Vertaalassistenten bij de EU

Vertaalassistenten gezocht 

De EU is op zoek naar getalenteerde assistenten op het gebied van talen


Bent u goed in taal? Schrijft u foutloos? Pas dan uw taalvaardigheid toe in een internationale omgeving!

De EU-instellingen zijn op zoek naar assistenten op het gebied van talen voor het Kroatisch, Nederlands, Ests, Italiaans, Pools en Portugees (rang AST 1).

Assistenten op het gebied van talen helpen linguïsten, vertalers en juristen-linguïsten bij vertaal- of revisiewerk en de afwerking van documenten. Zij zorgen ook voor het documentbeheer, verrichten terminologiewerkzaamheden, bewerken teksten en onderhouden thematische vertaalgeheugens. Daarbij maken zij gebruik van gespecialiseerde IT-tools en ondersteunen zij linguïsten en vertalers bij het gebruik van deze tools.

U kunt solliciteren als u de nationaliteit van een EU-land heeft en ten minste twee officiële EU-talen kent: een grondige kennis van een van de volgende talen: Kroatisch, Nederlands, Ests, Italiaans, Pools of Portugees en voldoende kennis van het Engels of het Frans. Daarnaast moet u een diploma van hoger onderwijs hebben dat verband houdt met de aard van de taken, of een diploma van middelbaar onderwijs dat toegang geeft tot hoger onderwijs, gevolgd door ten minste drie jaar werkervaring die verband houdt met de aard van de taken.

U kunt slechts voor één taal solliciteren.

Bij de EU-instellingen en -agentschappen werkt u samen met allerlei deskundigen en krijgt u alle kans om uw horizon te verbreden, uw vaardigheden te ontwikkelen en een mooie carrière op te bouwen. In een gevarieerd, multicultureel en internationaal team zet u zich samen met uw collega’s in voor de ongeveer 450 miljoen burgers van de EU en ook voor de wereld daarbuiten. Respect voor culturele verscheidenheid en gelijke kansen zijn fundamentele waarden van de EU. Meer informatie over ons gelijkekansenbeleid vindt u op de EPSO-website.

Meer informatie over de vereiste kwalificaties, de toelatingscriteria en de selectie- en sollicitatieprocedure vindt u op linguistic-assistants.eu-careers.eu.

U kunt solliciteren van 21 april 2022 tot 24 mei 2022 om 12 uur (’s middags), Belgische tijd.

Referentie: EPSO/AST/152/22

Volg EU Careers op Facebook, Twitter, LinkedIn, YouTube en InstagramDownload deze vacature in pdf.Gepbuliceerd op 21 april 2022

Aanvullende gegevens