Permanente vorming @HUBrussel

Permanente vorming aan de faculteit letteren van de KU Leuven in BrusselDe actieve taalprofessional die met de eigen professionele ontwikkeling begaan is, kan voor een brede waaier opleidingen terecht op de Brusselse campus van de Faculteit Letteren van de KU Leuven.

Voor het nieuwe academiejaar zijn daar al een twintigtal opleidingen over journalistiek, literatuur, Nederlands, schrijven, taalonderwijs, tolken en vertalen, en vreemde talen geprogrammeerd.
Een basiscursus copywriting en een (nieuwe) opleiding over het vertalen van verzekeringstechnische teksten starten al in oktober.

Een greep uit het gevarieerde opleidingsaanbod: basiscursus copywriting (start 4 oktober), vertaling van verzekeringstechnische teksten (start 6 oktober), taalvaardig aan de slag in het hoger onderwijs (6 november), basiscursus scenarioschrijven (start 8 november), Van Alice tot App - een opleiding over kinder- en jeugdliteratuur in het digitale tijdperk (13 november), Kleppers van letters (een reeks waarin literaire klassiekers besproken worden - dit jaar in Antwerpen), uitspraaktraining bij anderstaligen, werken met vertaalgeheugens: Wordfast, een cursus uitspraak en stem voor Nederlandstaligen, ondertitelen, creatief schrijven, werken met authentiek materiaal in de NT2-klas.

Het volledige aanbod is via onderstaande website te raadplegen.

Maatwerk
Het vormingscentrum biedt ook teamgerichte opleidingen op maat van een organisatie aan. Dat kan een opleiding uit het reguliere aanbod zijn of een opleiding die enkel op maat wordt aangeboden, zoals de cursus beter notuleren.


Meer info: http://www.arts.kuleuven.be/home/gpv/

 

Aanvullende gegevens