Wablieft deelt expertise in open trainingen

Wablieft organiseert open trainingen over duidelijke taalEen op de zeven volwassenen heeft moeite met lezen en schrijven.

Het Centrum voor Duidelijke Taal Wablieft (Mechelen) heeft 25 jaar ervaring met schrijven in een taal die voor deze doelgroep toegankelijk is. Dat leverde een hoop expertise op én het inzicht dat Wablieft die expertise niet alleen met zijn doelpubliek maar ook met andere organisaties en bedrijven kan en wil delen. En dus schrijven ze bij Wablieft niet alleen eigen werk in duidelijke taal, maar herschrijven ze ook andermans werk in duidelijke taal én leren ze anderen ook nog eens om zelf in duidelijke taal te schrijven.

Zo organiseert Wablieft op woensdag 15 en 22 mei een open training Duidelijk schrijven voor wie zijn eigen brieven, webteksten en folderteksten wil herschrijven in toegankelijke taal.


De open training Duidelijk schrijven op 15 en 22 mei heeft in de lokalen van Wablieft in Mechelen plaats, maar Wablieft werkt ook op verplaatsing. Ze bieden ook langere en kortere workshops aan, zelfs workshops van een of twee uur ... om te proeven van duidelijke taal.

De open trainingen zijn bedoeld voor wie vaak zakelijke teksten schrijft (brieven, e-mails, verslagen, enz.) en tips zoekt om moeilijke zinnen duidelijk te schrijven, om wervende teksten (folders) te schrijven in een taal die iedereen kan begrijpen, om vlot leesbaar te schrijven voor een specifieke doelgroep (anderstaligen, mensen met een beperking, senioren, enz.).

De trainers van Wablieft werken met de teksten van de deelnemers.

De trainers zijn Farida Barki en Ilona Plichart.
Farida Barki studeerde Germaanse Talen en Cultuurwetenschappen. Na enkele jaren in de vertaalsector maakte ze de overstap naar Wablieft. Ze geeft trainingen, werkt voor de herschrijfdienst van Wablieft en verzorgt ook de eindredactie van de Wablieft-krant.
Ook Ilona Plichart studeerde Germaanse Talen, gevolgd door Vrouwenstudies en Internationale Politiek. Ze deed daarna ervaring op als onderzoekster rond laaggeletterdheid en als coördinator van een leesbevorderingsproject. Ze specialiseerde zich onder andere in moeilijke en aarzelende lezers. Bij Wablieft is Ilona Plichart verantwoordelijk voor de coördinatie en geeft ze ook mee trainingen.


Meer info: www.wablieft.be


(dd - 15/3/2013)

Aanvullende gegevens