Zit er een vertaler in jou? Of is het een auteur of een copywriter? (workshop 25 juni 2020, Gent)

Zit er nu een vertaler of een auteur in jou?

Hoeveel vertaler zit er in jou?

Hoeveel auteur?

En hoeveel copywriter?

De Taalsector nodigt je uit voor een experimentele workshop waarin je voor jezelf het antwoord op deze vragen kunt achterhalen.

Beste taalondernemer, wat kan VLAIO allemaal voor u doen? (infosessie, 13 maart 2020 Gent)

Wat kan VLAIO voor u doen?Beste taalondernemer, wat kan VLAIO, het Vlaams Agentschap Innoveren en Ondernemen, voor u doen?

Kunt u advies of begeleiding gebruiken? Wilt u weten voor welke subsidies uw project in aanmerking komt? Bent u op zoek naar financiering voor een nieuw project? Of plant u bijkomende investeringen om uw verdere groei te ondersteunen? 

Wilt u ontdekken welke mogelijkheden de Vlaamse overheid u als taalondernemer kan bieden?

Kom dan vrijdag 13 maart 2020 naar de informatiesessie "Wat kan VLAIO voor u doen?" bij De Taalsector in Gent. Te gast is Kris Honraet, bedrijfsadviseur bij VLAIO met ervaring in de begeleiding van taalondernemers.

De SDG's en de rol van taal en de taalsector: is er belangstelling in de zaal?

Taal, taalsector en de SDG'sTaal en de wat?

De SDG's oftewel de Duurzame Ontwikkelingsdoelen (Sustainable Development Goals). De SDG's vormen het actieplan voor duurzame ontwikkeling dat in 2015 door alle landen van de Verenigde Naties is goedgekeurd. De doelen gelden voor vijftien jaar. Er zijn er zeventien, onderverdeeld in vijf thema's: de mensen, de planeet, welvaart, vrede en partnerschap.

De SDG's bundelen in feite een universele toekomstagenda: duurzame ontwikkeling voor de hele planeet en alle mensen zowel op economisch, sociaal als ecologisch vlak. Lees meer over de SDG's op de website van het Federaal Instituut voor Duurzame Ontwikkeling.

Ben je mee? Dan willen we graag weten hoe ver je belangstelling reikt. Mogen we je een dozijn lastige vragen stellen?

Hoe kan de taalsector volgens jou een rol spelen in het versterken van duurzame ontwikkeling?

Wat is volgens jou de belangrijkste verantwoordelijkheid van de taalsector voor meer duurzaamheid?

Is de taalsector een deel van het probleem of een deel van de oplossing?

#LIAS2019: tweede zit

#LIAS2019


Gisteren zijn in Gent de jaarlijkse LIA's, de Language Industry Awards uitgereikt. Of beter: niet uitgereikt. Ook de studenten-LIA met de bijbehorende geldprijs van 1000 euro bleef op de prijzentafel staan.

Volgens de jury was de wedstrijdopgave voor de #LIAS2019 'te moeilijk', was de wedstrijdperiode 'te kort' en was de opgave 'onvoldoende helder' geformuleerd. Daarom gaat De Taalsector een tweede zit organiseren, op donderdag 12 maart 2020.

Daarbij wordt de lat niet lager gelegd, maar zal De Taalsector (1) de wedstrijdopgave helderder formuleren, (2) feedback formuleren op proefinzendingen (3) een gratis workshop organiseren voor wie met de beste kansen aan de wedstrijd wil deelnemen en (4) een lerend netwerk opstarten rond een imagocampagne voor taal.

#LIAS2019 - Taal als een sterk merk

#LIAS2019

 

Taalprofessionals leven zich professioneel uit in hun passie: taal.

Dat doen ze in meer dan honderd verschillende taalberoepen.

Hoe superdivers al dat taalwerk ook is, één belang hebben alle taalprofessionals wel zeker gemeen: taal moet een sterk merk zijn en blijven. (Als de mensen de waarde van taal niet meer zouden zien, dan zou het om zo te zeggen gauw gedaan zijn met de taalberoepen.)

