Ik verf tot ik sterf: voor fans van slechte slogans

Ik verf tot ik sterf‘Ik verf tot ik sterf’ is een verzamelbundel van de slechtste slogans van Nederland. Christine Liebrecht en Tefke van Dijk maakten een selectie uit honderden slechte slogans die ze ingestuurd kregen op slechteslogans.nl.

Scanbaar schrijven, ook een kwestie van respect

Scanbaar schrijvenBij LannooCampus (Leuven) is 'Scanbaar schrijven' van Mark Van Bogaert verschenen. De ondertitel luidt: ‘Aandacht vangen van lezers met weinig tijd’.

Dit boek is bedoeld voor wie teksten wil schrijven die rechtstreeks naar de lezer kunnen. Dus zonder dat er eerst nog een vormgever aan moet sleutelen.

Dit boek is bedoeld voor wie nog lezers wil bereiken die eigenlijk geen tijd en geen zin meer hebben om te lezen. "Scanbaar schrijven wordt stilaan de enige manier om in deze snelle internettijden toch nog lezers te bereiken."

Ja, dit boek is geschikt voor wie geen tijd heeft om het te lezen.

Hoe ga je als tekstschrijver om met Vlaams-Nederlandse taalverschillen? Een 'gruwelijk moeilijke' quiz

Test uw Hollands. Test uw Vlaams.Het Nederlands in Nederland en het Nederlands in België lijken steeds meer van elkaar af te wijken. Hoe ga je als copywriter met de taalverschillen om? Hoe leg je aan je klant uit dat er keuzes gemaakt moeten worden?

Verwacht je klant een commerciële tekst die zowel Vlamingen als Nederlands overtuigt? Dan is 'gewoon Standaardnederlands schrijven' vaak niet de beste aanpak. Tekstbureau Schrijf.be ontwikkelde een online quiz over de Vlaams-Nederlandse taalbarrière. De quiz doet de deelnemers beseffen dat er een taalbarrière is en dat de taalbarrière gemakkelijk wordt onderschat. De quiz geeft inzicht in de taalverschillen en in de praktische keuzes die de tekstschrijver moet maken. En geeft hem een instrument om ook zijn opdrachtgever hierop te wijzen.

VVZC-studiedag over schrijfvaardigheid

VVZC organiseert op 21/12/2016 een workshop over schrijfvaardigheidDe Vlaamse Vereniging voor Zakelijke Communicatie (VVZC) organiseert op woensdag 21 december 2016 in Antwerpen een studiedag over schrijfvaardigheid. In vier workshops en een plenaire sessie krijgen de deelnemers tips over online content met impact, SEO writing, klare taal zonder ambtenarees en schrijven in eenvoudig Nederlands.

Taalfouten op je website doen er (niet) toe

Taalfouten op je website doen er (niet) toeSpeel je klanten kwijt door taalfouten op je website? Of loopt het zo'n vaart niet? Taalexpert Miet Ooms onderzoekt hoe het nu precies zit. Ontdek de (nog niet definitieve) uitkomst van haar onderzoek .. en doe zelf nog mee met het onderzoek.

Schrijven voor het web (workshop)

Workshop Schrijven voor het webDe Vlaamse Vereniging voor Zakelijke Communicatie (VVZC) organiseert op dinsdag 10 februari 2015 in Herent een workshop over schrijven voor het web.

Teksten schrijven die lezen (workshop)

Teksten schrijven die blijven (workshop met An Kestens)De Vlaamse Vereniging voor Zakelijke Communicatie (VVZC) organiseert op dinsdag 4 november 2014 in Leuven een workshop 'Teksten schrijven die lezen' met freelance copywriter An Kestens (Woordspraak).

Schrijven met twee hersenhelften (cursus)

Schrijven met twee hersenhelftenSchrijven met twee hersenhelften, wat is dat? Dat is creatief schrijven en effectief schrijven tegelijk. Creatief en zintuiglijk, maar ook logisch en strategisch.

Voor gevorderden moet een driedaagse cursus volstaan om het helemaal onder de knie te krijgen.

Een basiscursus scenarioschrijven

In vier zaterdagen een goede basis scenarioschrijven verwerven?Of je nu een bedrijfsfilm, een reportage, een documentaire, een tentoonstelling, een theaterstuk of nog een ander soort audiovisuele productie wil maken, je hebt altijd een verhaal te vertellen. Voor een goed onderbouwde productie is het belangrijk dat je dat verhaal op voorhand uitschrijft. Dat je een goed scenario hebt. Eddy Kindermans weet er alles van. Op vier zaterdagvoormiddagen in november deelt hij zijn kennis en ervaring in een basiscursus scenarioschrijven aan de KU Leuven campus Brussel.

Schrijven voor het beeldscherm (26/4, Brussel)

Schrijven voor het beeldscherm (26/4, Brusse)'De meeste mensen zoeken op het internet heel gericht naar informatie. Ze scannen heel snel de pagina's op zoek naar wat hen interesseert en brengen weinig of geen geduld op om grote lappen tekst te lezen. Bij de minste twijfel of verveling klikken ze weg naar een andere pagina of website.'

'Als u wil dat uw schermschrijfsels gelezen worden, zal u uw prachtige papiertekst zowel qua inhoud als qua structuur moeten bijknippen.'

De KU Leuven - HUBrussel organiseert eind april en begin mei een opleiding 'Schrijven voor het beeldscherm'. Daarin komen alle technieken aan bod om bondige maar toch volledige teksten te leren schrijven.

Aanvullende gegevens