BELTA Day 2021 bereidt docenten, trainers en coaches Engels voor op de wereld na corona (20 maart 2021 online)

BELTA Day 2021Corona gaat het werk van de leraar, docent, taaltrainer, coach Engels blijvend veranderen. Maar hoe? Kom inspiratie halen op de BELTA Day 2021 op 20 maart 2021 online.

Van face-to-face naar online. Het lukt steeds beter, maar een hele dag online is wel vermoeiend. Vraag het maar aan de conferentietolk en de tolk gebarentaal. Of aan de leraar en taaltrainer Engels. Zo vermoeiend, dat de Belgian English Language Teachers Association, BELTA dus, besliste om haar jaarlijkse conferentie in Brussel dit jaar in een light versie van een halve dag aan te bieden: online uiteraard, en kort, inspirerend, praktisch, met veel creativiteit (een meme-wedstrijd) en een niet te missen spannende raffle (tombola) als orgelpunt.

 

De BELTA Day, op zaterdag 20 maart 2021, opent plenair met gastspreker Tyson Seburn (University of Toronto, CA). Is de toekomst onsite, online of hybride? En wat betekent dat voor wie Engels onderwijst, doceert, traint of coacht? Nu moet alles op afstand, straks kan er allicht weer van alles face-to-face. Maar wat ga je face-to-face doen? Hetzelfde als vóór corona? Dezelfde leertrajecten, leerplannen, leertaken ... Tyson Seburn denkt het niet. Hij heeft geen glazen bol, maar wel een model en bruikbare principes die hij in zijn "Concrete Pedagogy for Multiple Futures" gaat presenteren.

Na de plenaire lezing biedt de BELTA Day twee praktische break-outsessies van 40 minuten. Deelnemers kunnen daarvoor kiezen uit zeven workshops.

Op het programma staan workshops over hoe leerlingen met bucketlists Engels van buiten de klas kunnen leren (Jean-Luc Delghust en Catherine Avery), over TPRS of Teaching Proficiency through Reading and Storytelling (Elise Cool), over creatief leren schrijven met interactieve fanfictie (Frederik Cornillie en Joeri Van der Veken), goede vragen stellen om goede conversaties te starten (Jędrek Stępień), hoe je mediawijsheid in het vak Engels integreert (Annelene Timmermans), krachtige dingen die je met kunst kunt doen in de Engelse les (Anna Varna) en songs en liedteksten als leermateriaal (Chris Walklett).

Daarna kiezen de deelnemers de winnaars van de creatieve meme-wedstrijd voor docenten en studenten. De altijd gezellige raffle rondt de BELTA Day 2021 af.


Alle informatie over het programma, de plenaire lezing, de break-outsessies, de sprekers en de meme-wedstrijd is te vinden op de website van BELTA Belgium.

Meer informatie over Tyson Seburn op zijn website en blog

 

Aanvullende gegevens