#LIAS2019 - Taal als een sterk merk

#LIAS2019

 

Taalprofessionals leven zich professioneel uit in hun passie: taal.

Dat doen ze in meer dan honderd verschillende taalberoepen.

Hoe superdivers al dat taalwerk ook is, één belang hebben alle taalprofessionals wel zeker gemeen: taal moet een sterk merk zijn en blijven. (Als de mensen de waarde van taal niet meer zouden zien, dan zou het om zo te zeggen gauw gedaan zijn met de taalberoepen.)

En dus is de vraag: hoe kan taal een sterk merk zijn en blijven?

 

De Taalsector ging bij een gereputeerd branding agency (yep) te rade, en dit is wat we geadviseerd kregen:

"Hou het simpel: taal is wat jullie samen bindt en waarmee jullie waarde creëren. Werk dus aan taal als een sterk merk. Speel taal als jullie gezamenlijke ambassadeur uit."


En zo komt het, beste taalprofessional, dat wij u hier en nu uitnodigen om donderdagavond 12 december 2019 in Gent mee te komen oordelen over twee dingen:

1) over een voorstel voor een visuele taal voor de taalsector / De Taalsector
2) en over copy die u en uw collega-taalprofessionals hebben gecreëerd voor een campagne rond taal als sterk merk.

U kunt ook zelf nog deelnemen tot en met maandag 9 december 23u59. Download hier de wedstrijdopgave (pdf) en upload daarna hier uw inzending (Google account nodig).


U hebt het al begrepen: de LIA's (#LIAS2019) staan dit jaar in het teken van taal als sterk merk.


Wat valt er te winnen?

1 unieke LIA voor de beste inzending - de enige LIA die we dit jaar uitreiken!

1 studenten-LIA mét een geldprijs van 1000 euro (enkel voor studenten) voor de beste inzending van de hand van een student.


Alleen wie er op 12 december in Gent live bij is, kan (naast de jury) een stem uitbrengen. Meld u hier tijdig aan (uiterlijk 9/12). Bij een overvloed aan inzendingen voert De Taalsector een voorselectie uit in de vorm van een longlist of een shortlist.

Wilt u graag ook als partner van de LIA's of van de taalsector mee in beeld komen? Geef ons een seintje via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. - we bekijken samen hoe we u best in de spotlight plaatsen.

Veel inspiratie gewenst,

Team De Taalsector

 

Aanvullende gegevens