Language Industry Awards (LIA's)

Geen sector zonder jaarlijkse oscarceremonie, en dus reikt ook de taalsector ieder jaar de LIA's of Language Industry Awards uit. De LIA's gaan naar innovatieve taalprojecten, creatieve taaldiensten en taalproducten, handige taalsoftware, leerrijke websites, succesvolle evenementen en beloftevolle initiatieven in de taalsector.

Daarnaast worden er ook vier LIA's uitgereikt aan studenten die een artikel over taal(werk) hebben ingezonden. Een LIA op je cv is een enorme meerwaarde.

Language Industry Awards

Dries Debackere (De Taalsector): “Veel mensen vinden talenkennis vanzelfsprekend, maar het belang van een goed ontwikkelde taalsector kan men moeilijk overschatten. Om maar een paar voorbeeldjes te noemen: goede meertaligheid is onmisbaar voor een sterk op export gerichte economie, adequate taaloplossingen voor mensen met een beperking en een goede geletterdheid van de bevolking zijn cruciaal voor een inclusieve en open samenleving."

LIA's

Kristof De Weerdt, die de LIA voor Beste Taalpublicatie 2015 in de wacht sleepte als auteur van De mier en het ijsje, een tweetalig voorleesboekje in Nederlands en Vlaamse Gebarentaal, vertelde in zijn aanvaardingstoespraak in Vlaamse Gebarentaal: “Deze LIA is voor ons ongelooflijk belangrijk. Het is een prijs voor een tweetalig voorleesboekje, maar het is nog veel meer een beloning voor iedereen die zich inzet voor doven en voor Vlaamse Gebarentaal in het algemeen en in het bijzonder voor de goede taalontwikkeling van kinderen die Vlaamse Gebarentaal als moedertaal hebben en evenveel recht hebben op leuke boekjes als kinderen die in het Nederlands opgroeien.”

Jan Hautekiet overhandigt een LIA aan Kristof De Weerdt

Dries Debackere (De Taalsector): “De uitreiking van de LIA’s en de voorafgaande campagnes van de 40 genomineerden laten ieder jaar het beste van het beste uit de taalsector zien. Dit jaar is de taalsector vooral in beeld gekomen als een open sector die met beide benen in de samenleving staat en producten en diensten ontwikkelt die echte maatschappelijke waarde hebben.”

Amelie De Keyser, die de ceremonie leidde: “Ik ga van deze editie van de LIA’s vooral de ongelofelijke verscheidenheid aan taaldiensten en taalproducten onthouden. Ik zie ook dat steeds meer mensen voelen dat een nominatie belangrijk is en zeer positief kan afstralen op de genomineerde en tegelijk op de hele taalsector. Proficiat aan alle genomineerden en aan iedereen die zichzelf én de taalsector zo aantrekkelijk mee in beeld heeft gebracht.”

In 2016 werden uit alle hoeken van de taalsector ruim honderd nationale en internationale nominaties voor de longlist ingediend, waarvan er uiteindelijk veertig op de shortlist kwamen en campagne mochten voeren voor een LIA. De 40 genomineerden voor de 8 LIA’s verzamelden samen meer dan 21.000 stemmen.

In 2017 hadden de Language Industry Awards het format van een top 100: de LIAs Top 100 Live Countdown Show. Niet met 100 muziekjes natuurlijk, maar met interviews, gesprekken en sterke verhalen met vele tientallen taalprofessionals over de beste taaloplossingen uit de taalsector van de afgelopen jaren. Live vanuit Gent en te volgen via Facebook Live.

- #LIAS2018 THE STUDENT EDITION -
In 2018 waren alle spotlights exclusief op de studenten gericht. De LIA's bekroonden de beste populair-wetenschappelijke artikelen en ... de beste pitches. Download het programmaboekje (pdf) met alle informatie over de LIA's 2018.

2019, 2020, 2021
Op donderdag 30 april 2020 zouden in Gent de LIA's 2019 worden uitgereikt. #LIAS2019 stond in het teken van taal als sterk merk. Wegens corona werd alles afgelast en uitgesteld tot 11 maart 2021. Update: dit event is opnieuw uitgesteld tot woensdag 15 december 2021.

