Internationale conferentie over TPR Storytelling

Internationale TPRS-conferentieTPR Storytelling of kortweg TPRS is een methode om een vreemde taal te leren. Veel lezen en zeer interactief vertellen zijn in deze methode de sleutelwoorden. TPRS staat voor Teaching Proficiency through Reading and Storytelling.

De Nederlandse stichting TPRS Platform organiseert op vrijdag 7 en zaterdag 8 oktober 2016 in Amersfoort een internationale conferentie over TPRS.

Laat die r maar rrrrrrollen!

Uitspraaklessen en stemgebruik in het vreemdetalenonderwijsVoor taaldocenten Engels, Frans, NT2 en iedere andere geïnteresseerde taaldocent heeft het Universitair Centrum voor Talenonderwijs (UCT) van de Universiteit Gent op woensdag 20 april 2016 een nascholingsatelier "Uitspraaklessen en stemgebruik in vreemdetalenonderwijs".

UA Taaldag 2016 biedt update en inspiratie voor taaldocenten

UA Taaldag 2016Een TeachMeet met twee leraren Spaans uit het volwassenenonderwijs, apps om samen Frans te leren, oefenen op collocaties in het Engels, Lehrkompetenz und Unterrichtsgestaltung (specifiek voor leraren Duits), de ambivalente houding van Vlaamse leerkrachten tegenover het Standaardnederlands, een rapport van de onderwijsinspectie over de kwaliteit van het talenbeleid in de Vlaamse secundaire scholen, ...

De taalhacker (boek)

De taalhacker van Gabriel Wyner in een vertaling van Henry CorverBij uitgeverij Maven publishing (Amsterdam) is ‘De taalhacker' van Gabriel Wyner verschenen in een vertaling van Henry Corver. 

Het boek beschrijft een nieuwe methode om talen te leren.

Vreemdetalendidactiek (congres)

Congres Vreemdetalendidactiek 15 oktober 2015 DiepenbeekHet jaarlijkse congres over vreemdetalendidactiek aan de Universiteit Hasselt vindt dit jaar op donderdag 15 oktober plaats op de campus in Diepenbeek. Wat staat er op het programma?

Talen en sociale inclusie (conferentie)

EDT-conferentie over talen en sociale inclusieOp vrijdag 25 september 2015 vindt in Gent de tweejaarlijkse conferentie rond de Europese Dag van de Talen (EDT) plaats. Het thema is dit jaar 'Talen voor Sociale Inclusie'. Op deze conferentie worden ook de Vlaamse ELIT-prijzen voor innovatief talenonderwijs uitgereikt.

Bevordert uw taalproject sociale inclusie? (ELIT-wedstrijd)

Europees Label voor Innovatief Talenonderwijs (ELIT 2015)Bevordert uw taalproject of taalactiviteit sociale inclusie? Dan kunt u dit jaar meedingen naar het Europees Label voor Innovatief Talenonderwijs (ELIT 2015). Het wedstrijdthema is 'Talen voor sociale inclusie'. Aanmelden kan nog tot 1 juni 2015.

Nederlandstalige leerkrachten voor Franstalige immersiescholen

Diverse Franstalige immersiescholen in Brussel en Waals-Brabant zoeken Nederlandstalige leerkrachten.

Kids&Us zoekt franchisenemers in Vlaanderen

Kids&Us zoekt franchisenemers voor VlaanderenKids&Us is een van origine Catalaans netwerk van taalcentra, gespecialiseerd in het aanleren van een tweede taal vanaf het eerste levensjaar.
Kids&Us is op zoek naar professionele en gemotiveerde franchisenemers om een centrum te openen in Vlaanderen.

 

85 winnaars van Europees Talenlabel in één bundel

85 winnaars Europees Talenlabel in 1 bundelIn 1998 lanceerde de Europese Commissie ELIT, het Europees Label voor Innovatief Talenonderwijs of kort het Europees Talenlabel. ELIT is sindsdien een jaarlijkse wedstrijd die innovatieve initiatieven op het vlak van het leren van talen bekroont. De Commissie publiceert nu een bundel met 85 geselecteerde ELIT-winnaars, waaronder diverse Belgische innovatieve projecten. "The European Language Label Initiative - A success story".

