Prijscalculatie en prijszetting voor taalprofessionals (28/6/2018, Gent)

Prijscalculatie en prijszetting voor taalprofessionalsNiet 100% zeker dat je de beste prijs krijgt voor je taaldiensten?

Kom voor het antwoord op al je prijsvragen naar de workshop Prijscalculatie en prijszetting. Helemaal op maat van de taalprofessional: de prijs correct berekenen, juist in de markt zetten, sterk onderhandelen én verhogen.

Donderdag 28 juni 2018 bij De Taalsector in Gent.

Talentklas: schrijven voor taalprofessionals

Talentklas Schrijven voor taalprofessionals

Ben je bijna of net afgestudeerd en heb je schrijftalent? Wil je leren schrijven voor taalprofessionals, bijvoorbeeld op De Taalsector Online? Met andere woorden, ben je écht ambitieus?

Kom dan naar de talentklas 'Schrijven voor taalprofessionals' en til je talent naar een nog hoger niveau. Waar anders dan bij De Taalsector in Gent, op 4 juli of 19 september 2018, telkens van 16 tot 19u30.

Televerkooptechniek voor taalprofessionals (25/10/2018, Gent)

Crash course Televerkooptechnieken voor taalprofessionals"Goedendag, u hebt soms geen Frans of Duits nodig?"

Hoewel ze meestal uitstekend ter tale zijn, hebben veel taalprofessionals moeite om hun taalexpertise, taaldienst of -product aan de telefoon commercieel aantrekkelijk voor te stellen.

Ze vinden dat ze niet goed klinken. Dat ze bij de gesprekspartner geen goed gevoel scheppen. Dat ze onvoldoende interesse voor hun aanbod kunnen wekken of niet gevat reageren op tegenwerpingen.

Dat heeft voor een deel te maken met een gebrekkige voorbereiding (wie is mijn klant, wie ben ik op de markt, welke voordelen heb ik te bieden, welke bezwaren mag ik verwachten) en voor een deel met een gebrek aan techniek.

Herken jij dit probleem bij jezelf of bij een medewerker? En wil je er iets aan doen? Het goede nieuws is dat iedereen het kan leren.

De Taalsector nodigt je uit op een workshop "Televerkooptechniek" op 25 oktober 2018 in Gent.

De Grote Valse Vrienden Quiz (14 juni 2018, Gent)

Grote Valse Vrienden QuizBeste taalstudent,

Hoe goed ken jij je vrienden? En hoe goed ken jij je valse vrienden? Kom naar de Grote Valse Vrienden Quiz op donderdag 14 juni van 13.30 uur tot 14.30 uur bij De Taalsector in het centrum van Gent.

Een luchtige en ludieke taalquiz, alleen over valse vrienden. De ideale ontspanning voor taalstudenten met examenkoorts.

Update: je kunt de quiz nu ook online spelen: alleen of (bij voorkeur) met vrienden, familie of kennissen

Taalunie onderneemt grondige verkenning taalsector: doe mee met de sectorenquête

De Taalsector beeldmerk“In Nederland en Vlaanderen is ontegenzeggelijk een stevige taalsector aanwezig. Maar een verkenning van wat die sector inhoudt, ontbreekt zowel inhoudelijk als getalsmatig."

"De vraag om deze verkenning ter hand te nemen is urgent, zeker nu de sector als gevolg van toenemende migratie, internationalisering en informatie- en communicatietechnologie, aan belang alleen maar toeneemt."

Dat zegt de Taalunie, de Vlaams-Nederlandse beleids- en kennisorganisatie voor het Nederlands. En daarom laat de Taalunie momenteel een "verkennend onderzoek naar de taalsector" in het Nederlandse taalgebied uitvoeren.

Door een korte enquête in te vullen kunt u direct bijdragen aan de zichtbaarheid van uw beroep en de sector. Doe mee!

Taalunie Zomercursus Nederlands zoekt vertaalbureaus

Taalunie Zomercursus Nederlands

Buitenlandse studenten neerlandistiek kunnen in 2018 al voor de 63ste keer een Taalunie Zomercursus Nederlands volgen aan het Universitair Centrum voor Talenonderwijs (UCT) van de Universiteit Gent. Met de steun van de Nederlandse Taalunie en met Herman Van Rompuy, oud-voorzitter van de Europese Raad als beschermheer, krijgen 120 cursisten uit ongeveer 30 verschillende landen de kans om zich gedurende 2 weken onder te dompelen in het Nederlands.

The Language Garage

Atelier De Taalsector

 

The Language Garage #4 is op donderdag 20 september 2018.

Jij wil iets met taal maken, bouwen, knutselen, experimenteren? Jij hebt een groot of klein idee?
Kom naar The Language Garage in het centrum van Gent.

The Language Garage is een informeel avondje creatief denken, maken, delen, hacken en doe-het-zelven met taal in de breedste zin van het woord.

Voel jij je geek, uitvinder of eerder kunstenaar met taal? Maakt niet uit.

Managementbuy-out bij ElaN Languages

MOB bij ElaNBij talenbedrijf ElaN Languages (Heusden-Zolder) heeft een managementbuy-out (MBO) plaatsgevonden. Oprichters Wim Vanschooren en Peter Vaes en medeaandeelhouder Patrick Simons hebben hun aandelen verkocht aan Robrecht Beliën.

ElaN Languages is daarmee volledig in handen van Robrecht Beliën en zijn vader Louis Beliën, die al aandeelhouder was. De transactie werd op 30 maart 2018 afgerond.

Korte berichten van 26 maart 2018

Zesde Belgium NLP Meetup op 19 april 2018 in Brussel
Studiedagen 'Theater, taal en educatie'
Cognitieve taalkunde / CogLing Days
Tekom Belgium steekt de grens over

Erasmusbeurzen werpen hun vruchten af

Erasmusbeurzen werpen hun vruchten afErasmusbeurzen werpen hun vruchten af. Tot die conclusie komt Joni Reygaerts (Universiteit Gent) in haar masterproef, waarvoor ze onderzocht welk effect een verplichte Erasmuservaring heeft op de persoonlijkheid van studenten.

Een Erasmuservaring verhoogt de culturele competentie, zo blijkt. Dat betekent concreet dat studenten met een Erasmuservaring zich in de toekomst beter zullen kunnen aanpassen aan nieuwe culturele omgevingen en dat ze beter zullen kunnen omgaan met mensen van verschillende culturen.

Joni Reygaerts, 24 maart 2018, Gent - De geglobaliseerde maatschappij wordt steeds cultuurdiverser. Het is vandaag essentieel om met andere culturen te kunnen omgaan. Niet alleen op het persoonlijke vlak, maar zeker ook professioneel.

Aanvullende gegevens