Language Industry Awards (LIA's)

Geen sector zonder jaarlijkse oscarceremonie, en dus reikt ook de taalsector ieder jaar de LIA's of Language Industry Awards uit. De LIA's gaan naar innovatieve taalprojecten, creatieve taaldiensten en taalproducten, handige taalsoftware, leerrijke websites, succesvolle evenementen en beloftevolle initiatieven in de taalsector.

Daarnaast worden er ook vier LIA's uitgereikt aan studenten die een artikel over taal(werk) hebben ingezonden. Een LIA op je cv is een enorme meerwaarde.

Language Industry Awards

Dries Debackere (De Taalsector): “Veel mensen vinden talenkennis vanzelfsprekend, maar het belang van een goed ontwikkelde taalsector kan men moeilijk overschatten. Om maar een paar voorbeeldjes te noemen: goede meertaligheid is onmisbaar voor een sterk op export gerichte economie, adequate taaloplossingen voor mensen met een beperking en een goede geletterdheid van de bevolking zijn cruciaal voor een inclusieve en open samenleving."

LIA's

Kristof De Weerdt, die de LIA voor Beste Taalpublicatie 2015 in de wacht sleepte als auteur van De mier en het ijsje, een tweetalig voorleesboekje in Nederlands en Vlaamse Gebarentaal, vertelde in zijn aanvaardingstoespraak in Vlaamse Gebarentaal: “Deze LIA is voor ons ongelooflijk belangrijk. Het is een prijs voor een tweetalig voorleesboekje, maar het is nog veel meer een beloning voor iedereen die zich inzet voor doven en voor Vlaamse Gebarentaal in het algemeen en in het bijzonder voor de goede taalontwikkeling van kinderen die Vlaamse Gebarentaal als moedertaal hebben en evenveel recht hebben op leuke boekjes als kinderen die in het Nederlands opgroeien.”

Jan Hautekiet overhandigt een LIA aan Kristof De Weerdt

Dries Debackere (De Taalsector): “De uitreiking van de LIA’s en de voorafgaande campagnes van de 40 genomineerden laten ieder jaar het beste van het beste uit de taalsector zien. Dit jaar is de taalsector vooral in beeld gekomen als een open sector die met beide benen in de samenleving staat en producten en diensten ontwikkelt die echte maatschappelijke waarde hebben.”

Amelie De Keyser, die de ceremonie leidde: “Ik ga van deze editie van de LIA’s vooral de ongelofelijke verscheidenheid aan taaldiensten en taalproducten onthouden. Ik zie ook dat steeds meer mensen voelen dat een nominatie belangrijk is en zeer positief kan afstralen op de genomineerde en tegelijk op de hele taalsector. Proficiat aan alle genomineerden en aan iedereen die zichzelf én de taalsector zo aantrekkelijk mee in beeld heeft gebracht.”

In 2016 werden uit alle hoeken van de taalsector ruim honderd nationale en internationale nominaties voor de longlist ingediend, waarvan er uiteindelijk veertig op de shortlist kwamen en campagne mochten voeren voor een LIA. De 40 genomineerden voor de 8 LIA’s verzamelden samen meer dan 21.000 stemmen.

In 2017 hadden de Language Industry Awards het format van een top 100: de LIAs Top 100 Live Countdown Show. Niet met 100 muziekjes natuurlijk, maar met interviews, gesprekken en sterke verhalen met vele tientallen taalprofessionals over de beste taaloplossingen uit de taalsector van de afgelopen jaren. Live vanuit Gent en te volgen via Facebook Live.

 

Partners

De Language Industry Awards worden gedragen door partners uit alle segmenten van de taalsector: Drongo Talenfestival, Universiteit Gent, Universiteit Antwerpen, KU Leuven, Yamagata Europe (Gent), CrossLang (Gent), Wordbee (Luxemburg), Belgische Kamer van Vertalers en Tolken (BKVT), de Taalunie, vzw Variaties, Mastervoice (Temse), RealDolmen (Kontich), Alta Verba (Erembodegem-Aalst), KDV Language & More (Arendonk), PassaParola (Aarschot), Webred (Schulen), Belgian Quality Translation Association (BQTA), Stichting Nederlandse Dialecten (SND), Het Correctiebureau (Geraardsbergen), Verseau trainingen (Dordrecht), Linguix (Antwerpen), Dialectloket.be, modernetalen.com en het Instituut voor de Nederlandse Taal (Leiden).

