De Grote Valse Vrienden Quiz (14 juni 2018, Gent)

Grote Valse Vrienden QuizBeste taalstudent,

Hoe goed ken jij je vrienden? En hoe goed ken jij je valse vrienden? Kom naar de Grote Valse Vrienden Quiz op donderdag 14 juni van 13.30 uur tot 14.30 uur bij De Taalsector in het centrum van Gent.

Een luchtige en ludieke taalquiz, alleen over valse vrienden. De ideale ontspanning voor taalstudenten met examenkoorts.

Taalunie onderneemt grondige verkenning taalsector: doe mee met de sectorenquête

De Taalsector beeldmerk“In Nederland en Vlaanderen is ontegenzeggelijk een stevige taalsector aanwezig. Maar een verkenning van wat die sector inhoudt, ontbreekt zowel inhoudelijk als getalsmatig."

"De vraag om deze verkenning ter hand te nemen is urgent, zeker nu de sector als gevolg van toenemende migratie, internationalisering en informatie- en communicatietechnologie, aan belang alleen maar toeneemt."

Dat zegt de Taalunie, de Vlaams-Nederlandse beleids- en kennisorganisatie voor het Nederlands. En daarom laat de Taalunie momenteel een "verkennend onderzoek naar de taalsector" in het Nederlandse taalgebied uitvoeren.

Door een korte enquête in te vullen kunt u direct bijdragen aan de zichtbaarheid van uw beroep en de sector. Doe mee!

Taalunie Zomercursus Nederlands zoekt vertaalbureaus

Taalunie Zomercursus Nederlands

Buitenlandse studenten neerlandistiek kunnen in 2018 al voor de 63ste keer een Taalunie Zomercursus Nederlands volgen aan het Universitair Centrum voor Talenonderwijs (UCT) van de Universiteit Gent. Met de steun van de Nederlandse Taalunie en met Herman Van Rompuy, oud-voorzitter van de Europese Raad als beschermheer, krijgen 120 cursisten uit ongeveer 30 verschillende landen de kans om zich gedurende 2 weken onder te dompelen in het Nederlands.

Managementbuy-out bij ElaN Languages

MOB bij ElaNBij talenbedrijf ElaN Languages (Heusden-Zolder) heeft een managementbuy-out (MBO) plaatsgevonden. Oprichters Wim Vanschooren en Peter Vaes en medeaandeelhouder Patrick Simons hebben hun aandelen verkocht aan Robrecht Beliën.

ElaN Languages is daarmee volledig in handen van Robrecht Beliën en zijn vader Louis Beliën, die al aandeelhouder was. De transactie werd op 30 maart 2018 afgerond.

Erasmusbeurzen werpen hun vruchten af

Erasmusbeurzen werpen hun vruchten afErasmusbeurzen werpen hun vruchten af. Tot die conclusie komt Joni Reygaerts (Universiteit Gent) in haar masterproef, waarvoor ze onderzocht welk effect een verplichte Erasmuservaring heeft op de persoonlijkheid van studenten.

Een Erasmuservaring verhoogt de culturele competentie, zo blijkt. Dat betekent concreet dat studenten met een Erasmuservaring zich in de toekomst beter zullen kunnen aanpassen aan nieuwe culturele omgevingen en dat ze beter zullen kunnen omgaan met mensen van verschillende culturen.

Joni Reygaerts, 24 maart 2018, Gent - De geglobaliseerde maatschappij wordt steeds cultuurdiverser. Het is vandaag essentieel om met andere culturen te kunnen omgaan. Niet alleen op het persoonlijke vlak, maar zeker ook professioneel.

De winnaars van de LIA's 2018 zijn bekend

Joni Reygaerts grote winnaar LIA's 2018Joni Reygaerts is de grote winnaar van de Language Industry Awards (LIA's) 2018. Ze won gisterenavond in Gent de belangrijkste LIA dit jaar, de Grote Taalsector Prijs van de Jury voor haar originele bijdrage over de effectiviteit van een Erasmuservaring.

Deze vijfde editie van de LIA's stond helemaal in het teken van de studenten, de taalprofessionals van morgen.

#LIAS2018 - The Student Edition: studenten centraal op LIA's 2018

Language Industry AwardsNieuws!
Op de vijfde editie van de LIA’s (Language Industry Awards, 15 maart 2018 - Gent) staan de studenten, de taalprofessionals van morgen, helemaal centraal.

Zó centraal zelfs, dat we de klassieke terugblik op het beste uit de taalsector van vorig jaar …. uitstellen tot volgend jaar. En dus steken we ook dit jaar de LIA's in een nieuw jasje: #LIAS2018 - The Student Edition. 

Maak kennis met de jonge taalwolven, het aanstormend taalgeweld, de high potentials uit de taalcampussen.

De LIA's komen eraan. Kom mee in beeld!

Language Industr Awards LIA's badgeDit bericht heeft een update. Lees de update.

Erkenning geven aan taalprofessionals die uitmunten in creativiteit, innovatie of inzet. Het beste uit de taalsector in al zijn diversiteit aan een zo breed mogelijk publiek laten zien.

Dat is ook voor de vijfde editie van de LIA's (Language Industry Awards) onze ambitie.

De feestelijke uitreiking van de LIA's vindt dit jaar plaats in Gent op donderdagavond 15 maart 2018.

Taaloplossingen inkopen (workshop 25 jan 2018)

Taaloplossingen inkopenHoe koop je de juiste taaloplossingen tegen de juiste prijs? Taaldiensten, taalproducten, taalexpertise: hoe koop je waar voor je geld?

Kom naar de workshop 'Taaloplossingen inkopen'. Donderdag 25 januari 2018 bij De Taalsector in Gent.

Of het nu gaat om taalopleidingen, copywriting, vertalingen, tolkdiensten, taal- en spraaktechnologie, woordenboeken of zelfstudiemateriaal, technische documentatie, taaloplossingen voor toegankelijkheid, geletterdheidsadvies... met taal is het vaak zoals met de aankoop van een tweedehandsauto: het is als leek moeilijk inschatten of je wel waar voor je geld gaat krijgen.

En dus is de vraag: “Wat moet ik weten om met een gerust gemoed de juiste taaloplossingen te kunnen inkopen tegen de juiste prijs?"

De Warmste Week: 15 goede doelen met extra aandacht voor taal

De Warmste Week 2017Taalliefhebber? Taalprofessional? Hier zijn 15 goede doelen met extra aandacht voor taal. Taal voor een warmere samenleving. Meedoen met De Warmste Week van Music for Life en Studio Brussel kan nog tot 24 december.

Ook dit jaar zamelt Music for Life tijdens De Warmste Week geld in voor meer dan duizend goede doelen. Help je graag mensen rond taal? Hier zijn 15 goede doelen waar je als taalliefhebber of taalprofessional misschien wel extra om geeft.

Aanvullende gegevens