Wat kan het Instituut voor de Nederlandse Taal (INT) voor u doen? (infosessie, 17 dec 2019 Gent)

Wat kan het INT voor u doen?Beste taalondernemer, wat kan het INT voor u doen? 

Het INT beheert een enorme schat aan tekstverzamelingen, woordenlijsten, wetenschappelijke woordenboeken, spraakcorpora en taal- en spraaktechnologische software.

Veel taalondernemers lijken nog steeds te denken dat ze die schat aan taalmaterialen alleen met een dure licentie voor commerciële doeleinden kunnen gebruiken. Of dat zo iets alleen betaalbaar is via de omweg van een samenwerking met een of andere onderzoeksgroep kan. Alleen voor de grote jongens dus ...

Niets is minder waar.

Wat kan VLAIO voor u doen? (infosessie, 17 dec 2019 Gent)

Wat kan VLAIO voor u doen?Beste taalondernemer, wat kan VLAIO, het Vlaams Agentschap Innoveren en Ondernemen, voor u doen?

Bent u op zoek naar financiering voor een nieuw project? Of plant u bijkomende investeringen om uw verdere groei te ondersteunen? Wilt u weten voor welke subsidies uw project in aanmerking komt? Kunt u advies of begeleiding gebruiken?

Wilt u ontdekken welke mogelijkheden de Vlaamse overheid u als taalondernemer kan bieden? 

Kom dan dinsdag 17 december 2019 naar de informatiesessie "Wat kan VLAIO voor u doen?" bij De Taalsector in Gent. Te gast is Hendrik Baudrez, bedrijfsadviseur bij VLAIO met ervaring in de begeleiding van taalondernemers.

De Grote Taalexpeditie

De Grote TaalexpeditieDe Taalsector werkt aan een sterke en slimme taalsector in een taalbewuste samenleving.

Dat is geen hard labeur wat ons betreft, maar een avontuurlijke reis die we De Grote Taalexpeditie hebben gedoopt.

Een talenfestival over de impact van taal: wat doet taal met jou?

DRONGO talenfestival 2019Taal is overal, er is echt geen ontkomen aan. Wat doet taal met jou?

'De impact van taal' in je dagelijkse en professionele leven, dat is het centrale thema van het DRONGO talenfestival, dit jaar op 25 en 26 oktober in Nijmegen.

Verkooptechnieken voor taalondernemers (14/11/2019, Hasselt)

Crash course Televerkooptechnieken voor taalprofessionals

De Taalsector nodigt je uit op een workshop "Verkooptechnieken voor taalondernemers" op 14 november 2019 in Hasselt.

Hoewel ze meestal uitstekend ter tale zijn, hebben veel taalprofessionals moeite om hun taaldienst commercieel aantrekkelijk voor te stellen.

Ze vinden dat ze niet goed klinken. Dat ze bij de gesprekspartner geen goed gevoel scheppen. Dat ze onvoldoende interesse voor hun aanbod kunnen wekken of niet gevat reageren op tegenwerpingen.

Dat heeft voor een deel te maken met een gebrekkige voorbereiding (wie is mijn klant, wie ben ik op de markt, welke voordelen heb ik te bieden, welke bezwaren mag ik verwachten) en voor een deel met een gebrek aan techniek.

Herken jij dit probleem bij jezelf of bij een medewerker? En wil je er iets aan doen? Het goede nieuws is dat iedereen het kan leren.

Over de economische en sociale kracht van taal (congres)

Europese Dag van de TalenHebt u het ook al gemerkt? Er is in de samenleving steeds meer debat over taal.

De voorbije maanden stond er wel elke week ergens in een kwaliteitskrant of magazine een artikel of een opiniestuk over het belang van taal en de impact die taal kan hebben, ten goede en ten kwade.

