Ontdek de lerende netwerken bij De Taalsector - online infosessie 27 november 2020

De Grote TaalexpeditieBent u met uw taalonderneming of taalproject in een fase gekomen dat u een extra dosis inspiratie en bruikbare kennis nodig hebt?

Tips, adviezen, goede ideeën waarvan u weet dat ze bij collega’s goed werken? Rond technologie, kwaliteit, verkoop of andere zakelijke thema’s waarmee u de komende maanden hard mee aan de slag moet? Kunt u een klankbord gebruiken van collega-taalprofessionals of taalondernemers die in eenzelfde fase zitten?

Dan kan een lerend netwerk bij De Taalsector geschikt zijn voor u. Een lerend netwerk?

 


Hoe werkt een lerend netwerk concreet?

Een lerend netwerk is een traject van een vijftal bijeenkomsten (nu online), gespreid over enkele maanden, waarin u werkt aan uw eigen taalwerk, samen met collega’s die ook aan hun eigen taalwerk werken, en waarin op een begeleide manier zo veel mogelijk van elkaar, elkaars praktijk en elkaars netwerk geleerd wordt.

De Taalsector begeleidt het traject, o.a. met externe expertise waar nodig en met kwaliteitsvolle input, maar het lerend netwerk is vooral ook leren van elkaar en van elkaars netwerken, en elkaar inspireren met goede praktijken en bruikbare inzichten. De Taalsector zorgt voor een 'veilige' leeromgeving - een informele, open sfeer met respect voor vertrouwelijkheid.

Het traject bestaat uit een vijftal sessies: online, bij De Taalsector of bij de deelnemers - in overleg af te spreken (en afhankelijk van de evolutie van de pandemie natuurlijk). 

De Taalsector zet lerende netwerken op rond een brede waaier van thema’s, zolang er maar een link met professioneel taalwerk en taalzaken is. In de praktijk draait een lerend netwerk bijna altijd rond een wervende vraag:
Hoe kom ik als startende taalondernemer goed uit de startblokken?
Hoe maak ik met mijn zaak de sprong naar online?
Hoe speel ik in op de platformeconomie?
Hoe verhoog ik de weerbaarheid van mijn zaak in onzekere tijden?
Het thema hoeft echter niet zakelijk te zijn. Een lerend netwerk kan ook rond een bepaalde taalexpertise worden opgezet.
Hoe 'verkoop' ik het belang van goede taal (en het budget daarvoor) aan de top van mijn organisatie?
Hoe maken we effectief taalbeleid voor onze organisatie?


Waarom lerende netwerken?

Waarom faciliteert De Taalsector lerende netwerken? Omdat de taalsector sterker en slimmer wordt van taalprofessionals en taalondernemers die samen werken aan hun eigen taalwerk en daarbij maximaal van elkaar leren. De taalsector slimmer en sterker maken, dat is een ambitie die we in de taalsector met z’n allen delen. De Taalsector werkt aan de realisatie van die collectieve ambitie.

Vrijblijvende infosessies

Met al uw vragen over de lerende netwerken bij De Taalsector - wie wat waar hoe wanneer - bent u geheel vrijblijvend welkom op een van de komende online infosessies via Teams (ca. 30 minuten):

vrijdag 27 november 2020 om 16u00

 

Aanmelden

Aanmelden voor de infosessie doet u via dit formulier (Microsoft Forms).

Vragen? Feedback? Laat gerust van u horen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel +32 9 269 04 66.

 

Aanvullende gegevens