 

Op de hoogte blijven? Meld je aan op de website van de LIA's. Ontdek de LIA's op www.languageindustryawards.eu

 

Student?

Welkom in de taalsector!

Ben je student en wil je graag van taalwerk je beroep maken? Droom je van een carrière in de taalsector?

Dan zit je bij De Taalsector goed. Op onze website vind je een paar duizend artikelen met nieuws en achtergrondinformatie uit de verschillende segmenten van de taalsector.

Wist je dat de meeste hogescholen en universiteiten een campusabonnement op De Taalsector (en The Language Industry) hebben? Zo kun jij onbeperkt meelezen met de actieve taalprofessionals en alles ontdekken over taalwerk en de taalberoepen.


Tip: de beste manier om de taalsector te volgen is met De Taalsector Nieuwsbrief. Meld je hier aan. Het is gratis.

 

Stageplaats gezocht?

Misschien ben je wel op zoek naar een stageplaats? Neem hier een kijkje voor meer informatie over een stageplaats bij De Taalsector.

 

Wedstrijd

Ken je onze LIA’s of Language Industry Awards al? Op dit jaarlijks event kun jij als (taal)student de taalsector overtuigen van je talent voor taal en taalwerk. Wil je graag meer weten? Neem dan zeker een kijkje op http://www.languageindustryawards.eu. Doe mee en maak kans op een LIA!

 

Praat mee met de community

Praat mee met de community van taalprofessionals.

De Taalsector begeleidt een besloten discussieforum waarin taalprofessionals van gedachten wisselen over de taalsector.

De voornaamste thema's zijn sector-PR, behartiging van belangen die de verschillende segmenten van de taalsector gemeenschappelijk hebben, permanente educatie en acties die de waarde van alle taaldiensten en -producten en de status van de taalberoepen verhogen. Leidraad voor de discussies vormen de aanbevelingen van de Ronde Tafel over de status van de taalprofessional (verslag).

 

Word lid en krijg toegang tot de community.

 

 

The Value of Language

Op zoek naar taaloplossingen voor uw bedrijf of organisatie?

 

The Value of LanguageThe Value of Language is hét tweejaarlijks evenement in de taalsector waar professionele gebruikers en inkopers van taal informatie en kennis komen halen over taaldiensten, taalproducten en taalexpertise uit alle segmenten van de taalsector.

Dit evenement is een samenwerking tussen De Taalsector en KU Leuven. Het vindt plaats in hartje Brussel, dé wereldhoofdstad van de meertaligheid.

 

 

De Taalmarkt op The Value of LanguageBezoekers kunnen op dit event een bezoekje brengen aan De Taalmarkt en/of deelnemen aan De Taalconferentie. Deze twee initiatieven vinden op dezelfde plaats en hetzelfde tijdstip plaats.

Op De Taalmarkt vindt u taaloplossingen op uw maat, demo’s, persoonlijk contact met taalleveranciers en de beste deals.

 

 

De Taalconferentie op The Value of LanguageOp De Taalconferentie kunt u terecht voor objectieve kennis en knowhow over taaloplossingen, inzicht in de taalmarkt, zicht op trends en innovaties, dialoog met experts, enz.

 

Ontdek het evenement op www.thevalueoflanguage.eu.


Activiteitenkalender

 

Activiteiten bij De Taalsector


Update: we werken nog even aan de activiteitenkalender voor 2019. Het nieuwe seizoen start na de winter.

 

Alle activiteiten zijn kosteloos toegankelijk voor leden.

