Nieuwe service voor taalprofessionals die (nog) creatiever willen schrijven

Prompt - schrijfinspiratie voor taalprofessionalsWat investeer jij als taalprofessional vandaag nog in het schrijfplezier waar het ooit allemaal mee begon? In de liefde voor taal die jou voor dit vak deed kiezen? In de creativiteit waarmee je je zo onderscheidt?

Schrijftrainer Carola Janssen en vertaler Lizzie Kean hebben een nieuwe service voor taalprofessionals die van opdracht naar opdracht gaan en vaak alleen nog informatieve of wervende teksten schrijven: Prompt!

Prompt! is een abonnement op een wekelijkse nieuwsbrief met schrijfinspiratie en een korte, speelse schrijfopdracht die je met collega-taalprofessionals deelt in een besloten groep. Puur voor het schrijfplezier dat misschien uit het zicht is geraakt, om weer inspiratie op te doen en uiteindelijk je creatieve schrijfstijl aan te scherpen natuurlijk.

 

Prompt! wordt aangeboden in een Nederlandse (Prompt! Schrijven) en een Engelse variant (Prompt! Writing). De abonnementsformule is bedoeld als extra duwtje om te blijven investeren in de creatieve kant van je taalvak.

De basis van Prompt! is een wekelijkse nieuwsbrief met schrijfinspiratie: een interview, gedicht, filmpje, podcast of website. Daaraan gekoppeld krijg je een speelse schrijfopdracht. Je uitwerking deel je met collega-taalprofessionals in een besloten groep (op Facebook of Slack, een professioneel platform voor informatie-uitwisseling en samenwerking).

Het idee voor Prompt! komt van Carola Janssen (Kiezel Communicatie, Eindhoven): “Ik merk dat ik zelf vooral van klus naar klus ga. Met plezier hoor, maar ik schrijf daardoor alleen in opdracht en altijd met een zakelijk of commercieel doel. Juist iets proberen dat mág mislukken, is leuk. Het stimuleert je en maakt je beter.”

Voor Lizzie Kean (KeanMachine, Eindhoven) geldt dat zij ervan overtuigd is dat een goede vertaler óók een goede schrijver moet zijn. “Dat is de reden dat ik altijd tijd vrijmaak voor creatief schrijven. Prompt! is een steuntje in de rug.”

Prompt! verschijnt wekelijks op vrijdag, zowel in het Nederlands als in het Engels. Een jaarabonnement kost 46 euro (excl. btw), een maandabonnement 5,50 euro (excl. btw).

Voor wie sneller wil gaan en elke week over elke bijdrage gegarandeerd feedback wil krijgen van een ervaren schrijfcoach is er ook een Prompt-plusabonnement (26,50 euro per maand).


Aanmelden kan via de website.

 

Aanvullende gegevens