Partners

De Language Industry Awards worden gedragen door partners uit alle segmenten van de taalsector: Drongo Talenfestival, Universiteit Gent, Universiteit Antwerpen, KU Leuven, Yamagata Europe (Gent), CrossLang (Gent), Wordbee (Luxemburg), Belgische Kamer van Vertalers en Tolken (BKVT), de Taalunie, vzw Variaties, Mastervoice (Temse), RealDolmen (Kontich), Alta Verba (Erembodegem-Aalst), KDV Language & More (Arendonk), PassaParola (Aarschot), Webred (Schulen), Belgian Quality Translation Association (BQTA), Stichting Nederlandse Dialecten (SND), Het Correctiebureau (Geraardsbergen), Verseau trainingen (Dordrecht), Linguix (Antwerpen), Dialectloket.be, modernetalen.com en het Instituut voor de Nederlandse Taal (Leiden).

 

Ontdek de LIA's op www.languageindustryawards.eu

 

Student?

Welkom in de taalsector!

Ben je student en wil je graag van taalwerk je beroep maken? Droom je van een carrière in de taalsector?

Dan zit je bij De Taalsector goed. Op onze website vind je een paar duizend artikelen met nieuws en achtergrondinformatie uit de verschillende segmenten van de taalsector.

Wist je dat de meeste hogescholen en universiteiten een lidmaatschap bij De Taalsector (incl. toegang tot The Language Sector) hebben? Zo kun jij onbeperkt meelezen met de actieve taalprofessionals en alles ontdekken over taalwerk en de taalberoepen.


Tip: de beste manier om de taalsector te volgen is met De Taalsector Nieuwsbrief. Meld je hier aan. Het is gratis.

 

Stageplaats gezocht?

Misschien ben je wel op zoek naar een stageplaats? Neem hier een kijkje voor meer informatie over een stageplaats bij De Taalsector.

 

Wedstrijd

Ken je onze LIA’s of Language Industry Awards al? Op dit jaarlijks event kun jij als (taal)student de taalsector overtuigen van je talent voor taal en taalwerk. Wil je graag meer weten? Neem dan zeker een kijkje op http://www.languageindustryawards.eu. Doe mee en maak kans op een LIA!

 

The Value of Language

Op zoek naar taaloplossingen voor uw bedrijf of organisatie?

 

The Value of LanguageThe Value of Language is hét evenement in de taalsector waar professionele gebruikers en inkopers informatie en kennis komen halen over taaldiensten, taalproducten en taalexpertise uit alle segmenten van de taalsector.

Dit evenement is een samenwerking tussen De Taalsector en KU Leuven. Het vindt plaats in hartje Brussel, dé wereldhoofdstad van de meertaligheid.

 

 

De Taalmarkt op The Value of LanguageBezoekers kunnen op dit event een bezoekje brengen aan De Taalmarkt en/of deelnemen aan De Taalconferentie. Deze twee initiatieven vinden op dezelfde plaats en hetzelfde tijdstip plaats.

Op De Taalmarkt vindt u taaloplossingen op uw maat, demo’s, persoonlijk contact met taalleveranciers en de beste deals.

 

 

De Taalconferentie op The Value of LanguageOp De Taalconferentie kunt u terecht voor objectieve kennis en knowhow over taaloplossingen, inzicht in de taalmarkt, zicht op trends en innovaties, dialoog met experts, enz.

 

Ontdek het evenement op www.thevalueoflanguage.eu.


