Risico's in de taalsector - verzekeringspolissen voor taalondernemers - workshop: 14 oktober 2021

Het is naïef te denken dat je zomaar professioneel taalwerk en professionele taaldiensten kunt aanbieden op de markt en dat dat geheel zonder risico's zou zijn. Gelukkig kun je je met de juiste verzekeringen veel financiële problemen besparen.

 Taal, risico's en verzekeringen

Op donderdag 14 oktober 2021 van 9u30 tot 12u00 brengen we in een interactieve workshop de risico's in de taalsector in kaart en stellen we verzekeringspolissen voor waarmee taalondernemers de typische risico's van het taalvak kunnen dekken.

De Taalsector Challenge #5 met de NT2-Schrijfassistent van het ILT (KU Leuven) op 20 mei 2021

In de nieuwe reeks infosessies De Taalsector Challenge (online) zit je als taalprofessional op de eerste rij om te zien hoe je innovaties in je business kan toepassen. Wees mee met de ontwikkelingen in de taalsector, word er slimmer van en optimaliseer je business! 

Op 20 mei 2021 van 12u00 tot 13u15 gaat het Leuvense Instituut voor Levende Talen (ILT) De Taalsector Challenge aan, met de NT2 Schrijfassistent - een online schrijfhulp voor anderstaligen.

 

Inhoud

Vanuit welke challenge is de NT2 Schrijfassistent ontwikkeld? Hoe ziet de innovatie onder de motorkap eruit? En wat doet de NT2 Schrijfassistent op de markt?

De Taalsector Open Adviesmiddag online: 7 mei 2021

Ben je in een fase dat je een extra paar ogen of een klankbord kunt gebruiken om je taalonderneming te evalueren? Heb je zakelijk advies nodig over bijvoorbeeld het beheer van je zaak, de aantrekkelijkheid van je persoonlijke profiel op de taalmarkt of het werven van nieuwe klanten? Maak dan een afspraak voor de Open Adviesmiddag - persoonlijk, kosteloos eerstelijnsadvies per telefoon of via je favoriete video app.


 

Elke eerste donderdag van de maand maken we onze agenda vrij voor jou. Meld je tijdig aan, zodat we voor jou een individueel tijdslot kunnen reserveren.

 

Kansen na corona: De Taalsector Online Meetup - 28 mei 2021

Welke kansen zie jij intussen op korte en wat langere termijn? En hoe ga je die kansen pakken? Wat werkt er nu al? En wat is er nog moeilijk? De Taalsector Online Meetup is een veilige plaats om je inzichten te delen met je collega-taalprofessionals. Samen groeien en van elkaar leren door met elkaar te praten. De Taalsector faciliteert het gesprek.


De Taalsector Online Meetup is een korte sparring sessie met max. 7 collega-taalprofessionals. De volgende meetup is op 28 mei 2021 van 8u30 tot 9u15.
 

Prijscalculatie voor taalondernemers: online workshop - 10 juni 2021

Heb jij het gevoel dat je dringend nog eens moet narekenen of jouw tarieven wel alle kosten dekken en wel de verhoopte winst opleveren? Vind jij dat je te weinig betaald krijgt voor je taaldiensten? Of dat je dringend je prijzen moet verhogen (maar niet durft omdat je bang bent klanten te verliezen)?

Schrijf je dan in voor de online workshop Prijscalculatie voor taalondernemers op donderdag 10 juni 2021.

Prijscalculatie workshop

In deze workshop leer je de prijs juist berekenen, juist in de markt zetten, en vervolgens ook handhaven én verhogen.

Online haatspraak bestrijden onbegonnen werk? Deze taaltechnologen sporen ze vroegtijdig op, deze taalbewuste burgers geven tegengas

Hallo De Taalsector? Kunnen jullie iets zeggen over het maatschappelijk belang van de taalsector?

Ja hoor. Neem nu haatspraak, extreem racistische en seksistische taal, radicalisering. Het probleem is nooit actueler geweest. Maar hoe pak je dat als samenleving aan? Opsporen en tegengas geven.

Taaltechnologen en taalbewuste burgers bestrijden haatspraak

Haatspraak opsporen is wat het Antwerpse taaltechnologiebedrijf Textgain doet. Op 18 maart van 12u00 tot 13u15 gaf ceo Guy De Pauw tijdens De Taalsector Challenge een verhelderende inkijk in de technologie waarmee ze dat doen.

Daarna liet Frank Sikkink van SociaLife zien wat hij doet met de data die ze van Textgain krijgen. Frank traint omstanders om online op te staan, te reageren tegen haatdragende taal en een positief tegenverhaal te ontwikkelen.