En dus is de vraag: hoe kan taal een sterk merk zijn en blijven?

Taal(wetenschap) op de Dag van de Wetenschap

Dag van de Wetenschap 2019Wetenschap verandert de wereld. En hoe! Hoe zouden we bijvoorbeeld met elkaar communiceren zonder wetenschap? 

Maar de veranderende wereld verandert ook de wetenschap. Zo kun je zondag 24 november 2019, Dag van de Wetenschap, naar lezingen, experimenten of zelfs blind dates onder meer over meertaligheid in het onderwijs, taaltechnologie, dyslexie, emoji of de emoties en geloofwaardigheid van lettertypes.

Workshop Prijscalculatie voor taalondernemers (23 april 2020 Antwerpen)

Prijscalculatie workshopNiet 100% zeker dat je de beste prijs krijgt voor je taaldiensten?

Kom voor het antwoord op al je prijsvragen naar de workshop Prijscalculatie voor taalondernemers.

Donderdag 23 april 2020, Antwerpen.

Op maat van taalondernemers: een workshop goede ouderwetse verkooptechniek (2 april 2020 Gent)

Crash course Televerkooptechnieken voor taalprofessionals

De Taalsector nodigt je uit op een workshop "Verkooptechniek voor taalondernemers" op donderdag 2 april 2020 in Gent.

Hoewel ze meestal uitstekend ter tale zijn, zien we toch vaak taalondernemers die moeite hebben om hun taaldienst commercieel aantrekkelijk voor te stellen.

Ze vinden vaak ook zelf dat ze "niet goed klinken". Dat ze bij de gesprekspartner "geen goed gevoel scheppen". Dat ze onvoldoende interesse voor hun aanbod kunnen wekken of "niet gevat reageren" op tegenwerpingen.

Dat heeft volgens ons voor een deel te maken met een gebrekkige voorbereiding op het verkoopgesprek (wie is mijn klant eigenlijk, wie ben ik op de markt, welke voordelen heb ik te bieden, op welke bezwaren moet ik sowieso voorbereid zijn) en voor een deel met een gebrek aan techniek. Goede ouderwetse verkooptechniek.

Herken jij dit probleem bij jezelf of bij een medewerker in je taalbedrijf? En wil je er iets aan doen? Het goede nieuws is dat iedereen het kan leren. En dat deze workshop gratis is voor individuele en bedrijfsleden van De Taalsector.

Workshop & fotoshoot Fotograferen voor taalprofessionals (13 maart 2020 Gent)

Workshop Fotograferen voor taalprofessionalsHoe maak je foto's die je passie laten spreken en tegelijk professionaliteit uitstralen? Met je eigen smartphone of camera, direct bruikbaar voor je sociale media of je website.

En liefst kom je in beeld in volle actie met taal ... of met een klant ...

Gemakkelijker gezegd dan gedaan natuurlijk. Ben jij ook vaak gefrustreerd dat je foto's nooit helemaal goed zijn?

Goed nieuws! De Taalsector heeft op vrijdag 13 maart 2020 in Gent opnieuw portretfotograaf Marc Wallican op bezoek. Voor een interactieve workshop met fotoshoot 'Fotograferen voor taalprofessionals'. Want ook voor taalprofessionals geldt: visuele content wordt steeds belangrijker.

Talentklas Schrijven voor de taalsector (12 maart 2020 Gent)

Talentklas Schrijven voor taalprofessionals

Ben je bijna of net afgestudeerd en heb je schrijftalent? Wil je goed kunnen schrijven voor een veeleisend publiek van taalprofessionals, bijvoorbeeld op De Taalsector Online? Met andere woorden, ben je écht ambitieus?

Kom dan naar de talentklas 'Schrijven voor de taalsector' en til je talent naar een nog hoger niveau. Waar anders dan bij De Taalsector in Gent, op donderdag 12 maart 2020 van 18 tot 21u30.

Aanvullende gegevens