Diversiteitspraktijk.be toont hoe klare taal ook in coronatijden rendeert

Diversiteitspraktijk.beDe coronacrisis heeft duidelijk gemaakt hoe belangrijk het is om helder en eenvoudig te communiceren met laaggeletterden en anderstaligen.

Gemakkelijk gezegd natuurlijk, want hoe doe je dat dan concreet? Atlas, integratie en inburgering Antwerpen, heeft een nieuwe website ontwikkeld met heel veel handige informatie en praktische tips voor professionals en vrijwilligers die helder, eenvoudig en vooral effectief moeten communiceren in de supertaaldiverse context die een grote stad als Antwerpen in sneltempo geworden is.

Een greep uit de vele concrete uitdagingen die op de website aan bod komen. En een greep uit de praktische tips om die uitdagingen effectief aan te gaan.

Hoe spreek je in heldere taal? Hoe schrijf je in heldere taal? Hoe laat je je collega Nederlands oefenen op het werk? Hoe beoordeel je tijdens een sollicitatiegesprek of iemand voldoende Nederlands kent? Wat is laaggeletterdheid? Hoe herken en ondersteun je iemand die laaggeletterd is? Mag je collega op het werk zijn moedertaal spreken? Hoe lang duurt het om Nederlands te leren? Hoe ondersteun je je boodschap met beelden en pictogrammen? Hoe zorg je ervoor dat anderstalige deelnemers zich welkom voelen bij een activiteit? Hoe onthaal je een anderstalige medewerker?

Aanvullende gegevens