De Taalsector Academy

 

Datum Workshops & events Plaats
     
26/10/2021 Community Meetup: de referentie als helder kwaliteitssignaal Online
26/10/2021 Impact van taal op je business: toelichting onderzoeksresultaten Arteveldehs + debat Online
28/10/2021 Prijscalculatie voor taalondernemers (workshop) Online
     
4/11/2021 De Taalsector Open Adviesmiddag Gent / online
15/11/2021 Alles over prijzen en tarieven van taaldiensten en taalwerk: dagworkshop Gent
17/11/2021 Learnings from tcworld (inspiratiesessie) Online
18/11/2021 De Taalsector Challenge #8 Online
19/11/2021 De Taalsector Presenteert #8 Online
23/11/2021 Community Meetup: ervaring & senioriteit als helder kwaliteitssignaal Online
     
2/12/2021 De Taalsector Open Adviesmiddag Online
15/12/2021 LIA's (Language Industry Awards) 2020 en 2021 Gent
16/12/2021 De Taalsector Challenge #9 Online
17/12/2021 De Taalsector Presenteert: de audiobeschrijver Online
22/12/2021 Zit er een vertaler in jou? Of is het een auteur of een copywriter? (workshop) Online
     
21/1/2022 De Taalsector Presenteert: de storyteller Online
     

 

De meeste activiteiten zijn kosteloos toegankelijk met een lidmaatschap bij De Taalsector. De Open Adviesmiddagen zijn kosteloos toegankelijk voor niet-leden.

De meeste workshops en andere leeractiviteiten bieden we ook aan op maat (inhoud, format, timing, locatie) van uw organisatie en op aanvraag ook in een aangepast online of hybride format.

 

 

Een greep uit de recente activiteiten bij De Taalsector:


Langer geleden

 

Geïnspireerd? Zin in samenwerking? Ideeën voor een activiteit? Een dringende leernood? Stuur ons een Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel ons op +32 9 269 04 66.

 

 

The Language Sector

The Language Sector

The Language Sector is een meertalige nieuwswebsite van De Taalsector: nieuws uit de brede Europese taalsector én vertaaltechnologie in actie. De Taalsector is verantwoordelijk voor de inhoud, CrossLang voorziet de technologie.

Lees meer op http://www.thelanguagesector.eu/nl/doe-mee

Waarom lid worden?


De Taalsector werkt op twee werven, die we in evenwicht willen houden.

Op de ene werf werken we aan de realisatie van een collectieve ambitie: een slimme en sterke taalsector (in een taalbewuste samenleving). Download het visiedocument (pdf) "Het DNA van de taalsector / De Taalsector".

Op de andere werf ontwikkelen we ledenvoordelen die u als lid direct kunt genieten.


U hebt keuze uit 2 lidmaatschappen:

1) Individueel lidmaatschap: de ledenvoordelen zijn op naam van één persoon, niet overdraagbaar.

2) Organisatielidmaatschap: de ledenvoordelen zijn overdraagbaar, met max. 4 personen per gratis activiteit.

Liever andere afspraken maken? Neem vrijblijvend contact met ons op om alle mogelijkheden te bekijken.

 

De 14 ledenvoordelen op een rijtje

 

1) Kennis delen binnen de taalsector

Geen sterke en slimme taalsector zonder een levendige sectorcommunity.

Daarom hebben we een gesloten elektronisch platform gecreëerd waar taalprofessionals, taalondernemers, inkopers en gebruikers van taaldiensten en andere actoren met taalexpertise kennis, informatie en ideeën met elkaar kunnen delen. Dat gaat over de muurtjes heen van de verschillende taalberoepen, van de verschillende segmenten van de sector, en van de vraag- en aanbodzijde van de markt.

Door lid te worden krijgt u toegang tot het gesloten platform en vormt u mee de 'community of practice'. U draagt daarmee bij aan een sterkere sector.

De communicatie en allerlei vormen van samenwerking verlopen in een afgesloten omgeving binnen Microsoft Teams. Daar kunt u ook terecht voor al het materiaal dat door iedereen gedeeld wordt. 

 

2) Leeractiviteiten: De Taalsector Academy

Met een lidmaatschap hebt u toegang tot alle leeractiviteiten van De Taalsector. Gratis of met grote korting.

Minstens een paar keer per maand brengen we taalprofessionals maar ook inkopers en gebruikers van taaloplossingen bij elkaar. We leren van bewezen experts én van collega-professionals in de taalsector.