UA-Taaldag 2015

UA-Taaldag 2015Op zaterdag 7 februari 2015 vindt in Antwerpen de jaarlijkse UA-Taaldag plaats, een inspiratiedag voor taaldocenten. De UA-Taaldag bestaat traditiegetrouw uitsluitend uit workshops en een parallelle expo.

'Plaats van Engels, Frans en Duits in onderwijs herbekijken'

Engels, Frans en Duits in vreemdetalenonderwijs herbekijken'We moeten de plaats van zowel Engels, Frans als Duits in het Vlaams talenonderwijs herbekijken.' Engels opwaarderen en de jongeren bewust laten kiezen tussen Frans en Duits. Dat is waar Luc van Doorslaer, directeur van het Leuvense Centre for Translation Studies (CETRA), voor pleit in een opiniestuk in De Standaard van 29 november 2014.

Taalzomer van Roeland in de running voor Gastvrije Award

Taalzomer van vzw Roeland in de running voor Gastvrije AwardDe Gentse vzw Roeland is met haar project Taalzomer opnieuw serieus in de running voor een prijs: de Gastvrije Award 2014. U kunt nog stemmen voor dit taalproject, dat in maart van dit jaar al een tweede plaats op de Language Industry Awards (LIA's) behaalde in de categorie 'Beste taalproject 2013'.

Congres "Vreemde-talendidactiek" (16/10, Diepenbeek)

Congres Vreemdetalendidactiek, 16 oktober 2014 DiepenbeekOp donderdag 16 oktober 2014 wordt in Diepenbeek (Universiteit Hasselt) het congres "Vreemde-talendidactiek" gehouden. Dit congres - de opvolger van de Journée du professeur de FLE - biedt een reeks ateliers over de didactiek van het Frans én andere vreemde talen, en een informatiemarkt.

Taakgericht taalonderwijs (conferentie)

International Conference on Task-Based Language Teaching, 16-18 september 2015 LeuvenVan 16 tot 18 september 2015 wordt in Leuven de zesde editie van de internationale conferentie over taakgericht taalonderwijs gehouden (International Conference on Task-Based Language Teaching - TBLT 2015). Het conferentiethema luidt: 'Tasks for Real'. Update: het volledige programma staat online.

Facets of Vocabulary Learning (symposium)

Facets of Vocabulary Learning (symposium)Op dinsdag 9 september 2014 organiseert de Gentse onderzoeksgroep GOLLD (Ghent On Language Learning and Didactics) een namiddagsymposium over (enkele facetten van) het leren van woordenschat.

Je vak in een vreemde taal

Je vak in een vreemde taalBij uitgeverij Acco (Leuven) is het boek 'Je vak in een vreemde taal' uitgegeven. De ondertitel luidt: 'Wegwijzer voor de CLIL-onderwijspraktijk' en het boek is van de hand van Lies Strobbe, Lies Sercu en Johan Strobbe.

'Je vak in een vreemde taal' wil een leidraad zijn voor scholen en leerkrachten die vanaf september schoolvakken in een vreemde taal (CLIL of Content-and- Language Integrated Learning) willen aanbieden.

TPR Storytelling wil ook netwerken in België

TPR Storytelling wil ook netwerken in BelgiëDe Nederlandse Stichting tprs Platform organiseert in Nederland met enige regelmaat netwerkbijeenkomsten over TPR Storytelling. TPRS staat voor Teaching Proficiency through Reading and Storytelling. Het basisprincipe van TPRS is dat de docent aan de lerende non-stop betekenisvolle input aanbiedt die voor de lerende persoonlijk interessant (lees: gepersonaliseerd) en begrijpbaar dient te zijn. En de beste manier om dat principe in de praktijk te brengen is volgens TPRS door (mini)verhalen te vertellen - of beter te vragen; de S in TPRS staat weliswaar voor storytelling, maar de verhalen worden in feite niet verteld maar 'gevraagd'. De docent schept samen met de leerlingen verhalen met behulp van speciale vragentechnieken.

De netwerkbijeenkomsten die tprs Platform organiseert, vinden tot nu toe steeds in Utrecht plaats. Alike Last: 'Als er voldoende geïnteresseerden zijn in België, dan verzorgt het platform ook graag een eerste Belgische TPRS-netwerkbijeenkomst. Het tprs Platform werkt daartoe graag samen met mogelijk geïnteresseerde organisaties.'

