10 minuten Frans per dag (oefenboekje)

10 minuten FransGent, 21 november 2017, Aline Bosly - Ben jij een beginner in het Frans? Heb jij niet meer dan tien minuten per dag om te oefenen?

Hier is een nieuw handboekje met veel korte oefeningen.

Deutschlehrertag (14 okt 2017, Antwerpen)

Deutschlehrertag 2017Op zaterdag 14 oktober wordt in Antwerpen de Deutschlehrertag gehouden, de lerarendag voor docenten Duits.

David Crystal op BELTA Day 2017

BELTA Day 2017Op zaterdag 13 mei 2017 vindt in Brussel de vijfde editie van de jaarlijkse BELTA Day plaats. BELTA is de Belgian English Language Teachers Association. Voor deze lustrumeditie is de gastspreker niemand minder dan professor David Crystal. Er hebben zich al meer dan 250 deelnemers aangemeld.

Vreemdetalendidactiek (UHasselt, 20/10/2016)

Congres Vreemdetalendidactiek (20 oktober 2016, UHasselt)Op donderdag 20 oktober 2016 vindt in Diepenbeek (Universiteit Hasselt) het jaarlijkse Congres Vreemdetalendidactiek plaats. Het congres biedt een gevarieerd aanbod aan ateliers en een uitgeversexpo. Hoewel de didactiek van het Frans op dit congres centraal staat, kan het programma in principe alle vreemdetaaldocenten aanspreken.

Connected Classrooms: BELTA Day 2016 over technologie in de Engelse les

BELTA Day 2016Op zaterdag 23 april 2016 vindt in Brussel de vierde jaarlijkse conferentie van de Belgian English Language Teachers Association plaats: de BELTA Day. Het thema is Connected Classrooms en de organisatoren hebben Gavin Dudeney, auteur van "How to Teach English with Technology", als plenaire gastspreker gestrikt. Deze BELTA Day gaat dus over Engels leren met behulp van de modernste technologieën, al is er in het programma ook ruimte voor andere actuele didactische thema's.

Lexicon Financieel Management nu ook als download verkrijgbaar

Lexicon Financieel Management als download verkrijgbaarHet "Lexicon Financieel Management" is een financieel vertaalwoordenboek van de hand van Jan Berkien.

De eerste editie Nederlands-Engels verscheen in 2011 bij de Nederlandse B2B-uitgeverij Vakmedianet (Alphen aan den Rijn). Sinds april dit jaar is er ook een editie Engels-Nederlands. Beide edities zijn ook samen in een set van twee boeken verkrijgbaar.

En nu is het lexicon ook als downloadproduct verkrijgbaar. De downloadversie is ontwikkeld door Acolada, een Duitse aanbieder van elektronische woordenboeken.

SeaTALK zet mee internationale bakens uit voor Maritiem Engels

SeaTALK zet mee internationale bakens uit voor Maritiem EngelsAntwerpen, Lieve Vangehuchten - 20 jaar zonder standaardonderwijs en dito toetsingskaders voor Maritiem Engels suggereert dat de sector zijn verantwoordelijkheid verwaarloosd heeft om de zeeën veiliger te maken door zeevaarders uit te rusten met de nodige internationale competenties. Europese stakeholders uit de maritieme sector nemen nu het voortouw met het SeaTALK-project.

UGent: nu ook Turks in postgraduaat Conferentietolken

Nu ook Turks in postgraduaat Conferentietolken UGentHet postgraduaat Conferentietolken aan de Universiteit Gent biedt vanaf het academiejaar 2015-2016 ook consecutief en simultaan tolken Turks aan.
Prof. dr. Bart Defrancq, die het postgraduaat coördineert: 'Dit is een unieke kans om voor deze taal, die meer en meer als conferentietaal gevraagd wordt, een gespecialiseerde tolkopleiding te volgen.'

De positie van het Spaans in de wereld anno 2015

De positie van het Spaans in de wereld anno 2015(Antwerpen-Brussel) Lieve Vangehuchten & Felipe Santos Rodríguez - Anno 2015 spreken bijna 470 miljoen mensen Spaans als moedertaal. Dat is 6,7% van de wereldbevolking. Hun aandeel in de totale wereldbevolking neemt toe, terwijl het aandeel van de moedertaalsprekers Engels en de moedertaalsprekers Chinees (Mandarijn) afneemt. Spaans is de op een na meest gesproken moedertaal ter wereld, na Mandarijn.

Alles kla(a)r? 400 valse vrienden tussen Duits en Nederlands (boek)

400 valse vrienden in Alles kla(a)r?Bij Kemper Conseil Publishing (Den Haag) is het boek ‘Alles kla(a)r?’ van Erlijn van Genuchten verschenen. Dit boek wil Nederlandstaligen die Duits spreken en Duitstaligen die Nederlands spreken behoeden voor ‘valse vrienden’.

Aanvullende gegevens