We vertrekken altijd vanuit echte leernoden; u vertelt ons wat u moet kennen en kunnen, wij halen de expertise in huis en verbinden u met andere taalprofessionals, ondernemers, inkopers, gebruikers die dezelfde of gelijkaardige leernoden signaleren. Ons motto? Samen leren voor jezelf is prettig en effectief.

Ontdek hier de open activiteitenkalender en onthoud dat we ook met en van elkaar leren in lerende netwerken..

 

3) PR- en netwerkevenementen van De Taalsector

Krijg geprivilegieerde toegang tot de evenementen van De Taalsector en breid uw netwerk uit.

Deze evenementen zijn unieke kansen om u beter te profileren bij de vraagzijde van de markt (De Taalsector Challenge, The Value of Language), bij het brede publiek (Language Industry Awards), bij aankomende professionals en kandidaat-zijinstromers (De Taalsector Presenteert), enz.

Onze evenementen brengen de sector positief in beeld. Met een lidmaatschap krijgt u de beste kansen om dat positieve beeld ook op u te laten afstralen.

 

4) Toegang tot het netwerk van De Taalsector

Met een lidmaatschap hebt u niet alleen toegang tot de kennis maar ook tot de kennissen van De Taalsector.

De Taalsector heeft een goed geheugen en een discreet maar uitgebreid en kwaliteitsvol netwerk van kennissen die er in de taalsector toe doen.

We helpen onze leden met persoonlijke introducties en de achtergrondinformatie die het verschil maakt.

 

5) Toegang tot de vacatures

Bent u op zoek naar een nieuwe baan? Of wilt u gewoon up-to-date blijven over het aanbod in de taalsector? Met een lidmaatschap krijgt u onbeperkte toegang tot de vacatures op de website van De Taalsector.

De vacaturerubriek van De Taalsector is dé plaats waar alle taalprofessionals op zoek naar een nieuwe uitdaging 100% zeker komen kijken. Het is dé plaats waar we vraag en kwaliteitsvol aanbod efficiënt laten matchen.

 

6) Advies met kennis van taalzaken

Met een lidmaatschap hebt u toegang tot advies op afspraak en op maat. Wij denken en werken met u mee.

Natuurlijk kunt u overal zakelijk advies kopen. De Taalsector biedt u echter zakelijk advies verrijkt met kennis van taalzaken en op maat van uw taalonderneming of van het taalproject in uw organisatie. In De Taalsector komen 30 jaar praktische ervaring in de bedrijfswereld, strategische expertise en kennis van taalzaken samen.

Discretie altijd verzekerd uiteraard.

 

7) Toegang tot het nieuws uit de taalsector

Wilt u op de hoogte blijven van het nieuws uit de taalsector, zodat u snel kunt reageren en inspelen op het nieuws? Met De Taalsector Online - deze website dus - bent u gegarandeerd mee.

Als lid hebt u onbeperkt toegang tot alle nieuwsberichten op De Taalsector Online.

Bovendien blijft alle nieuws beschikbaar in de kennisbank, zodat u het later steeds opnieuw kunt raadplegen. U krijgt ook regelmatig De Taalsector Nieuwsbrief met een kort en duidelijk nieuwsoverzicht.

 

8) Toegang tot het archief van De Taalsector

Met een lidmaatschap hebt u op ieder moment onbeperkt toegang tot de volledige kennisbank op De Taalsector Online: ruim 4500 documenten en artikelen met informatie over bijna alles en iedereen in alle segmenten van de brede taalsector. Hoeveel u als bezoeker van onze website ook gratis denkt te kunnen lezen, 99% van de informatie zit achter de betaalmuur en is alleen voor leden gratis toegankelijk.

Stop met googelen; de echt waardevolle informatie over de taalsector is afgeschermd voor Google. Als lid kunt u in heel de taalsector of in specifieke segmenten zoeken. Niet gevonden wat u zoekt? Bel of mail ons gewoon, we helpen u graag aan de juiste kennis. Waarom? Simpel: van professionals met kennis van zaken wordt de hele taalsector slimmer en sterker. Ontwikkelaars en gebruikers, aanbieders en inkopers, experts en intermediairs, iedereen in het ecosysteem wordt er beter van.

