Waarom lid worden?


De Taalsector werkt op twee werven, die we in evenwicht willen houden.

Op de ene werf werken we aan de realisatie van een collectieve ambitie: een slimme en sterke taalsector (in een taalbewuste samenleving). Download het visiedocument (pdf) "Het DNA van de taalsector / De Taalsector".

Op de andere werf ontwikkelen we ledenvoordelen die u als lid direct kunt genieten.


U hebt keuze uit 2 lidmaatschappen:

1) Individueel lidmaatschap: de ledenvoordelen zijn op naam van één persoon, niet overdraagbaar.

2) Organisatielidmaatschap: de ledenvoordelen zijn overdraagbaar, met max. 4 personen per gratis activiteit.

Liever andere afspraken maken? Neem vrijblijvend contact met ons op om alle mogelijkheden te bekijken.

 

De 14 ledenvoordelen op een rijtje

 

1) Kennis delen binnen de taalsector

Geen sterke en slimme taalsector zonder een levendige community van taalprofessionals.

Daarom hebben we een gesloten elektronisch platform gecreëerd waar taalprofessionals kennis, informatie en ideeën met elkaar kunnen delen over de muurtjes van de verschillende taalberoepen heen.

Door lid te worden krijgt u toegang tot het gesloten platform en vormt u mee de 'community of practice' van taalprofessionals. U draagt zeker ook zelf bij aan een sterkere sector.

De communicatie en allerlei vormen van samenwerking verlopen in een afgesloten omgeving binnen Microsoft Teams. Daar kunt u ook terecht voor al het materiaal dat door iedereen gedeeld wordt. 

 

2) Leeractiviteiten: De Taalsector Academy

Met een lidmaatschap hebt u toegang tot alle leeractiviteiten van De Taalsector.

Minstens een paar keer per maand brengen we taalprofessionals maar ook inkopers en gebruikers van taaloplossingen bij elkaar. Om te leren van bewezen experts én van en met collega-taalprofessionals in andere segmenten van de taalsector.

We vertrekken altijd vanuit echte leernoden; u vertelt ons wat u moet kennen en kunnen, wij halen voor u de expertise in huis en verbinden u met collega-professionals die er samen mee aan de slag willen. Ons motto? Samen leren voor jezelf.

Ontdek hier de open activiteitenkalender en onthoud dat we vooral met en van elkaar leren in de geborgenheid van een lerend netwerk (bij De Taalsector expedities genoemd in het kader van De Grote Taalexpeditie (pdf)).

 

3) PR- en netwerkevenementen van De Taalsector

Krijg geprivilegieerde toegang tot de evenementen van De Taalsector (Language Industry Awards, The Value of Language) en breid uw netwerk uit.

Deze evenementen zijn unieke kansen om u beter te profileren bij de vraagzijde van de markt (The Value of Language) en bij het brede publiek (Language Industry Awards).

Onze evenementen brengen de sector positief in beeld. Met een lidmaatschap krijgt u de beste kansen om dat positieve beeld ook op u te laten afstralen.

 

4) Toegang tot de vacatures

Bent u op zoek naar een nieuwe baan? Of wilt u gewoon up-to-date blijven over het aanbod in de taalsector? Met een lidmaatschap krijgt u onbeperkte toegang tot de vacatures op de website van De Taalsector.

De vacaturerubriek van De Taalsector is dé plaats waar alle taalprofessionals op zoek naar een nieuwe uitdaging 100% zeker komen kijken. Het is dé plaats waar we vraag en kwaliteitsvol aanbod efficiënt laten matchen.

 

5) Advies met kennis van taalzaken

Met een lidmaatschap hebt u toegang tot advies op afspraak en op maat. Wij denken en werken met u mee.

Natuurlijk kunt u overal zakelijk advies kopen. De Taalsector biedt u echter zakelijk advies verrijkt met kennis van taalzaken en op maat van uw taalonderneming of taalproject. In De Taalsector komen 30 jaar praktische ervaring in de bedrijfswereld, strategische expertise en kennis van taalzaken samen.

Discretie altijd verzekerd uiteraard.

 

6) Toegang tot het nieuws uit de taalsector

Wilt u op de hoogte blijven van het nieuws uit de taalsector, zodat u snel kunt reageren en inspelen op het nieuws. Met De Taalsector Online - deze website dus - bent u gegarandeerd mee.

Als lid hebt u onbeperkt toegang tot alle nieuwsberichten op De Taalsector Online.

Bovendien blijft alle nieuws beschikbaar in de kennisbank, zodat u het later steeds opnieuw kunt raadplegen. U krijgt ook regelmatig De Taalsector Nieuwsbrief met een kort en duidelijk nieuwsoverzicht.

 

7) Toegang tot het archief van De Taalsector

Met een lidmaatschap hebt u op ieder moment onbeperkt toegang tot de volledige kennisbank op De Taalsector Online: ruim 4000 documenten over bijna alles en iedereen in alle segmenten van de taalsector. Hoeveel u ook gratis denkt te kunnen lezen, 99% van de website van De Taalsector is alleen voor leden toegankelijk.

