Ontstaan en visie

taalwerk, taalprofessionals, taaldienstenDe bouwsector, de IT-sector, de cultuursector, de transportsector, de horeca, het onderwijs. Het zijn slechts enkele van de vele sectoren die samen onze economie en samenleving vormen.

Zonder taal en goede communicatie kunnen de economische sectoren en de samenleving niet goed functioneren. Daarom is de taalsector een cruciale schakel in het economische leven en in de samenleving.

De taalsector kataalsector, taalprofessionals, taalwerkn in verschillende segmenten worden opgedeeld: schrijven, talen leren, geletterdheid, vertalen en tolken, taaltechnologie, taaldiversiteit en meertaligheid, klare taal, vaktaal, enz.

Onder taalprofessionals verstaan we iedereen die professioneel met taal bezig is en met taalwerk zijn brood verdient, zoals tekstschrijvers, taalopleiders, geletterdheidswerkers, vertalers en tolken, taaltechnologen, makers van taalleerproducten, enz.

De Taalsector is het platform voor iedereen die professioneel bezig is met taalwerk, taalproducten, taaldiensten of taalexpertise en daarover kennis en ervaringen wil delen met collega’s uit de verschillende segmenten van de taalsector.

de taalsector in beeld

 

 

Aanvullende gegevens