Je vak in een vreemde taal? (symposium)

Studiedag over CLIL-onderwijsBiologie in het Engels? Media in het Frans? Filosofie in het Duits? Voor Vlaams Onderwijsminister Pascal Smet is dat een mogelijke onderwijsvorm in het secundair onderwijs, vanaf 2014. Voor maximum een vijfde van de zogenoemde zaakvakken wel te verstaan. Deze onderwijsvorm heet CLIL: Content and Language Integrated Learning. CLIL en immersie komen steeds vaker in de media aan bod. In Wallonië zijn ze al jaren een begrip.

Het Leuvens Universitair Centrum voor Onderwijsgerichte Nascholing (Lucon, het vroegere Vliebergh-Senciecentrum) organiseert op woensdag 15 mei een symposium over CLIL-onderwijs onder de titel 'Je vak in een vreemde taal? Wegwijzers voor de onderwijspraktijk.' Inderdaad, CLIL komt eraan.

Dyslexie en de didactiek van vreemde talen (studiedag)

ANBF-studiedag over dyslexie en NVTDyslexie doet veel vragen rijzen. Hoe ga je daar als docent Nederlands als vreemde taal mee om? Daarover gaat de didactiekdag die de ANBF op woensdag 29 mei in Brussel organiseert.

Nederland enthousiast over vroeg en intensief vreemdetalenonderwijs

Nederland enthousiast over vroeg vreemdetalenonderwijsIn Nederland groeit het vroeg vreemdetalenonderwijs explosief. In 2007 boden 127 Nederlandse basisscholen vroeg vreemdetalenonderwijs (vvto) aan. Eind 2011 was het aantal scholen gestegen tot 658. Nu blijkt uit een evaluatieonderzoek naar de ervaring van scholen die intensieve vormen van vreemdetalenonderwijs hebben ingevoerd dat vrijwel iedereen daarover enthousiast is. Ook de kinderen zijn volgens het rapport zichtbaar enthousiast.

Talen, mobiliteit en inzetbaarheid op de arbeidsmarkt & Europees Talenlabel

Talen, mobiliteit en inzetbaarheid op de arbeidsmarkt & Europees TalenlabelHet Franstalige Agentschap voor levenslang leren (AEF Europe - Agence pour l'Education et la Formation tout au long de la vie) organiseert op donderdag 11 oktober in Brussel een conferentie over het thema talen, mobiliteit en inzetbaarheid op de Europese arbeidsmarkt en de bijdrage die het Europees Talenlabel kan leveren: 'Label européen des langues - Langues, mobilité et employabilité'. Het Europees Talenlabel is een kwaliteitslabel dat innoverende projecten voor taalonderwijs en talen leren bekroont. Het wordt om de twee jaar uitgereikt.

Creativity in Language Learning (conferentie, Brussel)

Creativity in Language Learning (conferentie, Brussel)Op donderdag 15 en vrijdag 16 november vindt in Brussel een internationale conferentie over 'Creativity in Language Learning' plaats. Wie een paper wil presenteren, kan zich nog tot 20 september aanmelden.

Mooi potentieel voor taalopleidingen die alleen gericht zijn op passieve kennis?

Mooi potentieel voor taalopleidingen die alleen gericht zijn op passieve kennis?Internationale bedrijven zouden veel tijd en geld kunnen uitsparen met taalopleidingen die alleen gericht zijn op passieve kennis: bv. cursussen luistervaardigheid Duits of leesvaardigheid Frans. Dat zeggen vijf Utrechtse studenten in een reportage over luistertaal en intercomprehensie die ze voor het zomernummer van Taalschrift, het e-tijdschrift over taal en taalbeleid van de Taalunie, hebben gemaakt. Is er een markt voor zulke opleidingen?

Jonge nieuwkomers leren taal al spelend bij vzw Roeland

Jonge nieuwkomers leren taal al spelendEen ploeg van het tv-journaal van de VRT kwam gisteren bij vzw Roeland in Gent een kijkje nemen op een taalkamp voor anderstalige jonge nieuwkomers en maakte een minireportage over het bezoek van de kinderen aan de stadsbibliotheek.

Storytelling voor het talenonderwijs. Wat is TPRS en wanneer komt het naar België?

