en begin mei een opleiding 'Schrijven voor het beeldscherm'. Daarin komen alle technieken aan bod om bondige maar toch volledige teksten te leren schrijven.

Mark Van Bogaert sleept tweede Gouden Veer in de wacht

Mark Van Bogaert wint Gouden Veer 2014Copywriter en schrijftrainer Mark Van Bogaert heeft zijn tweede Gouden Veer te pakken. De Gouden Veer wordt om de twee jaar uitgereikt voor de beste Nederlandstalige verkoopbrief. Mark Van Bogaert won de Gouden Veer 2014 voor een brief in opdracht van het kunstenaressenduo Lut Vandebos en Astrid van der Kreeft (She Constructions) die een artistieke creatie - een grote boot in een grote fles - willen verhuren of verkopen.

Inleiding tot online journalistiek en digitaal publiceren (opleiding)

Inleiding tot online journalistiek en digitaal publiceren (opleiding)De KU Leuven - HUBrussel organiseert in het voorjaar van 2014 een 'Praktijkcursus digitaal publiceren' met Wim De Preter, journalist bij De Tijd. Wie belangstelling heeft voor digitaal publiceren en online journalistiek, kan op donderdag 28 november in Brussel al deelnemen aan een inleidende avondsessie. Welke soorten online media bestaan er? Wat is hun plaats in het medialandschap? Met welke methodes en instrumenten werkt de online journalist?

Journalistiek schrijven (Brussel, permanente vorming)

Opleiding journalistiek schrijven (HUB)Hoe schrijf je een journalistiek stuk dat gelezen en gesmaakt wordt? Ann Peuteman van Knack kan het weten. In 2010 sleepte ze de Dexia Persprijs in de wacht voor een spraakmakende reportage over nieuwe gezinnen. De KU Leuven - HUBrussel organiseert dit najaar opnieuw een opleiding journalistiek schrijven. Met Ann Peuteman als docente.

Aanvullende gegevens