Internationale conferentie over TPR Storytelling

Internationale TPRS-conferentieTPR Storytelling of kortweg TPRS is een methode om een vreemde taal te leren. Veel lezen en zeer interactief vertellen zijn in deze methode de sleutelwoorden. TPRS staat voor Teaching Proficiency through Reading and Storytelling.

De Nederlandse stichting TPRS Platform organiseert op vrijdag 7 en zaterdag 8 oktober 2016 in Amersfoort een internationale conferentie over TPRS.

Laat die r maar rrrrrrollen!

Uitspraaklessen en stemgebruik in het vreemdetalenonderwijsVoor taaldocenten Engels, Frans, NT2 en iedere andere geïnteresseerde taaldocent heeft het Universitair Centrum voor Talenonderwijs (UCT) van de Universiteit Gent op woensdag 20 april 2016 een nascholingsatelier "Uitspraaklessen en stemgebruik in vreemdetalenonderwijs".

UA Taaldag 2016 biedt update en inspiratie voor taaldocenten

UA Taaldag 2016Een TeachMeet met twee leraren Spaans uit het volwassenenonderwijs, apps om samen Frans te leren, oefenen op collocaties in het Engels, Lehrkompetenz und Unterrichtsgestaltung (specifiek voor leraren Duits), de ambivalente houding van Vlaamse leerkrachten tegenover het Standaardnederlands, een rapport van de onderwijsinspectie over de kwaliteit van het talenbeleid in de Vlaamse secundaire scholen, ...

De taalhacker (boek)

De taalhacker van Gabriel Wyner in een vertaling van Henry CorverBij uitgeverij Maven publishing (Amsterdam) is ‘De taalhacker' van Gabriel Wyner verschenen in een vertaling van Henry Corver. 

Het boek beschrijft een nieuwe methode om talen te leren.

Vreemdetalendidactiek (congres)

Congres Vreemdetalendidactiek 15 oktober 2015 DiepenbeekHet jaarlijkse congres over vreemdetalendidactiek aan de Universiteit Hasselt vindt dit jaar op donderdag 15 oktober plaats op de campus in Diepenbeek. Wat staat er op het programma?

Talen en sociale inclusie (conferentie)

EDT-conferentie over talen en sociale inclusieOp vrijdag 25 september 2015 vindt in Gent de tweejaarlijkse conferentie rond de Europese Dag van de Talen (EDT) plaats. Het thema is dit jaar 'Talen voor Sociale Inclusie'. Op deze conferentie worden ook de Vlaamse ELIT-prijzen voor innovatief talenonderwijs uitgereikt.

Bevordert uw taalproject sociale inclusie? (ELIT-wedstrijd)

Europees Label voor Innovatief Talenonderwijs (ELIT 2015)Bevordert uw taalproject of taalactiviteit sociale inclusie? Dan kunt u dit jaar meedingen naar het Europees Label voor Innovatief Talenonderwijs (ELIT 2015). Het wedstrijdthema is 'Talen voor sociale inclusie'. Aanmelden kan nog tot 1 juni 2015.

Nederlandstalige leerkrachten voor Franstalige immersiescholen

Diverse Franstalige immersiescholen in Brussel en Waals-Brabant zoeken Nederlandstalige leerkrachten.

Kids&Us zoekt franchisenemers in Vlaanderen

Kids&Us zoekt franchisenemers voor VlaanderenKids&Us is een van origine Catalaans netwerk van taalcentra, gespecialiseerd in het aanleren van een tweede taal vanaf het eerste levensjaar.
Kids&Us is op zoek naar professionele en gemotiveerde franchisenemers om een centrum te openen in Vlaanderen.

 

85 winnaars van Europees Talenlabel in één bundel

85 winnaars Europees Talenlabel in 1 bundelIn 1998 lanceerde de Europese Commissie ELIT, het Europees Label voor Innovatief Talenonderwijs of kort het Europees Talenlabel. ELIT is sindsdien een jaarlijkse wedstrijd die innovatieve initiatieven op het vlak van het leren van talen bekroont. De Commissie publiceert nu een bundel met 85 geselecteerde ELIT-winnaars, waaronder diverse Belgische innovatieve projecten. "The European Language Label Initiative - A success story".

Aanvullende gegevens