Wat kan het Instituut voor de Nederlandse Taal (INT) voor u doen? (infosessie, 17 dec 2019 Gent)

Wat kan het INT voor u doen?Beste taalondernemer, wat kan het INT voor u doen? 

Het INT beheert een enorme schat aan tekstverzamelingen, woordenlijsten, wetenschappelijke woordenboeken, spraakcorpora en taal- en spraaktechnologische software.

Veel taalondernemers lijken nog steeds te denken dat ze die schat aan taalmaterialen alleen met een dure licentie voor commerciële doeleinden kunnen gebruiken. Of dat zo iets alleen betaalbaar is via de omweg van een samenwerking met een of andere onderzoeksgroep kan. Alleen voor de grote jongens dus ...

Niets is minder waar.

 

De tijd van de dure commerciële licenties is al lang voorbij. De meeste taalbronnen, data en tools voor taal- en spraaktechnologie zijn gratis ter beschikking. En hoe meer ze gebruikt worden, hoe liever het INT dat heeft.

Zit u met een idee voor een nieuwe toepassing of een innovatie met lexicografie, terminologie, lexica, corpora, spelling, grammatica, taaltechnologie? Dan moet u zeker weten wat het INT allemaal voor u kan doen.

Op dinsdag 17 december 2019 is Frieda Steurs, directeur van het INT, te gast bij De Taalsector in Gent voor een informatiesessie "Wat kan het INT voor u doen?" De sessie start om 10 uur stipt (koffie en croissants vanaf 9 uur) en wordt gevolgd door een andere infosessie "Wat kan VLAIO voor u doen?" (VLAIO = Vlaams Agentschap Innoveren en Ondernemen).

Deze infosessies vinden plaats bij De Taalsector in Gent. Deelname voor één of beide sessies is gratis mits u tijdig aanmeldt en akkoord gaat met de no show-voorwaarde.


Meld u aan per e-mail via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefonisch via +32 9 269 04 66. Daarna ontvangt u alle details en praktische informatie.

Hebt u een vraag? Stel ze gerust ook via e-mail of telefoon.

Tot binnenkort!

 

Aanvullende gegevens