Eind oktober is het DRONGO talenfestival in Nijmegen helemaal aan de impact van taal gewijd. En eind deze maand, op donderdag 26 september 2019, is de economische en sociale kracht van taal het centrale thema op het Europese Dag van de Talen-congres in Brussel. 

Hoezo is taal zo belangrijk voor de economie en op sociaal vlak?

Prijscalculatie en prijszetting voor taalondernemers (5/12/2019, Gent)

Prijscalculatie workshopNiet 100% zeker dat je de beste prijs krijgt voor je taaldiensten?

Kom voor het antwoord op al je prijsvragen naar de workshop Prijscalculatie en prijszetting.

Donderdag 5 december 2019 bij De Taalsector in Gent.

De SDG's en de rol van taal en de taalsector: is er belangstelling in de zaal?

Taal, taalsector en de SDG'sTaal en de wat?

De SDG's oftewel de Duurzame Ontwikkelingsdoelen (Sustainable Development Goals). De SDG's vormen het actieplan voor duurzame ontwikkeling dat in 2015 door alle landen van de Verenigde Naties is goedgekeurd. De doelen gelden voor vijftien jaar. Er zijn er zeventien, onderverdeeld in vijf thema's: de mensen, de planeet, welvaart, vrede en partnerschap.

De SDG's bundelen in feite een universele toekomstagenda: duurzame ontwikkeling voor de hele planeet en alle mensen zowel op economisch, sociaal als ecologisch vlak. Lees meer over de SDG's op de website van het Federaal Instituut voor Duurzame Ontwikkeling.

Ben je mee? Dan willen we graag weten hoe ver je belangstelling reikt. Mogen we je een dozijn lastige vragen stellen?

Hoe kan de taalsector volgens jou een rol spelen in het versterken van duurzame ontwikkeling?

Wat is volgens jou de belangrijkste verantwoordelijkheid van de taalsector voor meer duurzaamheid?

Is de taalsector een deel van het probleem of een deel van de oplossing?

Is taal een sterk merk? Sentimentanalyse toegepast op taal, taalsector, taalberoepen, taaldiensten enz.

Sentimentanalyse toegepast op de taalsector

Is taal een sterk merk? Of vooral potentieel een sterk merk? Wat krijgen we te zien als we het sentiment rond taal en de taalsector, rond de taalberoepen, taaldiensten en taalgerelateerde zaken analyseren met de huidige generatie sentimentanalysetools?

Hoe wordt er online en op social media over u en uw taalberoep, taaldienst of taalonderneming gesproken? Positief? Negatief? Of gewoon neutraal? En over meertaligheid? Taalbeleid? De Nederlandse taal? Engels, Frans, Turks? Lezen en schrijven? Met welke emoties en attitudes spreken de mensen daar eigenlijk over?

Louise Van Calenbergh, masterstudente in de meertalige communicatie aan de Universiteit Gent, zocht het tijdens haar stage bij De Taalsector allemaal uit. In een reeks van vijf korte filmpjes doet ze verslag van haar spannende verkenning.

Is taal een sterk merk? Ontdek het nu samen met Louise op YouTube

Fotograferen voor taalprofessionals: interactieve workshop & fotoshoot

Workshop Fotograferen voor taalprofessionalsHoe maak je foto's die je passie laten spreken en tegelijk professionaliteit uitstralen? Met je eigen smartphone of camera, direct bruikbaar voor je sociale media of je website.

En liefst kom je in beeld in volle actie met taal ... of met een klant ...

Gemakkelijker gezegd dan gedaan natuurlijk. Ben jij ook vaak gefrustreerd dat je foto's nooit helemaal goed zijn?

Goed nieuws! De Taalsector heeft op vrijdag 6 september 2019 in Gent opnieuw portretfotograaf Marc Wallican op bezoek. Voor een interactieve workshop met fotoshoot 'Fotograferen voor taalprofessionals'. Want ook voor taalprofessionals geldt: visuele content wordt steeds belangrijker.

Aanvullende gegevens