 

Datum Evenement Plaats
     
7/2/2019 De Taalsector Open Adviesmiddag #45 Gent
3/4/2019 Talentklas: schrijven voor de taalsector Gent
4/4/2019 De Taalsector Open Adviesmiddag #46 Gent
4/4/2019 The Language Garage #5 Gent
23/5/2019 Verkooptechnieken voor taalprofessionals (workshop) Gent
6/6/2019 De Taalsector Open Adviesmiddag #46 Gent
20/6/2019 Prijscalculatie en prijszetting voor taalprofessionals (workshop) Gent
5/9/2019 De Taalsector Open Adviesmiddag #46 Gent
18/9/2019 Talentklas: schrijven voor de taalsector Gent
3/10/2019 De Taalsector Open Adviesmiddag #46 Gent
3/10/2019 The Language Garage #6 Gent
7/11/2019 De Taalsector Open Adviesmiddag #46 Gent
14/11/2019 Verkooptechnieken voor taalprofessionals (workshop) Gent
5/12/2019 De Taalsector Open Adviesmiddag #46 Gent
5/12/2019 Prijscalculatie en prijszetting voor taalprofessionals (workshop) Gent

 

 

Alle* onderstaande activiteiten waren kosteloos toegankelijk voor leden.

Een greep uit onze recente activiteiten:

 *Met uitzondering van het conferentiegedeelte van The Value of Language

 

The Language Industry

The Language Industry

The Language Industry is een meertalige nieuwswebsite van De Taalsector: nieuws uit de Europese taalsector én vertaaltechnologie in actie. De Taalsector is verantwoordelijk voor de inhoud, CrossLang voorziet de technologie.

Lees meer op http://www.thelanguageindustry.eu/nl/doe-mee

Waarom lid worden?

Als lid krijgt u tal van voordelen. Een overzicht.

 

1) Advies en begeleiding op maat

Krijg toegang tot zakelijk advies op maat.

Natuurlijk kunt u overal zakelijk advies kopen. De Taalsector biedt u echter zakelijk advies verrijkt met kennis van taalzaken en op maat van uw taalonderneming of taalproject. In De Taalsector komen 25 jaar praktische ervaring in de bedrijfswereld, strategische expertise en kennis van taalzaken samen. Als lid hebt u toegang op afspraak. Discretie altijd verzekerd uiteraard. Wij denken en werken met u mee.

 

2) Leerkansen

Krijg toegang tot alle leeractiviteiten van De Taalsector.

Blijf bij en breid tegelijk uw netwerk uit. Workshops en andere leeractiviteiten van De Taalsector zijn complementair aan het bestaande aanbod in de verschillende segmenten van de taalsector. Ze zijn kansen om te leren van bewezen experts én van collega-taalprofessionals in andere segmenten van de taalsector. Alleen actuele, kwaliteitsvolle, praktisch bruikbare inhoud. Ontdek hier de activiteitenkalender.

 

3) Netwerk De Taalsector

Krijg toegang tot het netwerk van De Taalsector: wie is wie in de sector, persoonlijke introducties, achtergrondinformatie, enz.

Soms zit de echt waardevolle informatie die voor u het verschil maakt tussen slagen en falen in een klein hoekje. De Taalsector heeft een goed geheugen en een discreet maar uitgebreid persoonlijk netwerk van kennissen die er in de taalsector toe doen. Als lid hebt u niet alleen toegang tot de kennis maar ook tot de kennissen van De Taalsector.

 

4) Kennis

Krijg onbeperkt toegang tot de volledige kennisbank op De Taalsector Online: ruim 4000 documenten over bijna alles en iedereen in alle segmenten van de taalsector.

Stop met googelen; de echt waardevolle informatie over de taalsector is afgeschermd voor Google, maar op ieder moment toegankelijk voor u. U krijgt toegang tot het archief ("het geheugen") van de taalsector, u kunt in heel de taalsector of in specifieke segmenten zoeken.

En, taalprofessionals met kennis van zaken maken de taalsector sterker.

 

5) Nieuws

Krijg onbeperkt toegang tot alle nieuwsberichten op De Taalsector Online.

Blijf op de hoogte, zodat u als eerste kunt reageren en inspelen op het nieuws. Met De Taalsector Online bent u gegarandeerd mee. Bovendien blijft alle nieuws beschikbaar in de kennisbank, zodat u het later steeds opnieuw kunt raadplegen. U krijgt ook regelmatig De Taalsector Nieuwsbrief met een kort en duidelijk overzicht van de nieuwste berichten.