Storytelling voor het talenonderwijs. Wat is TPRS en wanneer komt het naar België?Bij de Nederlandse uitgeverij Arcos Publishers is het boek 'Storytelling voor het talenonderwijs' verschenen. Dit boek is de vertaling van 'Fluency through TPR Storytelling', het basishandboek over TPRS van Blaine Ray en Contee Seely, zeg maar de 'TPRS-bijbel'. TPRS staat voor Teaching Proficiency through Reading and Storytelling. Maar wat is TPRS eigenlijk? En wanneer komt TPRS naar Vlaanderen en België?

Alaboemsasa: taalstimulering Nederlands voor meertalige kinderen in de vrije tijd

Alaboemsasa: taalstimulering Nederlands voor meertalige kinderen in de vrije tijdHet Centrum voor Taal en Onderwijs (CTO) van de KU Leuven en het productiehuis Motionmakers (Vilvoorde) hebben een vormingspakket ontwikkeld dat begeleiders van meertalige kinderen (in jeugdbeweging, speelpleinwerking, buitenschoolse opvang, enz.) moet helpen om het gebruik van het Nederlands in de vrije tijd te stimuleren. Het pakket heet Alaboemsasa en is ontwikkeld in opdracht van de provincie Vlaams-Brabant en vzw De Rand.

Grammatica leren op het ERK-niveau dat bij je past: een primeur van … Van Dale

Grammatica leren op het ERK-niveau dat bij je past: een primeur van … Van DaleVroeger was Van Dale een woordenboekenmaker. Twijfel over een woord? De ‘Dikke’ gaf altijd uitsluitsel. Trouwe steun en toeverlaat van menig taalprofessional. Maar vandaag is uw trouwe steun en toeverlaat misschien ook uw concurrent. Van Dale is immers ook een vertaalbureau. En een aanbieder van taalopleidingen. En een uitgever van taalhandboeken. En nu ook van grammatica’s.

En niet alleen van Nederlandse grammatica’s overigens. Van Dale lanceert een reeks van zes grammatica’s, zes talen tegelijk.

Maar de echte primeur is volgens ons dat Van Dale – in een en hetzelfde boek - de beschrijving van de grammaticaregels aanpast aan de verschillende taalniveaus van het Europees Referentiekader (ERK). Ook de voorbeeldzinnen zijn aangepast aan het ERK-niveau. De filosofie? Je moet grammatica kunnen bestuderen op het niveau dat bij je past.

Taalcarrousel Roemeens-Nederlands

Nog tot juni volgend jaar organiseert de Antwerpse vzw Miorita samen met Vormingplus en Stad Antwerpen tweewekelijks op zondagmiddag de 'Taalcarrousel Roemeens-Nederlands', een praatcafé waar Nederlandstaligen en Roemenen elkaars taal beter leren spreken; eerst een uurtje in het Nederlands en daarna een uurtje in het Roemeens.

Animatiecentrum voor Talen failliet

Animatiecentrum voor Talen faillietDe rechtbank van eerste aanleg te Brussel heeft de gerechtelijke ontbinding uitgesproken van het Animatiecentrum voor Talen vzw / Centre d'Animation en Langues asbl.

Taalcarrousel Pools-Nederlands

Nog tot juni volgend jaar organiseert de Antwerpse vzw Viva Pol samen met Vormingplus en Stad Antwerpen tweewekelijks op zaterdagavond de 'Taalcarrousel Pools-Nederlands', een praatcafé waar Nederlandstaligen en Polen elkaars taal beter leren spreken; eerst een uurtje in het Nederlands en daarna een uurtje in het Pools.

Ben je zeker? 14 stellingen en gewoontes over taaldidactiek in vraag gesteld

Ben je zeker? 14 stellingen en gewoontes over taaldidactiek in vraag gesteldHeeft het zin om kennis van grammaticaregels te toetsen? Presenteer je woordenschat best in thematische sets? Doe je er goed aan je leerlingen te waarschuwen voor valse vrienden en andere verwarrende gevallen? Hoe reageer je best op fouten? Waartoe dient luidop lezen? Wat is een goede taalvaardigheidstoets?

Bij uitgeverij Acco (Leuven) is het boek 'Ben je zeker?' van de hand van Frank Boers verschenen. In dit boek stelt Frank Boers veertien stellingen en gewoontes in het vreemdetalenonderwijs in vraag. De auteur pleit voor een beter geïnformeerde en doordachte taaldidactiek, geënt op wetenschappelijk onderzoek.