 

9) Toegang tot The Language Sector

Met een lidmaatschap hebt u ook onbeperkt toegang tot The Language Sector website.

The Language Sector is een prototype van een meertalige nieuwswebsite voor de Europese taalsector: nieuws uit de Europese taalsector én vertaaltechnologie in actie. Met als doel: zo veel mogelijk taalsectorrelevante informatie zo toegankelijk mogelijk maken voor zo veel mogelijk taalprofessionals en stakeholders van de taalsector in zo veel mogelijk Europese talen. De Taalsector is verantwoordelijk voor de inhoud, CrossLang (Gent) voorziet de vertaaltechnologie. Deze website is een proeftuin. Geïnspireerd? Wij werken graag samen, ook aan de Europese taalsector.

 

10) Zichtbaarheid

Met een lidmaatschap kunt u online en offline mee in beeld komen via alle kanalen van De Taalsector tegen de scherpste tarieven: steeds 50% korting op visibiliteit (advertenties, banners, videoschermen, logo- en naamsvermeldingen, enz.) bij alle evenementen en acties van De Taalsector, zowel online als offline (De Taalsector Presenteert, De Taalsector Challenge, Language Industry Awards, The Value of Language, enz.).

De Taalsector plaatst geregeld met kleine, gerichte PR-acties de taalberoepen, professioneel taalwerk en innovaties uit de taalsector in de schijnwerpers, vaak met een focus op de economische en maatschappelijke waarde die ze creëren. Goede PR straalt af op álle stakeholders van de taalsector. Samen in beeld ziet het er nóg beter uit dan ieder op zijn eentje. Daarom organiseren we de LIA's (Language Industry Awards), waarmee we in 2017 bijna 500.000 mensen bereikten. Daarom willen we het boek 'Taalwerk: 20 portretten, 1 passie' uitbrengen, publiceren we dossiers voor het brede publiek (bv. 'Dossier T' over taal en toegankelijkheid) en publiceren we persberichten over de taalsector.

Met een lidmaatschap kunt u mee in de schijnwerpers komen. U krijgt de beste plaatsen en de scherpste tarieven.

 

11) Vacature plaatsen

Naargelang van uw selectie- en rekruteringsstrategie kunt u uw jobadvertenties via de diverse kanalen van De Taalsector bij verschillende categorieën van stakeholders van de taalsector onder de aandacht brengen.

De Taalsector biedt ideale kanalen en goed afgebakende doelgroepen voor wie graag gericht en zonder veel ruis adverteert. Met een organisatielidmaatschap geniet u steeds een korting van 50% op de catalogusprijs.

 

12) Gebruik de ruimte bij De Taalsector

Met een lidmaatschap hebt u toegang tot het pand van De Taalsector (in het centrum van Gent).

De Taalsector beschikt over een karaktervolle, grote open ruimte (200 m2) die u kunt reserveren voor een workshop of presentatie. Makkelijk te bereiken met het openbaar vervoer en soepel wat de catering betreft.

Als lid bent u ook altijd welkom om eens een dagje bij ons te komen co-worken. Alleen of met heel uw team. Recent hadden we de verenigingsprofessionals van VOV Lerend Netwerk op bezoek (mét hun minibib L&D-boeken) voor een dagje co-worken.

Wilt u een workshop of een andere activiteit organiseren in de ruimte van De Taalsector? Met een lidmaatschap geniet u het voorkeurstarief (50% korting op de normale prijs). Overigens drukken wij waarde niet alleen in euro's uit. Een tijdje geleden hadden we 30 VOV-leden bij ons te gast voor een workshop "Zit er een boek in jou?" en mochten we 45 taaltechnologen verwelkomen voor een Belgium NLP Meetup. Als er ergens een return is voor de taalsector, zijn we altijd geïnteresseerd.

