Ontdek de lerende netwerken bij De Taalsector - online infosessie 26 maart 2021

De Grote TaalexpeditieLerend netwerk?
Een lerend netwerk is een traject van een vijftal bijeenkomsten (nu online), gespreid over enkele maanden, waarin u werkt aan uw eigen taalwerk of taalbusiness, samen met collega-taalprofessionals en taalondernemers die ook aan hun eigen werk werken, en waarin op een begeleide manier zo veel mogelijk van elkaar, elkaars praktijk en elkaars netwerk geleerd wordt.

 

Bent u met uw taalproject of taalonderneming in een fase gekomen dat u een extra dosis inspiratie en bruikbare kennis nodig hebt?

Hecht u meer geloof aan adviezen als u zeker weet dat ze bij collega-taalprofessionals goed werken? Ziet u veel waarde in tips en adviezen van collega-taalondernemers rond een thema waarmee u de komende maanden intensief aan de slag moet: een webshop opzetten, een nieuwe taaldienst naar de markt brengen, een nieuwe technologie implementeren, uw service verder van onsite naar online transformeren ...

Kunt u een klankbord gebruiken van collega-taalprofessionals of taalondernemers die met dezelfde thema's bezig zijn of in eenzelfde fase zitten? Dan is een lerend netwerk bij De Taalsector voor u zeker een optie.


Hoe werkt een lerend netwerk concreet?

Een lerend netwerk is een traject van een vijftal bijeenkomsten (nu online), gespreid over enkele maanden, waarin u werkt aan uw eigen taalwerk, samen met collega’s die ook aan hun eigen taalwerk werken, en waarin op een begeleide manier zo veel mogelijk van elkaar, elkaars praktijk en elkaars netwerk geleerd wordt.

De Taalsector begeleidt het traject, o.a. met externe expertise waar nodig en met kwaliteitsvolle input, maar het lerend netwerk is vooral ook leren van elkaar en van elkaars netwerken, en elkaar inspireren met goede praktijken en bruikbare inzichten. De Taalsector zorgt voor een 'veilige' leeromgeving - een informele, open sfeer met respect voor vertrouwelijkheid.

Het traject bestaat uit een vijftal sessies: online, bij De Taalsector of bij de deelnemers - in overleg af te spreken (en afhankelijk van de evolutie van de pandemie natuurlijk). 

De Taalsector zet lerende netwerken op rond een brede waaier van thema’s, zolang er maar een link met professioneel taalwerk en taalzaken is. In de praktijk draait een lerend netwerk bijna altijd rond een wervende vraag:
Hoe kom ik als startende taalondernemer goed uit de startblokken?
Hoe maak ik met mijn zaak de sprong naar online?
Hoe speel ik in op de platformeconomie?
Hoe verhoog ik de weerbaarheid van mijn zaak in onzekere tijden?
Het thema hoeft echter niet zakelijk te zijn. Een lerend netwerk kan ook rond een bepaalde taalexpertise worden opgezet.
Hoe 'verkoop' ik het belang van goede taal (en het budget daarvoor) aan de top van mijn organisatie?
Hoe maken we effectief taalbeleid voor onze organisatie?


Waarom lerende netwerken?

Waarom faciliteert De Taalsector lerende netwerken? Omdat de taalsector sterker en slimmer wordt van taalprofessionals en taalondernemers die samen werken aan hun eigen taalwerk en daarbij maximaal van elkaar leren. De taalsector slimmer en sterker maken, dat is een ambitie die we in de taalsector met z’n allen delen. De Taalsector werkt aan de realisatie van die collectieve ambitie.

Vrijblijvende infosessie

Met al uw vragen over de lerende netwerken bij De Taalsector - wie wat waar hoe wanneer - bent u geheel vrijblijvend welkom op een online infosessie via Teams (ca. 30 minuten):

- vrijdag 26 maart 2021 om 8u30

 

Aanmelden

Aanmelden voor de infosessie doet u via dit formulier (Microsoft Forms).

Vragen? Feedback? U hoeft niet per se te wachten tot de volgende infosessie. Laat gerust van u horen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel +32 9 269 04 66.

 

Aanvullende gegevens