Herbeleef de LIAs Top 100 Live Countdown Show

LIAs Top 100 Live Countdown ShowEerst dit: op donderdag 15 maart 2018 worden in Gent de LIA's voor het beste van het beste uit de brede taalsector van 2017 uitgereikt.

Het doel van de LIA's is onverminderd:

(1) erkenning geven aan taalprofessionals die waarde creëren met innovatieve en succesvolle taaloplossingen en

(2) de zichtbaarheid van de taalberoepen en de taalsector in al zijn diversiteit verhogen.

Nominaties kunnen tot 31 januari 2018 ingediend worden. De strijd om de popular vote is open van 15 februari tot en met 14 maart 2018.

40 geselecteerde interviews
Intussen kunt u een selectie van een veertigtal interviews met taalprofessionals en enthousiaste gebruikers van allerlei taaloplossingen beluisteren op de website van de LIAs Top 100 Live Countdown Show. Alle finalisten met een asterisk in de Top 100-lijst op de homepage hebben een interview dat u nu kunt beluisteren.

Veel luisterplezier: http://www.languageindustryawards.eu

U staat achter de doelstellingen van de LIA's en u wilt als partner mee zichtbaar zijn? Laat van u horen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Taaloplossingen inkopen (workshop 25 jan 2018)

Taaloplossingen inkopenHoe koop je de juiste taaloplossingen tegen de juiste prijs? Taaldiensten, taalproducten, taalexpertise: hoe koop je waar voor je geld?

Kom naar de workshop 'Taaloplossingen inkopen'. Donderdag 25 januari 2018 bij De Taalsector in Gent.

Of het nu gaat om taalopleidingen, copywriting, vertalingen, tolkdiensten, taal- en spraaktechnologie, woordenboeken of zelfstudiemateriaal, technische documentatie, taaloplossingen voor toegankelijkheid, geletterdheidsadvies... met taal is het vaak zoals met de aankoop van een tweedehandsauto: het is als leek moeilijk inschatten of je wel waar voor je geld gaat krijgen.

En dus is de vraag: “Wat moet ik weten om met een gerust gemoed de juiste taaloplossingen te kunnen inkopen tegen de juiste prijs?"

Dag van de Wetenschap. Ook van de taalwetenschap!

Dag van de WetenschapZondag 26 november was het Dag van de Wetenschap.

Met de Dag van de Wetenschap wil de Vlaamse overheid laten zien dat wetenschap en technologie een centrale plaats in het leven van iedere dag hebben veroverd. En dat wetenschap en technologie belangrijke troeven zijn voor de toekomst van Vlaanderen. Geldt dat ook voor taalwetenschap en taaltechnologie?

Vijf jaar geleden zetten welgeteld 2 van de 250 activiteiten op de Dag van de Wetenschap taalwetenschap en taaltechnologie in de schijnwerpers. Hoe is de zichtbaarheid van taal, taalwetenschap en taaltechnologie de voorbije jaren geëvolueerd? Een greep uit het aantrekkelijke aanbod anno 2017.

Taalsector zkt topvrkoper mt passie vr taal n reizen

Taalsector zkt topvrkoper mt passie vr taal n reizenGent, Robin De Wolf - Dus jij gaat talen studeren. Droom je van een job met reizen en cultuurverschillen? Denk je dat er een verkoper in je schuilt? En wil je echt goed je brood verdienen?

Dan is een internationale salesfunctie in de taalsector misschien wel de geknipte combinatie voor jou.

Arrival (filmrecensie)

Arrival recensieGent, Astrid Vandesompele - Veel mensen hebben een saai beeld van de taalberoepen. Ze zien taalkundigen die de hele dag aan een bureautje zitten te lezen en te schrijven.

Arrival, de sciencefictionfilm van de Canadese regisseur Denis Villeneuve (Incendies, Blade Runner 2049), kluistert je aan het scherm met een totaal ander beeld van onze taalkundige.

DRONGO talenfestival genereert grote aandacht voor taal en taalsector (29 & 30 sep 2017, Utrecht)

DRONGO talenfestival 2017Het DRONGO talenfestival is twee dagen over taal: een expo met tientallen organisaties en bedrijven uit alle hoeken van de taalsector en daarbuiten, maar vooral heel veel uitdagende labs waar je kunt meedoen met het nieuwste onderzoek rond taal.

Verder ook interessante lezingen en debatten over meertaligheid en andere actuele thema's, workshops en spoedcursussen. De taalsector in beeld, in al zijn diversiteit.

Het DRONGO talenfestival laat als geen ander evenement in Nederland en België zien dat taal overal is, wat het belang is van taal en hoe de taalsector groeit als kool. Op vrijdag 29 en zaterdag 30 september 2017 in Utrecht.

Kom pitchen voor een LIA op het DRONGO talenfestival

Language Industry AwardsHoe sleep je een LIA (Language Industry Award) in de wacht? En hoe haal je alles uit je campagne ... en uit je LIA als je hem wint?

Geen sector zonder oscars. En dus plaatst ook de taalsector ieder jaar het beste van het beste uit alle hoeken van de taalsector in de schijnwerpers. Vorig jaar kwamen de LIA's bij ruim een half miljoen mensen in beeld.

De LIA's zijn een unieke kans om te scoren met jouw taaloplossing van 2017 (product, dienst, app, website, publicatie, event, project, enz.).

Kom naar de LIA-workshop op het DRONGO talenfestival in Utrecht. Zaterdag 30 september 2017 om 14 uur.

Een bachelor- of masterproef gezien die een LIA verdient?

Een bachelor- of masterproef gezien die een LIA verdient?De volgende editie van de Language Industry Awards is pas volgend jaar, maar nu is het seizoen dat er schitterende bachelor- en masterproeven ingediend en verdedigd worden.

Hebt u als promotor of jurylid zo'n excellente proef onder ogen gekregen en vindt u dat de student extra erkenning verdient?

Was u als taalprofessional betrokken bij de totstandkoming van een bachelor- of masterproef met grote relevantie voor de taalberoepen en voor professioneel taalwerk?

Stuur ons die bachelor- of masterproef door en krijg hem op de longlist voor een felbegeerde studenten-LIA. Een LIA op het cv van uw student(en) opent deuren.

Stuur een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Vraag & Antwoord #2 - juli 2017: meertalig opvoeden

Vraag & Antwoord #2In de rubriek Vraag & Antwoord leest u mee met de vragen waarmee de mensen hier bij ons binnenvallen.

Ook vandaag gaat de vraag over meertalig opvoeden en doen we voor het antwoord een beroep op twee experten bij Thomas More.


Vraag

Ik begeleid een tweetalige kleuter op school. Hij is drie jaar oud. Vader spreekt Nederlands met hem, moeder Russisch. De kleuter heeft een taalachterstand: hij heeft een beperkte woordenschat en spreekt sommige klanken verkeerd uit. Verwijzen we hem best door voor taalonderzoek of hebben tweetalige kinderen gewoon meer tijd nodig?
(Lien, Centrum voor leerlingenbegeleiding)

Language Industry Awards in nieuw Top 100-jasje bereiken recordaantal mensen

LIAs Top 100 Live Countdown ShowDe Taalsector heeft de Language Industry Awards (LIA’s) dit jaar in een nieuw Top 100-jasje gestopt. De "LIAs Top 100 Countdown Show" werd voor het eerst ook live gestreamd via Facebook. Voor de Top 10 was er een heuse wereldprimeur: om de internationale uitstraling van de finalisten extra kracht bij te zetten kon de Facebook Live-stream simultaan getolkt in het Engels worden gevolgd.

Aanvullende gegevens