2de Belgium NLP Meetup te gast bij Universiteit Antwerpen

2nd Belgium NLP MeetupTaaltechnologie is nu wel echt helemaal terug in Vlaanderen. Vijftien jaar na u weet wel wie & wie is het trauma definitief doorgespoeld. De opleidingen trekken weer meer studenten aan, de afgestudeerden blijven in Vlaanderen en wagen steeds vaker hier hun kans met een start-up of spin-off.

Dat de schwung er weer helemaal in zit, weten we sedert CLIN27 zeker. Op vrijdag 10 februari lokte CLIN27, de jaarlijkse hoogdag van de computertaalkunde in Nederland en Vlaanderen, een recordaantal deelnemers naar Leuven. Met bijna 170 bezoekers, 40 presentaties en 30 posters en een enthousiaste vibe in de wandelgangen, met een jonge generatie computertaalkundigen van wie de meesten u weet wel wie & wie zelfs van naam niet meer bleken te kennen en die ongegeneerd enthousiast stonden te zijn over hun taaltechnologie.

Taaltechnologie is helemaal in en dat bewees ook de eerste Belgium NLP Meetup rond automatische taalverwerking (NLP, natural language processing) op 7 december vorig jaar in Leuven.

Op dinsdag 21 februari wordt in Antwerpen de tweede Belgium NLP Meetup gehouden. Sprekers zijn Guy De Pauw van Textgain (Antwerpen), Martijn Spitters van Blendle (Utrecht) en Stephen Lernout van Miaa (San Jose, VS). Met taaltechnologie pesters en pedofielen uit chatrooms halen, het sentiment van uw merk of product op de sociale media in realtime volgen op een grafiekje, uw spotify voor kranten- en tijdschriftartikelen, met één muisklik de vijf topkandidaten uit een zee van ongestructureerde cv's en motivatiebrieven halen. Veel cooler gaat het niet worden. Of toch?

Lees meer...

Aanvullende gegevens