Vind een Taalvriend via taalmix.be

Vind een Taalvriend via taalmix.beVia de website taalmix.be kan je een Taalvriend vinden. Een Taalvriend is iemand uit jouw streek, die jouw interesses deelt, maar een andere taal spreekt. Taalvrienden kunnen elkaar contacteren en elkaar ontmoeten om op een aangename manier hun talenkennis te verbeteren. Taalmix is een nieuw project van het Huis van het Nederlands Oost-Vlaanderen, naar het concept 'Patati Patata' van het Brussels Huis van het Nederlands.

We moeten minder woorden aanleren maar dat wel grondiger doen

We moeten minder woorden aanleren maar dat wel grondiger doenMinder (Engelse of Franse) woorden aanleren, maar dat wel grondiger doen. Dat is het advies van taalpsycholoog Marc Brysbaert van de Universiteit Gent voor het (vreemde)taalonderwijs. Hij zegt dat in een reportage van Ludo Permentier in het nieuwste nummer van Taalschrift, het elektronische maandblad van De Nederlandse Taalunie over taal en taalbeleid. 'Waarom moet je álle onregelmatige werkwoorden uit je hoofd leren voor Frans of Engels, als er maar twintig in echte gesprekken voorkomen?'

Bij wijze van spreken (nieuw kaartspel)

Bij wijze van spreken (nieuw kaartspel)Hoe zeg je 'Het regent oude wijven' in het Frans? En in het Engels? Het Animatiecentrum voor talen (Brussel) heeft een nieuw kaartspel uit waarmee je zulke uitdrukkingen spelenderwijs kunt oefenen.

Euregionaal talenproject LinguaCluster voorgesteld

Euregionaal talenproject LinguaCluster voorgesteldOp vrijdag 3 december werd in Genk het euregionaal project LinguaCluster voorgesteld. LinguaCluster is een grensoverschrijdend talenproject in de Euregio Maas-Rijn (EMR). Het project bundelt klasuitwisselingen, bedrijfsstages, taalprikkelende buitenschoolse activiteiten, arbeidsgerichte taalopleidingen en een innovatief e-learningplatform.

Taalkwartet Duits

Taalkwartet DuitsDe Taalkwartetten van de Nederlandse uitgeverij Scala (Groningen) zijn uitgebreid met een taalkwartet Duits. De serie bestaat nu uit Engelse, Franse, Spaanse, Italiaanse en Duitse taalkwartetten.

Hoe u talen kunt leren

Hoe u talen kunt lerenDe Europese Commissie heeft een brochure gepubliceerd die wil laten zien wat talen leren kan betekenen, hoe talen leren leuk en uitdagend kan zijn, hoe je je taalvaardigheden kunt verbeteren en wat de EU doet om het leren van talen te stimuleren. 'Hoe u talen kunt leren' is de titel van de brochure.

Nederlandse kinderen leren steeds vroeger vreemde taal

Het aantal Nederlandse basisscholen dat vroeg vreemdetalenonderwijs aanbiedt, is vorig jaar met 70 procent gestegen ten opzichte van het voorgaande jaar. Op de in totaal 174 basisscholen die vroeg vreemdetalenonderwijs aanbieden, wordt voornamelijk Engels geleerd. Zeventien scholen bieden daarnaast Duits of Frans aan. Er doen ook acht scholen mee aan een proefproject 'Spaans op de basisschool'.

Dynamisch ludiek leren

Het Centrum Nascholing Onderwijs van de Universiteit Antwerpen organiseert op woensdag 28 oktober een studiedag over dynamisch ludiek leren. Deze studiedag biedt inzicht in de voordelen van spelend leren voor het inslijpen van leerstof en reikt een uitgebreid arsenaal aan taal- en communicatiespelletjes aan.

Task-Based Language Teaching (A Reader)

Bij uitgeverij John Benjamins (Amsterdam) is 'Task-Based Language Teaching' verschenen, een reader met 20 artikels in herdruk die laten zien hoe taakgericht taalonderwijs (task-based language teaching / TBLT) de voorbije twee decennia is ontstaan en geëvolueerd. De redactie is van Kris Van den Branden, Martin Bygate en John Norris.

Talen op een kier

Op maandag 11 mei organiseert vzw Foyer (Brussel) een symposium over talensensibilisering voor het basisonderwijs. De titel luidt: 'Talen op een kier'. Onze maatschappij wordt elke dag rijker aan talen en culturen. Hoe bereiden we jonge kinderen voor op deze meertalige en multiculturele wereld?

