Time- & taskmanagement voor taalprofessionals – leertraject op 8 oktober, 15 oktober, 26 november

Staat je agenda altijd vol deadlines? Heb je het gevoel dat je werk een golf is met periodes vol veel dringend werk en daarna maanden stilte? Krijg je stress van hoeveel administratie je soms ineens moet doen en wil je beter leren spreiden? Vind je dat communicatie rond opdrachten te veel tijd in beslag neemt en denk je dat het efficiënter kan?

De Taalsector nodigt een expert uit - Annelies Kimpe van Amelior – voor een driedelig leertraject ‘time- & taskmanagement’. Je krijgt een maand de tijd om aan je productiviteit en efficiëntie te werken onder begeleiding van Annelies Kimpe. Want goed timemanagement leidt tot:

Prijscalculatie voor taalondernemers: online workshop - 10 juni 2021

Heb jij het gevoel dat je dringend nog eens moet narekenen of jouw tarieven wel alle kosten dekken en wel de verhoopte winst opleveren? Vind jij dat je te weinig betaald krijgt voor je taaldiensten? Of dat je dringend je prijzen moet verhogen (maar niet durft omdat je bang bent klanten te verliezen)?

Schrijf je dan in voor de online workshop Prijscalculatie voor taalondernemers op donderdag 10 juni 2021.

Prijscalculatie workshop

In deze workshop leer je de prijs juist berekenen, juist in de markt zetten, en vervolgens ook handhaven én verhogen.

Fotograferen en fotoshoot voor taalprofessionals: workshop - 25 juni 2021 Gent

Hoe maak je als taalprofessional foto's die je passie laten spreken en tegelijk professionaliteit uitstralen? Met je eigen smartphone of camera, direct bruikbaar voor je sociale media of je website.

En liefst kom je in beeld in volle actie met taal ... of met een klant ...

Gemakkelijker gezegd dan gedaan natuurlijk. Ben jij ook vaak gefrustreerd dat je foto's nooit helemaal goed zijn?

Goed nieuws!

Workshop Fotograferen voor taalprofessionals

De Taalsector heeft op vrijdag 25 juni 2021 in Gent opnieuw portretfotograaf Marc Wallican op bezoek. Voor een interactieve workshop met fotoshoot 'Fotograferen voor taalprofessionals'.

Want ook voor taalprofessionals geldt: visuele content wordt steeds belangrijker.

De Taalsector Community Online Meetup: het lidmaatschap als helder kwaliteitssignaal - 22 juni 2021

Dinsdag 22 juni houden we de derde meetup in een nieuwe reeks maandelijkse online meetups voor taalprofessionals, elke vierde dinsdag van de maand, telkens van 8.30 tot 9.15 uur, en ook telkens met één heel concreet en centraal thema. Exclusief voor leden.

De Taalsector Community Online Meetup

Nu dinsdag 22 juni: heldere kwaliteitssignalen zenden naar klanten: het "lidmaatschap" als kwaliteitssignaal dat de klant verstaat.

De Taalsector Open Adviesmiddag: 1 juli 2021

Ben je in een fase dat je een extra paar ogen of een klankbord kunt gebruiken om je taalonderneming te evalueren? Heb je zakelijk advies nodig over bijvoorbeeld het beheer van je zaak, de aantrekkelijkheid van je persoonlijke profiel op de taalmarkt of het werven van nieuwe klanten? Maak dan een afspraak voor de Open Adviesmiddag - persoonlijk, kosteloos eerstelijnsadvies, naar keuze bij De Taalsector in Gentof via je favoriete video app.


 

Elke eerste donderdag van de maand maken we onze agenda vrij voor jou. Meld je tijdig aan, zodat we voor jou een individueel tijdslot kunnen reserveren.

 

The Language Garage #10 - 27 september 2021 Gent

Ben jij niet alleen een taalprofessional maar ook een beetje een geek, uitvinder of kunstenaar met taal? Zit je te broeden op een klein of groot idee met taal? Kom naar The Language Garage.

The Language Garage is een informeel avondje creatief denken, maken, delen, bouwen, knutselen, experimenteren, hacken en doe-het-zelven met taal in de breedste zin van het woord.

The Language Garage

The Language Garage #10 is op maandag 27 september 2021 in Gent.

Verkooptechniek voor taalondernemers: online workshop - 9 september 2021

Heb jij het gevoel dat je je taaldienst commercieel nog aantrekkelijker zou kunnen voorstellen aan een potentiële klant? Dat je gevatter zou moeten kunnen reageren op allerlei weerstanden en tegenwerpingen? Dat je er niet altijd in slaagt het goede gevoel in het gesprek te houden? En dat je daardoor jammer genoeg ook veel mooie omzet laat liggen?

Dan is de workshop "Verkooptechniek voor taalondernemers" op donderdag 9 september 2021 online zeker iets voor jou.

Crash course verkooptechniek voor taalprofessionals

Tijdens deze zeer interactieve online workshop oefenen we in een kleine groep de belangrijkste verkooptechnieken, specifiek gericht op de verkoop van taaldiensten.

Risico's in de taalsector - verzekeringspolissen voor taalondernemers - workshop: 14 oktober 2021

Het is naïef te denken dat je zomaar professioneel taalwerk en professionele taaldiensten kunt aanbieden op de markt en dat dat geheel zonder risico's zou zijn. Gelukkig kun je je met de juiste verzekeringen veel financiële problemen besparen.

 Taal, risico's en verzekeringen

Op donderdag 14 oktober 2021 van 9u30 tot 12u00 brengen we in een interactieve workshop de risico's in de taalsector in kaart en stellen we verzekeringspolissen voor waarmee taalondernemers de typische risico's van het taalvak kunnen dekken.

De Taalsector Presenteert: de ondertitelaar - 21 mei 2021

Wil je weten wat je allemaal kan doen met talen? Of ben je al een ervaren taalprofessional en wil je je kennis over de taalsector uitbreiden? Meld je aan voor De Taalsector Presenteert - een nieuwe serie online lunchsessies waarin De Taalsector een taalberoep presenteert. Save the dates voor De Taalsector Presenteert 2021: 21 mei en 18 juni telkens van 12u00 tot 13u15.

Op 21 mei van 12.00 tot 13.15 uur praten we over de ondertitelaar.

 

 

De Taalsector Challenge: de NT2-Schrijfassistent van het ILT (KU Leuven) - 20 mei 2021

In de nieuwe reeks infosessies De Taalsector Challenge (online) zit je als taalprofessional op de eerste rij om te zien hoe je innovaties in je business kan toepassen. Wees mee met de ontwikkelingen in de taalsector, word er slimmer van en optimaliseer je business! 

Op 20 mei 2021 van 12u00 tot 13u15 gaat het Leuvense Instituut voor Levende Talen (ILT) De Taalsector Challenge aan, met de NT2 Schrijfassistent - een online schrijfhulp voor anderstaligen.

Aanvullende gegevens