Defining Language and Fluency In a Global Context

"As we move from teaching in very regional and national settings to preparing our students to work in a Global English context, it is critical that we re-examine our beliefs about language and fluency."

Zin en onzin van dialect- en streektaalpromotie

"In een samenleving die gekenmerkt wordt door toenemende diversiteit is een belangrijke vraag hoe we met taalvariatie willen omgaan."

Opzienbarende ontdekkingen over taal

"Hoe meer mensen kennisnemen van onderzoek over taal, hoe beter dat weer is voor taalwetenschappers. Onderzoek wordt altijd beter van een goed gesprek met iemand met een frisse blik."

Hoog tijd voor talensensibilisering bij volwassenen?

"Maar wacht eens, ... waarom bestaat talensensibilisering eigenlijk alleen voor kinderen? Moeten wij volwassenen ons niet ook een beetje voorbereiden op de taaldiversiteit - die er eigenlijk al is - en op de aankomende supertaaldiversiteit?"

De impact van DeepL op ons vertaalonderwijs

"Bij Thomas More hebben we intussen geleerd dat het verplichte gebruik van DeepL de vertaallessen juist naar een hoger niveau kan tillen."

Quiz. Zou u een goede vertaler zijn?

Kent u twee talen en kunt u typen, dan kunt u zeker ook vertalen. Maar hoe goed zou u zijn als professional?

Taaloplossingen die het museum toegankelijk maken voor blinden en slechtzienden

"Een spontaan museumbezoek is voor blinden en slechtzienden alleen mogelijk als er audioguides met audiodescriptie zijn."

Aanvullende gegevens