Taste the Language krijgt felicitaties van de jury

Taste the Language krijgt felicitaties van de juryDe Europese Commissie heeft met een score van 4 op 5, zijnde 80 procent, het eindverslag goedgekeurd van het project Taste the Language. Taste the Language was een Linguaproject in het kader van het Europese Socratesprogramma van de Europese Commissie. Het project liep van 2005 tot 2007 en had als doel het leren van Europese talen te promoten door proefsessies met eten en drinken ('Taster Sessions'). Francis Note van de Lessius Hogeschool was de coördinator van het project waarbij nog acht andere Europese partners waren betrokken.

Taal- en voetbaltraining bij RJ Wavre

De Waals-Brabantse voetbalclub Racing Jet de Wavre organiseert vanaf 16 februari elke maandagavond voetbaltrainingen in het Nederlands en, zodra er belangstelling voor zal blijken, binnenkort allicht ook in het Engels.

Ambassadeursdag voor taalleerkrachten

Op maandag 26 januari vindt in Brussel de tweede editie plaats van de Ambassadeursdag. De Ambassadeursdag is een uitwisselingsdag voor leerkrachten Nederlands in het Franstalig secundair onderwijs en leerkrachten Frans in het Nederlandstalig secundair onderwijs.

Meer artikelen...

 1. Symposium over Europees Referentiekader voor talen
 2. FC Asse-Zellik scoort met voetbalwoordenboekje
 3. Mijn kind leert een andere taal
 4. Conferentie over het leren van bedreigde talen
 5. My Word Coach: woordenschat verrijken met Nintendo
 6. Ambassadeursdag voor taalleerkrachten
 7. Cognitive Linguistic Approaches to Teaching Vocabulary and Phraseology
 8. Phraseology in Foreign Language Learning and Teaching
 9. Festival des Langues in Rijsel
 10. Taakgestuurd vreemdeta­lenonderwijs en Web 2.0
 11. Tasks In Action: taakgericht taalonderwijs in de praktijk
 12. Elke dag in het taalbad (immersiescholen in Franstalig België)
 13. Contrastief taalonderzoek Nederlands-Frans
 14. Contrastief taalonderzoek Nederlands-Frans
 15. Nieuwe conversatietafels in Brussel
 16. Animatiecentrum voor ta­len viert 30ste verjaardag met 30% korting op actua­press en Mag&Flash
 17. Europeestaalportfolio.nl krijgt accreditatie
 18. Studiedag Europees Referentiekader voor Talen (ERK)
 19. Colloquium taal en stad
 20. Dertigste Talenfeest groot succes
 21. Gesprekken voeren in vijf talen
 22. Vreemde talen leren – hoe jonger hoe liever
 23. Taal- en circusvakantie
 24. Taal- en zeilvakantie
 25. Geaccrediteerde vertaling Europees Referentiekader
 26. Taalvakantie in Marokko
 27. Complexiteit, vlotheid en accuraatheid in gebruik, verwerving en didactiek van de tweede taal
 28. Ontwerp een taalspel
 29. Zomeracademie over leerdercorpora
 30. Taal en communicatie tij­dens de Vlaamse Weten­schapsweek
 31. Ontwerp en realiseer je ei­gen taalspel
 32. Proeven van taal / Taste the Language
 33. Trialoog: uitwisseling van hogeschoolstudenten tus­sen de Gemeenschappen
 34. Nederlanders overschatten vreemdetalenkennis
 35. De begrijpbaarheid van nauw verwante talen
 36. Pleidooi voor vroeg meer­talig onderwijs
 37. UA-Taaldag 2006: lezingen, werkwinkels en infomarkt
 38. EuroSLA 16
 39. Trends in taalreizen
 40. Taalbad voor jonge nieuwkomertjes
 41. Jong-leren met talen
 42. Nieuw Samenwerkingsverband voor de invulling van de Europese Dag van de Talen in Vlaanderen
 43. Van kiwi-cowboys en trail­blazers
 44. Taal & circus
 45. Intercomprehensie: een utopie?
 46. Nieuw cursusaanbod BIS
 47. Doorfluisteren
 48. Mis de talentrein niet
 49. Intercomprehensie tussen Germaanse talen
 50. Uw talenpaspoort alstu­blieft!

Aanvullende gegevens