Op maat van taalondernemers: een workshop goede ouderwetse verkooptechniek (23 juni 2020 Gent)

Crash course verkooptechniek voor taalprofessionals

Update i.v.m. corona: we stellen deze open workshop uit tot eind augustus. Exacte datum volgt binnenkort. Kun je niet wachten en wil je graag sneller in je eigen tempo en op jouw maat werken aan je sales skills? Op maat bieden we deze workshop ook online aan. Neem contact met ons op.

De Taalsector nodigt je uit op een workshop "Verkooptechniek voor taalondernemers" op dinsdag 23 juni 2020 in Gent.

Hoewel ze meestal uitstekend ter tale zijn, zien we toch vaak taalondernemers die moeite hebben om hun taaldienst commercieel aantrekkelijk voor te stellen.

Ze vinden vaak ook zelf dat ze "niet goed klinken". Dat ze bij de gesprekspartner "geen goed gevoel scheppen". Dat ze onvoldoende interesse voor hun aanbod kunnen wekken of "niet gevat reageren" op tegenwerpingen.

Dat heeft volgens ons voor een deel te maken met een gebrekkige voorbereiding op het verkoopgesprek (wie is mijn klant eigenlijk, wie ben ik op de markt, welke voordelen heb ik te bieden, op welke bezwaren moet ik sowieso voorbereid zijn) en voor een deel met een gebrek aan techniek. Goede ouderwetse verkooptechniek.

Herken jij dit probleem bij jezelf of bij een medewerker in je taalbedrijf? En wil je er iets aan doen? Het goede nieuws is dat iedereen het kan leren. En dat deze workshop gratis is voor individuele en bedrijfsleden van De Taalsector.

 

Inhoud en doelstelling

Tijdens deze zeer interactieve workshop oefenen we alle belangrijke verkooptechnieken, specifiek gericht op de verkoop van taaldiensten.

Hoe bereiden we het verkoopgesprek voor?

Waar is de markt? Waar zijn de klanten? Wie is de beslisser?

Wie ben ik / wie zijn wij op de markt? Wat zijn de voordelen van mijn / ons aanbod? Welke bezwaren mogen we verwachten?

Hoe stel ik me voor?

Hoe wil ik klinken? Hoe schep ik een goed gevoel bij de gesprekspartner?

Hoe wek ik interesse voor mijn / onze taaldienst?

Hoe reageren we op tegenwerpingen?

Oefening baart kunst.

Deze workshop is één lange oefensessie waarin we het verkoopgesprek gaandeweg perfectioneren. Alle relevante technieken en tips komen 'al doende' aan bod.

 

Voor wie is deze workshop?

Voor taalondernemers in alle segmenten van de taalsector.

Zowel voor de beginnende taalondernemer als voor het gevestigde taalbedrijf dat voor een of meer medewerkers graag een halve dag vrijmaakt om te investeren in de toekomst.

Deelnemers moeten bereid zijn zeer interactief en 'al doende' te leren. In ieder geval is deze workshop specifiek op de taalsector toegespitst. Een unieke kans.

 

Wat brengt de trainer mee?

De trainer heeft een ruime ervaring zowel met startende als met doorgroeiende taalondernemingen. Hij staat met beide voeten in de realiteit van de taalsector en brengt voorts ruim 25 jaar ervaring mee als coach en consultant. Zijn stijl is direct, waardoor de inzichten die hij deelt gegarandeerd beklijven.

 

Waarmee ga je naar huis?

Je gaat gegarandeerd naar huis met een zelfgeschreven én ingeoefend script (als inhoudelijk houvast, niet per se woordelijk uitgeschreven). Voorts neem je ook een goed gevoel mee naar huis, zodat je de volgende dag met plezier naar de telefoon grijpt.

 

Praktische info

Inhoudelijke vragen?

Spreek rechtstreeks met je trainer, Dries Debackere. Tel. +32 (0)9 269 04 66 of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Prijs en voorwaarden

Meld je aan via mail, telefoon of post. Je krijgt een bevestiging, een routebeschrijving en enkele tips om je optimaal op deze workshop voor te bereiden.

Met een lidmaatschap bij De Taalsector is deze workshop, zoals alle andere workshops bij De Taalsector, gratis (met onze gebruikelijke no-showboete van 95 euro bij afwezigheid zonder afmelden).

Anderen betalen 245 euro (excl. btw) en zien hun inschrijving gegarandeerd zodra de factuur voldaan is. Tot 15 werkdagen voor de workshopdatum kun je kosteloos annuleren. Daarna is het volledige inschrijvingsbedrag verschuldigd. Je kunt je evenwel steeds door een collega laten vervangen.

Datum en plaats

Dinsdag 23 juni 2020

Filevrije uren: van 14u30 tot 18u00 (inlopen vanaf 13 uur, uitlopen tot …)

Plaats: Molenaarsstraat 111-46, Gent

Taal

Nederlands


Kwaliteit en interactiviteit

Deze workshop is specifiek op de taalsector toegespitst, met realistische scenario's en praktijkoefeningen. Een unieke kans die je niet elke dag krijgt. Voor een optimaal rendement is het aantal deelnemers beperkt. Lijken de aangemelde deelnemers een te heterogene groep te gaan vormen, dan stelt de trainer alternatieve oplossingen op maat voor.

Netwerken en over het muurtje kijken staan bij De Taalsector altijd centraal. Kom gerust een uur te vroeg voor taart en koffie en blijf na de workshop gerust hangen bij een natje en een droogje. De Taalsector brengt taalprofessionals uit alle segmenten van de taalsector bij elkaar. Daar komen heel vaak interessante contacten van. Deze workshop is opgezet als een gelegenheid voor de deelnemers om ook van elkaar te leren.

Aanmelden

Een eenvoudig mailtje met je gegevens volstaat. Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel +32 (0)9 269 04 66.

 

Op dezelfde dag: workshop prijscalculatie

Na de middag vindt bij De Taalsector nog een workshop over prijscalculatie plaats. Dat vindt u misschien ook interessant.

 

(Foto Ondrej Verzich)

 

Aanvullende gegevens