 

6) PR- en netwerkevenementen

Krijg toegang tot de evenementen van De Taalsector (Language Industry Awards, The Value of Language).

Deze evenementen zijn unieke kansen om u beter te profileren bij de vraagzijde van de markt (The Value of Language) en bij het brede publiek (Language Industry Awards). Onze evenementen brengen de sector positief in beeld. Als lid krijgt u de beste kansen om dat positieve beeld ook op u te laten afstralen. Deze events zijn uiteraard ook unieke gelegenheden om uw netwerk uit te breiden en uw kennisveld te verbreden.

 

7) Kennis delen

Krijg toegang tot een afgeschermd elektronisch forum voor het delen van kennis over taalwerk, taalberoepen en de taalsector.

In verschillende segmenten van de taalsector hebben professionals een lange traditie in het delen van kennis en informatie: Facebookgroepen voor verschillende profielen van vertalers, LinkedIn-groepen voor technisch communicatoren, Yahoo- en Google-groepen voor taalopleiders, enz.
Als lid hebt u toegang tot het gesloten platform van De Taalsector waar kennis, informatie en gedachten gedeeld worden over de muurtjes van de verschillende taalberoepen heen. Vorm mee de 'community of interest' van taalprofessionals en versterk de taalsector.

 

8) Zichtbaarheid

Waar mogelijk (online en offline) kunt u mee in beeld komen tegen de scherpste tarieven: steeds 50% korting op visibiliteit (advertenties, banners, videoschermen, logo- en naamsvermeldingen, enz.) bij alle evenementen en acties van De Taalsector (Language Industry Awards, The Value of Language, enz.).

Als lid hebt u toegang tot alle kanalen van De Taalsector. Bepaal zelf waar en hoe u mee in beeld wilt komen en krijg vervolgens de beste tarieven.

 

9) Rekrutering

Naargelang van uw selectie- en rekruteringsstrategie kunt u uw jobadvertenties via de diverse kanalen van De Taalsector bij verschillende categorieën van stakeholders van de taalsector onder de aandacht brengen.

De Taalsector biedt ideale kanalen en goed afgebakende doelgroepen voor wie graag gericht en zonder veel ruis adverteert. Als lid geniet u steeds een korting van 50% op de catalogusprijs.

 

10) Gebruik ruimte van De Taalsector

Als lid hebt u toegang tot de ruimte van De Taalsector (in het centrum van Gent).

De Taalsector beschikt over een karaktervolle, grote open ruimte die u kunt reserveren voor een workshop of presentatie. Makkelijk te bereiken met het openbaar vervoer en soepel wat de catering betreft.

Als lid geniet u het voorkeurstarief (50% korting op de normale prijs). Overigens drukken wij waarde niet alleen in euro's uit. In juni 2016 waren er 30 VOV-leden bij ons te gast voor een workshop. In mei 2017 mochten we 45 taaltechnologen verwelkomen voor de derde Belgium NLP Meetup.

 

11) The Language Industry

Als lid krijgt u ook onbeperkt toegang tot The Language Industry (www.thelanguageindustry.eu). The Language Industry is een prototype van een meertalige nieuwswebsite voor de Europese taalsector: nieuws uit de Europese taalsector én vertaaltechnologie in actie. Met als doel: zo veel mogelijk taalsectorgerelateerde informatie zo toegankelijk mogelijk maken voor zo veel mogelijk taalprofessionals in zo veel mogelijk Europese talen. De Taalsector is verantwoordelijk voor de inhoud, CrossLang (Gent) voorziet de vertaaltechnologie.

 

12) Sector-PR

De Taalsector plaatst geregeld met kleine, gerichte PR-acties de taalsector, de taalberoepen en professioneel taalwerk in de schijnwerpers. Goede PR straalt af op alle taalprofessionals en aanbieders van taaldiensten en -producten. Samen in beeld ziet het er nóg beter uit dan ieder op zijn eentje. Daarom organiseren we de Language Industry Awards, waarmee we in 2017 bijna 500.000 mensen bereikten. Daarom brengen we het boek 'Taalwerk: 20 portretten, 1 passie' uit, publiceren we dossiers voor het brede publiek (bv. Dossier T over taal en toegankelijkheid) en publiceren we persberichten over de taalsector.

