Meertaligheid, geletterdheid, leesbevordering, podcasts en taalvariatie op jaarlijkse CNO Taaldag (4 februari 2021, online)

CNO Taaldag 2021Het Centrum Nascholing Onderwijs van de Universiteit Antwerpen organiseert sinds jaar en dag rond deze tijd een studiedag voor taalleraren. Dit jaar is de zogenaamde Taaldag 2021 een halve dag, online te beleven op donderdag 4 februari. Deelnemers kiezen twee workshops uit een tiental thema's. De workshops duren elk 75 minuten.

 

Topics en thema's zijn dit jaar taalverschillen tussen België en Nederlands (Miet Ooms), leesplezier bevorderen bij jongeren in Alfa NT2 (Inge Umans), werken met kijk- en luisterfragmenten uit het Archief voor Onderwijs van meemoo, het instituut voor het Archief (Frederik De Ridder, Mitte Schroeven), werken met materiaal van TV5 Monde (Giedo Custers), werken met podcasts in de Engelse les (Katrien Stuyck), de meertaligheid van je leerlingen actief en functioneel benutten in je lessen (Steven Delarue), werken aan geletterdheid in het secundair onderwijs (Sara Jaminé), schriftelijke interactie als vaardigheid in de L2-les (Sander Caekebeke, Iris De Meersman).

De Taaldag is bedoeld voor leerkrachten talen (Nederlands, NT2 en vreemde talen) uit het secundair onderwijs, maar ook uit het volwassenenonderwijs en het hoger onderwijs.

Het Centrum Nascholing Onderwijs (CNO) is een universitair nascholingscentrum voor onderwijspersoneel. Het vormt een zelfstandige entiteit binnen de Antwerp School of Education van de Universiteit Antwerpen.

Vorig jaar kwamen er ruim driehonderd leraren moderne talen naar Antwerpen afgezakt voor een praktische studiedag over taalonderwijs. Benieuwd hoeveel volk er dit jaar online deelneemt.


Meer informatie bij Karolien Geukens via tel. +32 3 265 90 60 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Bekijk het volledige programma van De Taaldag.

 

Aanvullende gegevens