De Taalsector Presenteert: de technical writer - 15 januari 2021 (online)

De Taalsector Presenteert: de technical writerIn januari 2021 lanceert De Taalsector een nieuwe serie: De Taalsector Presenteert.

Iedere maand presenteren we tijdens een online lunchsessie een taalberoep.

Aftrappen doen we op vrijdag 15 januari met de technical writer.

Naar vast stramien hangen we de sessie op aan drie eenvoudige vragen:
Wat doet een technical writer?
Hoe word ik technical writer?
En wat komt daar allemaal bij kijken?

Voor de antwoorden op deze vragen hebben we een panel van ervaren professionals te gast: Luc Bouquet, Kris Vanderrusten, Birgitta Meex, Griet Dewitte en Geert Vanderhaeghe.

De Taalsector Presenteert is geen eenrichtingswebinar. Verwacht een stevige portie interactie en een uitgebreide Q&A. Elke derde vrijdag van de maand, online via Teams, van 12u00 tot 13u15.


Gastsprekers

Gastsprekers die al uw vragen over technical writing gaan beantwoorden, zijn Luc Bouquet (freelance technical writer met meer dan 30 jaar ervaring in technical writing, voormalig oprichter en ceo van ATEK), Kris Vanderrusten (consultant technische documentatie bij DCT, een bedrijf in de WCS Group, 30 jaar ervaring met technical writing), Birgitta Meex (docente Duits aan KU Leuven, voorzitster Tekom Belgium), Griet Dewitte (coördineert, schrijft en vertaalt technische documentatie bij BEP EUROPE, meer dan 20 jaar ervaring), en Geert Vanderhaeghe (eigenaar en directeur Lexitech, bestuurder ELIA en kersvers tekom-gecertificeerd Technical Communicator). 


Waarom is dit interessant voor u?

"De Taalsector Presenteert: de technical writer" is bedoeld voor iedereen die in aanraking komt met technical writing en technische communicatie in brede zin en er meer over moet weten. En voor iedereen die al eens moet samenwerken met technical writers.

De sessie is zeker ook boeiend voor jonge en aankomende taalprofessionals (studenten) die een brede kijk op hun carrièrekansen in de taalsector moeten krijgen én voor kandidaat-zijinstromers met een talige of technische bagage.


Aanmelden

Deelnemen aan De Taalsector Presenteert is gratis. Aanmelden doet u via dit formulier (Microsoft Forms).

Vragen? Feedback? Laat gerust van u horen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel +32 9 269 04 66.


Save the dates voor De Taalsector Presenteert 2021: 15 januari, 19 februari, 19 maart, 16 april, 21 mei en 18 juni.

 

Aanvullende gegevens