Textgain pakt zilver op Computable Tech Startup of the Year Award

Textgain zilver op Computable Tech Startup of the Year AwardsTaaltech start-up Textgain was vorige maand een van tien start-ups die mochten pitchen om de Computable Tech Startup of the Year Award in de wacht te slepen.


Textgain (Antwerpen), ontwikkelt software om kennis en waarden te mijnen uit grote collecties teksten, zoals rapporten, nieuwsberichten en sociale mediastromen.

Dat het bedrijf de shortlist voor de Computable Tech Startup of the Year Award haalde, hadden ze vooral te danken aan hun werk rond de detectie van online polarisering (www.projectgrey.eu) en desinformatie (https://factcheck.vlaanderen).

De finale van de start-up battle werd gewonnen door Dynsecu, een bedrijf uit Sint-Niklaas dat een oplossing heeft voor de overvloed aan wachtwoorden die internetgebruikers moeten gebruiken.Textgain sleepte de tweede plaats in de wacht.

Tijdens de pitches gaven de juryleden punten op parameters als markt, product, team en toekomst. Elk van de kandidaten kreeg ook enkele bijkomende vragen voorgeschoteld. Die gingen onder meer over hoe ze met privacy omgaan, waar hun verdienmodel ligt, of hoe ze hun internationale expansie zien.

Computable is het platform voor ICT-professionals, met onder meer dagelijks ICT-nieuws, ICT-achtergrondartikelen, expertopinies, whitepapers, productnieuws enz.


Alles over de Computable Tech Start-up of the Year Award

Ontdek de webdiensten voor voorspellende tekstanalyses van Textgain

Lees ook een uitgebreid artikel over hoe Textgain alles en iedereen uit uw teksten haalt

Aanvullende gegevens