 

13) De Taalsector Studio

Sterke content nodig om een taalproject in uw organisatie aantrekkelijk in beeld te brengen? Branded content, een dossier, een whitepaper? De Taalsector Studio brengt het verhaal achter uw taalproject bij uw doelgroep.

Met een lidmaatschap geniet u een forse korting op de vaste tarieven.

 

14) Behartiging van gemeenschappelijke belangen, lobbying

De Taalsector biedt op verzoek strategische of praktische ondersteuning bij de behartiging van belangen die taalprofessionals, taalondernemingen en inkopers, klanten en gebruikers.

 

 

Lidmaatschap aanvragen

Een individueel lidmaatschap kost 285 euro (excl. btw) per jaar. Een organisatielidmaatschap 450 euro (excl. btw).

Wenst u meer informatie? Stuur een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..


Hebt u voldoende informatie? Vraag hier uw lidmaatschap aan.

 

 

Abonneer u

 

Neem een abonnement op De Taalsector

 

Blijf op de hoogte van het nieuws en de ontwikkelingen in de taalsector.


Met een abonnement hebt u 12 maanden onbeperkt toegang tot alle afgeschermde informatie op De Taalsector Online met o.m.:

  • sectornieuws zodra het gepubliceerd wordt
  • meer dan 4000 artikelen en kennisdocumenten met informatie en achtergrondinformatie over alles en iedereen in de taalsector, alleen zichtbaar voor abonnees (99,5 procent van de website is afgeschermd).

Niet gevonden wat u zocht? Stuur een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel ons op +32 9 269 04 66 en wij vinden het voor u.


Bijkomende voordelen van het abonnement:

  • U recenseert graag? Gratis boeken en andere taalpublicaties in ruil voor uw recensie.
  • U maakt af en toe (maar ook weer niet zo vaak) kans op een gratis ticket voor een opleiding of andere activiteit in de taalsector, aangeboden door een partner (KU Leuven, Theater van A tot Z, CrossLang, Scriptorij, OCPE enz.).
  • Af en toe (maar ook weer niet zo vaak) een kleine korting op een activiteit bij De Taalsector. Om gratis toegang te krijgen tot alle activiteiten van De Taalsector is een lidmaatschap nodig.


U ontvangt geregeld De Taalsector Nieuwsbrief, die u op de hoogte houdt van nieuwe inhoud op de website.

U hebt al een abonnement voor 28,92 euro (excl. btw) of 34,99 euro (incl. btw).

Uw abonnement op De Taalsector is een beroepskost (vakliteratuur) en dus 100% fiscaal aftrekbaar (art. 49 W.I.B. 1992).

 

Ga door naar het bestelformulier ...

 

 

 

Word lid

Waarom lid worden van De Taalsector?

  • Om het pakket voordelen dat u krijgt natuurlijk. Open het pakket met de ledenvoordelen

  • En, misschien nog belangrijker, omdat u tegelijkertijd als lid wezenlijk bijdraagt aan de realisatie van een collectieve ambitie: een slimme en sterke taalsector in een taalbewuste samenleving, zodat we als sector nóg meer waarde kunnen creëren met taal en nóg meer impact kunnen hebben. Download het visiedocument "Het DNA van de taalsector / De Taalsector" (pdf)


Een lidmaatschap bij De Taalsector = persoonlijke voordelen + de ambitie om samen met anderen een verschil te maken.

 

Overtuigd? Vraag hier uw lidmaatschap aan.

 

Contact

 

De Taalsector

Werkplaats & bezoekadres:
Molenaarsstraat 111 - 46
B-9000 Gent
België

Postadres:
Takkebosstraat 9
B-9000 Gent

Tel. +32 9 269 04 66

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
www.detaalsector.be

Professional? Volg De Taalsector op LinkedIn en Twitter.

Volg De Taalsector op Facebook en Instagram.

 

Perscontact en persberichten

 

Algemene voorwaarden en privacybeleid

 

Download onze Algemene voorwaarden en Privacybeleid

 

Aanvullende gegevens