Belgian Quality Translation Association maakt zich op voor EUATC-conferentie

BQTA organiseert EUATC-conferentieOp vrijdag 3 mei wordt in Brussel de achtste editie gehouden van de EUATC-conferentie. Dit is de conferentie van de European Union of Associations of Translation Companies (EUATC), de Europese koepelorganisatie van nationale federaties van vertaalbedrijven. De organisatie van deze conferentie is in handen van de Belgian Quality Translation Association (BQTA). Het conferentiethema luidt: 'Translation industry on the move - Fasten your seatbelts!' en het programma is nu online raadpleegbaar.

 
'Are we in for a bumpy ride?'
De Europese vertaalbedrijven - en bij uitbreiding de vertaalsector - worden met een groot aantal uitdagingen geconfronteerd: concurrentie voeren tegen lageprijslanden, de juiste strategische keuzes maken, de juiste keuzes maken bij het inzetten van automatische vertaling, het juiste talent aantrekken in functie van de bedrijfsdoelstellingen, enz. Wie niet de juiste keuzes maakt, dreigt onder de voet te worden gelopen.

Natuurlijk is iedere uitdaging tegelijk ook een kans. De EUATC wil op haar conferentie toch vooral inzoomen op de kansen die er zijn. Het gedetailleerde programma van de conferentie is beschikbaar via http://euatc.org/conference/.

Daarnaast willen de organisatoren ook de verwachtingen en bezorgdheden die in de sector leven beter in kaart te brengen. Daartoe is een enquête ontwikkeld, die nog tot 1 maart ingevuld kan worden. De enquête is bedoeld voor bedrijfsleiders en/of vertegenwoordigers van vertaalbedrijven. Ze omvat 50 vragen en neemt maximum een kwartiertje in beslag. De enquêteresultaten zullen dus op de conferentie in Brussel bekend worden gemaakt.


De EUATC telt 19 leden, onder wie de Belgian Quality Translation Association (BQTA) en de Vereniging van Vertaalbureaus in Nederland (VViN, het vroegere ATA).


De BQTA telt momenteel 12 leden: Belga Translations (Brussel), Berlitz Translation Services (Brussel), Cogen (Nijvel), Data Translations (Zaventem), IDEST Communication (Brussel), Lexitech (Brussel), Lionbridge (Brussel), LNE International (Sint-Pieters-Leeuw), SDL (Leuven), Telelingua (Brussel), Tradas (Brussel) en Euroscript (Zaventem). Kandidaat-leden moeten laten zien dat ze goed gestructureerde en stabiele bedrijven zijn.

De BQTA werd opgericht in 1995. Fernand Boucau (Telelingua), die aan de wieg stond van de BQTA, was ook een tijd lang voorzitter van de EUATC. Momenteel wordt de BQTA voorgezeten door Rudy Tirry, country manager bij Lionbridge. De BQTA mag zich een van de meer actieve leden van de EUACTC noemen.


Wie als sponsor op de EUATC-conferentie zichtbaar wil zijn, kan zich nog melden. Er is een aantal standaardformules uitgewerkt en maatwerk is ook mogelijk.


Meer info: www.bqta.be


Meer info: www.euatc.org


Meer info (enquête): https://docs.google.com/spreadsheet/embeddedform?formkey=dHhRTHZYSUUtSGJvbUFkXzZfejhqaHc6MQ


(dd - 26/2/2013)

 

 

Aanvullende gegevens