Prijscalculatie voor taalondernemers: online workshop - 28 oktober 2021

Heb jij het gevoel dat je dringend nog eens moet narekenen of jouw tarieven wel alle kosten dekken en wel de verhoopte winst opleveren? Vind jij dat je te weinig betaald krijgt voor je taaldiensten? Of dat je dringend je prijzen moet verhogen (maar niet durft omdat je bang bent klanten te verliezen)?

Schrijf je dan in voor de online workshop Prijscalculatie voor taalondernemers op donderdag 28 oktober 2021.

Prijscalculatie workshop

In deze workshop leer je de prijs juist berekenen, juist in de markt zetten, en vervolgens ook handhaven én verhogen.

 

Inhoud en doelstelling

Deze workshop bekijkt de prijs van je taaldiensten vanuit alle relevante hoeken.

De prijs berekenen:

Hoe kun je de prijs op een betrouwbare manier berekenen?
Elementaire kostprijscalculatie.
Oriënteer je je prijs naar de vraag? Naar je kosten? Naar je concurrenten?
Welke soorten prijzen zijn er?

De prijs zetten:

Welke factoren bepalen mee je prijs op de markt? Intern? Extern?
Op welke manieren kun je de prijs zetten?
Welk prijsniveau kiezen? Met welke implicaties moet je dan rekening houden? De klant, je winstmarge, je imago …

De prijs handhaven én verhogen:

Hoe kun je prijsweerstand opvangen? Technieken.
De prijs is nooit het enige wat telt. De prijs staat altijd in verhouding tot …
Hoe voer je een prijsverhoging door zonder de klant te verliezen? Trading-up.
En kortingen? Voor wat hoort wat.


Deze workshop is geen webinar waarvoor je je aanmeldt en dat je dan later eens op je gemak bekijkt. Deelnemers moeten bereid zijn zeer interactief en 'al doende' te leren. Daarom is het aantal deelnemers zeer beperkt.

In ieder geval is deze workshop specifiek op de taalsector toegespitst, met vele voorbeelden, simulaties en oefeningen uit de concrete praktijk. Een unieke kans die je niet elke dag krijgt.

 

Voor wie is deze workshop?

Het programma is geschikt zowel voor de beginnende taalondernemer als voor het gevestigde taalbedrijf dat voor een of meer junior medewerkers graag een paar uurtjes vrijmaakt om te investeren in de toekomst.

Ben je al wat gevorderd wat prijzen betreft of heb je een senior profiel en ben je geïnteresseerd om vooral ook van collega-taalondernemers te leren wat werkt en niet werkt, dan nodigen we je uit om deel te nemen aan een lerend netwerk rond prijzen en tarieven in de taalsector. Mail of bel ons voor meer informatie.

 

Wat brengt de trainer mee?

Sectorspecialist Dries Debackere is de trainer voor deze workshop.

De trainer heeft een ruime ervaring met de begeleiding van startende en doorgroeiende taalondernemingen. Hij staat met beide voeten in de realiteit van de taalsector en brengt voorts ruim 25 jaar ervaring mee als coach en consultant. Zijn stijl is direct, waardoor de inzichten die hij deelt gegarandeerd beklijven.

 

Waarmee ga je naar huis?

Deze workshop vertrekt vanuit de concrete realiteit van de taalsector. Je gaat naar huis met je eigen concrete prijsstrategie en zeer vele direct bruikbare technieken en tips. Voorts neem je ook een beknopte maar degelijke syllabus én een gevoel van zelfvertrouwen mee naar huis.

Terugkomdag: neem je aan deze workshop deel, dan ben je zonder kosten van harte welkom op de online terugkomdag op woensdag 1 december 2021 (van 14.00 tot 16.00 uur met pauze).

 

Programma

Donderdag 28 oktober 2021
Van 10.00 tot 16.00 uur

10.00 - 11.00 uur deel 1
Pauze
11.30 - 12.15 uur deel 2
Middagpauze met 30' huiswerk

14.00 - 14.45 uur deel 3
Pauze
15.15 - 16.00 deel 4

Plaats: online (via Teams)


Netwerken en over het muurtje kijken staan bij De Taalsector altijd centraal. Kom gerust te vroeg online en blijf na de workshop gerust nog even virtueel hangen. De Taalsector brengt taalprofessionals uit alle segmenten van de sector bij elkaar. We weten uit ervaring dat daar heel vaak interessante contacten van komen. Ook deze online workshop zien we als een gelegenheid voor de deelnemers om elkaar te leren kennen en van elkaar te leren.

 

Wat kost het?

Met een lidmaatschap bij De Taalsector is deze workshop gratis.

Niet-leden betalen 245 euro (excl. btw) en zien hun inschrijving gegarandeerd zodra de factuur voldaan is.

 

Aanmelden

Aanmelden kan via dit formulier (Microsoft Forms). Voor de workshop ontvang je een mail met de link naar de meeting in Microsoft Teams en tips om je optimaal op deze workshop voor te bereiden.

Een eenvoudig mailtje met je gegevens volstaat overigens ook. Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Of bel +32 9 269 04 66.  De trainer belt je sowieso voor een korte inhoudelijke babbel.

Annulering van de inschrijving:

Kan je niet komen of kan je je niet laten vervangen door een collega? Geen probleem, in dat geval vragen we je vriendelijk om je af te melden met een berichtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. niet later dan 5 dagen vóór de activiteit. Daarna is het volledige inschrijvingsbedrag verschuldigd. Voor leden geldt in dit geval een vast bedrag van 95 euro (excl. btw).
Afmelden is belangrijk, omdat we jouw plaats dan nog aan iemand anders kunnen aanbieden. Zo help je ons ook tijd en kosten te besparen. Hartelijk dank voor je begrip en voor je respect voor ons werk.

 

Contact

Inhoudelijke vragen?

Spreek rechtstreeks met je trainer, Dries Debackere. Tel. +32 9 269 04 66 of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

Aanvullende gegevens