Als lid kunt u mee in de schijnwerpers komen. U krijgt de beste plaatsen en de scherpste tarieven.

 

13) Behartiging van gemeenschappelijke belangen

De Taalsector kan op verzoek strategische en praktische ondersteuning bieden bij de behartiging van belangen die taalprofessionals sectorbreed delen, dus over de grenzen van het eigen sectorsegment heen.

 

Wenst u meer informatie? Stuur een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

 

Word meteen lid en ga door naar het aanvraagformulier

 

Abonneer u

 

Neem een abonnement op De Taalsector

 

Blijf op de hoogte van het nieuws en de ontwikkelingen in de taalsector.

Met een abonnement hebt u 12 maanden onbeperkt toegang tot alle afgeschermde informatie op De Taalsector Online met o.m.:

  • sectornieuws zodra het gepubliceerd wordt
  • 4000 artikelen en kennisdocumenten over alles en iedereen in de taalsector, alleen zichtbaar voor abonnees (99,5 procent van de website is afgeschermd).

Niet gevonden wat u zocht? Stuur een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel ons op +32 9 269 04 66 en wij vinden het voor u.


Bijkomende voordelen van het abonnement:

  • Gratis taalpublicaties (boek, enz.) in ruil voor uw recensie.
  • Af en toe (maar ook weer niet zo vaak) kans op een gratis ticket, zoals voor een workshop Vertaaltechnologie (ter waarde van 250 euro, aangeboden door OCPE), een workshop Terminologiebeheer (ook aangeboden door OCPE), een workshop Schrijven voor het beeldscherm (aangeboden door KU Leuven), de NT2-voorstellingen Gelukkig zijn (aangeboden door Theater van A tot Z), een workshop Bouw uw eigen MT-systeem (ter waarde van 950 euro, aangeboden door CrossLang), een opleiding Copywriting (3 zaterdagen aangeboden door KU Leuven of 1 dagtraining aangeboden door Scriptorij).
  • Af en toe (maar ook weer niet zo vaak) een kleine korting op een evenement of activiteit van De Taalsector: bv. 50 euro korting op de workshop Wikipedia voor taalprofessionals (9/6/2016). Soms (ook niet zo vaak) gratis toegang, zoals tot de Ronde Tafel over de status van de taalprofessional, de Ronde Tafel over laaggeletterdheid (anderen betaalden 125 euro), de informatiesessie over de KMO-portefeuille in de taalsector op 11 juni 2015 (anderen betaalden 100 euro). Om gratis toegang te krijgen tot alle activiteiten van De Taalsector is een lidmaatschap nodig.


U ontvangt geregeld De Taalsector Nieuwsbrief, die u op de hoogte houdt van nieuwe inhoud op de website.

U hebt al een abonnement voor 28,92 euro (excl. btw) of 34,99 euro (incl. btw).

Uw abonnement op De Taalsector is een beroepskost (vakliteratuur) en dus 100% fiscaal aftrekbaar (art. 49 W.I.B. 1992).

 

Ga door naar het bestelformulier ...

 

 

 

Word lid

Waarom lid worden van De Taalsector?

Als lid krijgt u tal van voordelen én draagt u bij aan het realiseren van een collectieve ambitie: een aantrekkelijke en sterke taalsector. Van dat laatste komen volgens ons alleen nog méér voordelen, ook voor u als individuele taalprofessional of taalondernemer.


Maak eerst kennis met het pakket voordelen dat u krijgt.

Of word meteen lid en ga door naar het aanvraagformulier

 

Contact

 

De Taalsector

(administratie)
Takkebosstraat 9
B-9000 Gent

(actie)
Molenaarsstraat 111 - 46
B-9000 Gent

Tel. +32 (0)9 269 04 66

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
www.detaalsector.be

Volg De Taalsector op Twitter.

Volg De Taalsector op Facebook.

Volg De Taalsector op Google +: http://goo.gl/e5r4qj

 

 

Meer artikelen...

  1. Privacybeleid

Aanvullende gegevens