Ontdek de lerende netwerken bij De Taalsector - online infosessie 26 maart 2021

Ben jij al enkele jaren goed op dreef in de taalsector en wil je op een bepaald vlak nog een mooie progressie maken met je taalbusiness of expertise?

Dan kan een lerend netwerk een goede manier zijn om jezelf en je taalbusiness of je expertise een boost te geven.

Een lerend netwerk is een traject van een vijftal bijeenkomsten (nu online), gespreid over enkele maanden, waarin je werkt aan je eigen taalwerk of taalbusiness, samen met collega-taalprofessionals en taalondernemers die ook aan hun eigen werk werken, en waarin op een professioneel begeleide manier zo veel mogelijk van elkaar, elkaars praktijk en elkaars netwerk geleerd wordt.

Lerende netwerken bij De Taalsector

Kom op vrijdag 26 maart 2021 van 8u30 tot 9u00 geheel vrijblijvend kennismaken met het lerend netwerk en beslis of deze leervorm geschikt is voor jou en voor de fase waarin je je met je taalonderneming of project bevindt.

Interviewees gezocht voor onderzoek naar economische waarde van taalsector in Vlaanderen

Interviewees gezochtEen team derdejaarsstudenten Bachelor in het Bedrijfsmanagement aan de Arteveldehogeschool (Gent) voert op dit moment in opdracht van De Taalsector onderzoek naar de economische waarde van de taalsector in Vlaanderen, naar tewerkstelling en toegevoegde waarde van taalprofessionals in het bijzonder. Dat onderzoek in het kader van hun bachelorproef voeren ze op basis van publiek beschikbare data. Die data willen ze graag verrijken met informatie uit enkele interviews.

Dit is hun oproep aan jullie, de taalsector. Neem contact op met Nelle Vanhove via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of tel. 0487 55 00 63.

Wil je graag betrokken worden bij deze samenwerking tussen De Taalsector en Arteveldehogeschool? Geef een seintje aan Dries Debackere via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel +32 9 269 04 66.

Beste netwerk,

Voor onze bachelorproef voeren wij een onderzoek naar de economische waarde van de taalsector in Vlaanderen. Ben je werkzaam binnen de HR-afdeling van een onderneming waarvan de hoofdactiviteit niet taal is? Dan zouden wij graag een interview afnemen.

Het doel van onze bachelorproef is een inschatting te maken van de tewerkstelling en de toegevoegde waarde van taalprofessionals. We willen dus informatie verzamelen over hoeveel personen er gemiddeld per bedrijf met taal bezig zijn en welke meerwaarde deze creëren.  

Het interview zou ongeveer een halfuur duren en zou worden afgenomen in de periode tussen 22 maart en 25 april. Door de huidige situatie worden de interviews afgenomen via Teams.

Werkt u zelf in een bedrijf binnen de doelgroep of kent u iemand die ons zou willen helpen? Dan mag u ons gerust iets laten weten. 

Alvast bedankt! 

#taalsector #taalprofessionals

 

Verkooptechniek voor taalondernemers: online workshop - 8 april 2021

Heb jij het gevoel dat je je taaldienst commercieel nog aantrekkelijker zou kunnen voorstellen aan een potentiële klant? Dat je gevatter zou moeten kunnen reageren op allerlei weerstanden en tegenwerpingen? Dat je er niet altijd in slaagt het goede gevoel in het gesprek te houden? En dat je daardoor jammer genoeg ook veel mooie omzet laat liggen?

Dan is de workshop "Verkooptechniek voor taalondernemers" op donderdag 8 april 2021 online zeker iets voor jou.

Crash course verkooptechniek voor taalprofessionals

Tijdens deze zeer interactieve online workshop oefenen we in een kleine groep de belangrijkste verkooptechnieken, specifiek gericht op de verkoop van taaldiensten.

De Taalsector Challenge #4 met Textgain op 18 maart 2021: hatespeech detecteren op social media

In de nieuwe reeks infosessies De Taalsector Challenge (online) zit je als taalprofessional op de eerste rij om te zien hoe je innovaties in je business kan toepassen. Wees mee met de ontwikkelingen in de taalsector, word er slimmer van en optimaliseer je business! Save the dates voor De Taalsector Challenge 2021: 18 maart en 20 mei.

Op 18 maart 2021 van 12u00 tot 13u15 gaat Textgain (Antwerpen) De Taalsector Challenge aan, met deze uitdaging: hatespeech detecteren op social media met behulp van realtime tekstanalyse.

Textgain ontwikkelt software om kennis te mijnen uit grote hoeveelheden ongestructureerde teksten, zoals rapporten, nieuwsberichten en sociale mediastromen.

Aanvullende gegevens