Stop met googelen; de echt waardevolle informatie over de taalsector is afgeschermd voor Google. Als lid kunt u in heel de taalsector of in specifieke segmenten zoeken. Niet gevonden wat u zoekt? Bel of mail ons gewoon, we helpen u graag aan de juiste kennis.

Waarom? Simpel: taalprofessionals met kennis van zaken maken de taalsector slimmer en sterker.

 

8) Toegang tot het netwerk van De Taalsector

Met een lidmaatschap hebt u niet alleen toegang tot de kennis maar ook tot de kennissen van De Taalsector.

De Taalsector heeft een goed geheugen en een discreet maar uitgebreid netwerk van kennissen die er in de taalsector toe doen.

We helpen onze leden met persoonlijke introducties en de achtergrondinformatie die het verschil maakt.

 

9) Toegang tot The Language Sector

Met een lidmaatschap hebt u ook onbeperkt toegang tot The Language Sector website.

The Language Sector is een prototype van een meertalige nieuwswebsite voor de Europese taalsector: nieuws uit de Europese taalsector én vertaaltechnologie in actie. Met als doel: zo veel mogelijk taalsectorrelevante informatie zo toegankelijk mogelijk maken voor zo veel mogelijk taalprofessionals in zo veel mogelijk Europese talen. De Taalsector is verantwoordelijk voor de inhoud, CrossLang (Gent) voorziet de vertaaltechnologie. Deze website is een proeftuin. Geïnspireerd? Wij werken graag samen, ook aan de Europese taalsector.

 

10) Gebruik de ruimte bij De Taalsector

Met een lidmaatschap hebt u toegang tot het pand van De Taalsector (in het centrum van Gent).

De Taalsector beschikt over een karaktervolle, grote open ruimte (200 m2) die u kunt reserveren voor een workshop of presentatie. Makkelijk te bereiken met het openbaar vervoer en soepel wat de catering betreft.

Als lid bent u ook altijd welkom om eens een dagje bij ons te komen co-worken. Alleen of met je hele team. Recent hadden we de verenigingsprofessionals van VOV Lerend Netwerk op bezoek (mét hun minibib L&D-boeken) voor een dagje co-worken.

Wilt u een workshop of een andere activiteit organiseren in de ruimte van De Taalsector? Met een lidmaatschap geniet u het voorkeurstarief (50% korting op de normale prijs). Overigens drukken wij waarde niet alleen in euro's uit. Een tijdje geleden hadden we 30 VOV-leden bij ons te gast voor een workshop "Zit er een boek in jou?" en mochten we 45 taaltechnologen verwelkomen voor een Belgium NLP Meetup. Als er een return is voor de taalsector, zijn we altijd geïnteresseerd.

 

11) Zichtbaarheid

Met een lidmaatschap kunt u online en offline mee in beeld komen via alle kanalen van De Taalsector tegen de scherpste tarieven: steeds 50% korting op visibiliteit (advertenties, banners, videoschermen, logo- en naamsvermeldingen, enz.) bij alle evenementen en acties van De Taalsector (Language Industry Awards, The Value of Language, enz.).

De Taalsector plaatst geregeld met kleine, gerichte PR-acties de taalberoepen en professioneel taalwerk in de schijnwerpers. Goede PR straalt af op álle taalprofessionals en aanbieders van taaldiensten en -producten. Samen in beeld ziet het er nóg beter uit dan ieder op zijn eentje. Daarom organiseren we de LIA's (Language Industry Awards), waarmee we in 2017 bijna 500.000 mensen bereikten. Daarom willen we het boek 'Taalwerk: 20 portretten, 1 passie' uitbrengen, publiceren we dossiers voor het brede publiek (bv. 'Dossier T' over taal en toegankelijkheid) en publiceren we persberichten over de taalsector.

Met een lidmaatschap kunt u mee in de schijnwerpers komen. U krijgt de beste plaatsen en de scherpste tarieven.

 

12) Vacature plaatsen

Naargelang van uw selectie- en rekruteringsstrategie kunt u uw jobadvertenties via de diverse kanalen van De Taalsector bij verschillende categorieën van stakeholders van de taalsector onder de aandacht brengen.

De Taalsector biedt ideale kanalen en goed afgebakende doelgroepen voor wie graag gericht en zonder veel ruis adverteert. Met een organisatielidmaatschap geniet u steeds een korting van 50% op de catalogusprijs.

 

13) De Taalsector Studio

Sterke content nodig voor uw taalonderneming? Branded content, een dossier, een whitepaper? De Taalsector Studio brengt het verhaal achter uw onderneming bij uw doelgroep.

Met een lidmaatschap geniet u een forse korting op de vaste tarieven.

 

14) Behartiging van gemeenschappelijke belangen, lobbying

De Taalsector biedt op verzoek strategische of praktische ondersteuning bij de behartiging van belangen die taalprofessionals en taalondernemingen delen, bij voorkeur over de grenzen van het eigen segment van de taalsector heen.

 

 

Lidmaatschap aanvragen

Een individueel lidmaatschap kost 285 euro (excl. btw) per jaar. Een organisatielidmaatschap 450 euro (excl. btw).

Wenst u meer informatie? Stuur een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..


Hebt u voldoende informatie? Vraag hier uw lidmaatschap aan.

 

 

Aanvullende gegevens