Copwriting (aanbesteding)

openbare aanbesteding copywritingDe opdracht betreft het herschrijven, de correctie en het schrijven van teksten in het Frans, het Nederlands en het Engels.

Lees meer...

De grote "je of u"-quiz

De grote "je of u"-quizJe, u, gij, ge, vous, tu, toi, tes, Sie, du, deine, Ihre ...

Ja ja, beste lezer, bent u wel altijd en overal zo beleefd als u denkt? Bent u zeker dat u niet te snel vertrouwelijk wordt met de collega's? Of met de baas! En als u schakelt van de beleefdheidsvorm naar de vertrouwelijke vorm, hoe weet u dan dat het daar het gepaste moment voor is?

Ik ben Maud Astaes, masterstudente meertalige communicatie aan de Universiteit Gent en stagiair bij De Taalsector. Ik onderzoek hoe collega's en bazen elkaar in het Nederlands, Frans en Duits aanspreken en wat daarbij allemaal een rol speelt. Met dat doel heb ik De grote "je of u"-quiz gemaakt. Doet u mee?

Lees meer...

De Grote Valse Vrienden Quiz

Grote Valse Vrienden QuizBeste taalstudent,

Hoe goed ken jij je vrienden? En hoe goed ken jij je valse vrienden? Kom naar de Grote Valse Vrienden Quiz op donderdag 14 juni van 13.30 uur tot 14.30 uur bij De Taalsector in het centrum van Gent.

Een luchtige en ludieke taalquiz, alleen over valse vrienden. De ideale ontspanning voor taalstudenten met examenkoorts.

Update: je kunt de quiz nu ook online spelen: alleen of (bij voorkeur) met vrienden, familie of kennissen

Lees meer...

Meedingen naar de Gouden Veer, de Gouden Toets of het Gouden Dons 2018?

Gouden Veer 2018Op 15 mei 2018 wordt in Antwerpen opnieuw de Gouden Veer uitgereikt. De Gouden Veer is een tweejaarlijkse reclameprijs die de beste verkoopbrief bekroont.

Dit jaar wordt voor het eerst ook een Gouden Toets uitgereikt, voor de beste digitale verkoopbrief (e-mail). En naast de Gouden Veer en de Gouden Toets is er voor de student-copywriter ook het Gouden Dons. Meedoen?

Lees meer...

Ik verf tot ik sterf: voor fans van slechte slogans

Ik verf tot ik sterf‘Ik verf tot ik sterf’ is een verzamelbundel van de slechtste slogans van Nederland. Christine Liebrecht en Tefke van Dijk maakten een selectie uit honderden slechte slogans die ze ingestuurd kregen op slechteslogans.nl.

Lees meer...

Scanbaar schrijven, ook een kwestie van respect

Scanbaar schrijvenBij LannooCampus (Leuven) is 'Scanbaar schrijven' van Mark Van Bogaert verschenen. De ondertitel luidt: ‘Aandacht vangen van lezers met weinig tijd’.

Dit boek is bedoeld voor wie teksten wil schrijven die rechtstreeks naar de lezer kunnen. Dus zonder dat er eerst nog een vormgever aan moet sleutelen.

Dit boek is bedoeld voor wie nog lezers wil bereiken die eigenlijk geen tijd en geen zin meer hebben om te lezen. "Scanbaar schrijven wordt stilaan de enige manier om in deze snelle internettijden toch nog lezers te bereiken."

Ja, dit boek is geschikt voor wie geen tijd heeft om het te lezen.

Lees meer...

Hoe ga je als tekstschrijver om met Vlaams-Nederlandse taalverschillen? Een 'gruwelijk moeilijke' quiz

Test uw Hollands. Test uw Vlaams.Het Nederlands in Nederland en het Nederlands in België lijken steeds meer van elkaar af te wijken. Hoe ga je als copywriter met de taalverschillen om? Hoe leg je aan je klant uit dat er keuzes gemaakt moeten worden?

Verwacht je klant een commerciële tekst die zowel Vlamingen als Nederlands overtuigt? Dan is 'gewoon Standaardnederlands schrijven' vaak niet de beste aanpak. Tekstbureau Schrijf.be ontwikkelde een online quiz over de Vlaams-Nederlandse taalbarrière. De quiz doet de deelnemers beseffen dat er een taalbarrière is en dat de taalbarrière gemakkelijk wordt onderschat. De quiz geeft inzicht in de taalverschillen en in de praktische keuzes die de tekstschrijver moet maken. En geeft hem een instrument om ook zijn opdrachtgever hierop te wijzen.

Lees meer...

VVZC-studiedag over schrijfvaardigheid

VVZC organiseert op 21/12/2016 een workshop over schrijfvaardigheidDe Vlaamse Vereniging voor Zakelijke Communicatie (VVZC) organiseert op woensdag 21 december 2016 in Antwerpen een studiedag over schrijfvaardigheid. In vier workshops en een plenaire sessie krijgen de deelnemers tips over online content met impact, SEO writing, klare taal zonder ambtenarees en schrijven in eenvoudig Nederlands.

Lees meer...

Taalfouten op je website doen er (niet) toe

Taalfouten op je website doen er (niet) toeSpeel je klanten kwijt door taalfouten op je website? Of loopt het zo'n vaart niet? Taalexpert Miet Ooms onderzoekt hoe het nu precies zit. Ontdek de (nog niet definitieve) uitkomst van haar onderzoek .. en doe zelf nog mee met het onderzoek.

Lees meer...

Schrijven voor het web (workshop)

Workshop Schrijven voor het webDe Vlaamse Vereniging voor Zakelijke Communicatie (VVZC) organiseert op dinsdag 10 februari 2015 in Herent een workshop over schrijven voor het web.

Lees meer...

Aanvullende gegevens