"De meeste dieren zijn niet te beroerd om een praatje te maken"

Dierentalen“Als je geluk hebt, ontmoet je een dier dat met je wil praten. Als je nog meer geluk hebt, ontmoet je een dier dat de tijd en de moeite neemt je te leren kennen. In mijn ervaring zijn de meeste dieren niet te beroerd om een praatje te maken. Ze zijn ook genereus in wat ze bereid zijn te vertellen."

"Met sommige dieren kun je hechte relaties aangaan. Zo’n relatie kan je niet alleen veel over het dier in kwestie leren, maar ook over taal, en over jezelf. Andere dieren hebben een eigen perspectief op de wereld. Mee kunnen kijken door hun ogen verrijkt je eigen leven en laat het anders zien."

"Veel mensen reizen om hun horizon te verbreden en nieuwe ervaringen op te doen, en om nieuwe culturen te leren kennen. Op iedere straathoek zijn echter al talloze culturen te vinden – van mieren en duiven en katten en hazen en koeien, het is maar net waar je woont.”

Dat zegt Eva Meijer in het voorwoord van haar boek Dierentalen. Dierentalen gaat over de talen waarmee dieren onderling en met mensen communiceren. De auteur onderzoekt in dit boek ook wat de betekenis is van die talen voor hoe we denken over dieren en over taal. In ieder geval communiceren dieren veel uitgebreider dan tot nu toe werd gedacht.

Lees meer...

Aanvullende gegevens