7de BELTA Day één groot succesverhaal

BELTA Day 2019Wie een nieuwe taal leert, wil daar graag af en toe een succesje bij ervaren. En wie anderen helpt bij het leren van een nieuwe taal natuurlijk ook. Daar gaat het toch om?

Succeservaringen delen, daar gaat het ook om tijdens de 7de BELTA Day, de jaarlijkse hoogdag van de Belgian English Language Teachers Association (BELTA). 11 mei 2019, Brussel.

BELTA Day 2018: Defining Language and Fluency In a Global Context

BELTA Day 2018Jente Nuitten, Gent - Op 5 mei 2018 vindt in Brussel de zesde editie van de jaarlijkse BELTA Day plaats. BELTA is de Belgian English Language Teachers Association.

Dit jaar is het thema 'Defining Language and Fluency In a Global Context'. Welk Engels moeten onze leerlingen eigenlijk vlot leren spreken en schrijven? En wat bedoelen we met 'vlot'?

De plenaire gastspreker is Scott Thornbury.

Gebroeders Grimm centraal op jaarlijkse studiedag voor leraren Duits

BGDVDe jaarlijkse studiedag van de Belgischer Germanisten- und Deutschlehrerverband (BGDV) vindt dit jaar op vrijdag 4 mei in Brussel plaats. Thema: Die Brüder Grimm: Literarisch - didaktisch - multimedial. Een mix van academische lezingen en workshops over de didactiek van het Duits.

10 minuten Frans per dag (oefenboekje)

10 minuten FransGent, 21 november 2017, Aline Bosly - Ben jij een beginner in het Frans? Heb jij niet meer dan tien minuten per dag om te oefenen?

Hier is een nieuw handboekje met veel korte oefeningen.

Deutschlehrertag (14 okt 2017, Antwerpen)

Deutschlehrertag 2017Op zaterdag 14 oktober wordt in Antwerpen de Deutschlehrertag gehouden, de lerarendag voor docenten Duits.

David Crystal op BELTA Day 2017

BELTA Day 2017Op zaterdag 13 mei 2017 vindt in Brussel de vijfde editie van de jaarlijkse BELTA Day plaats. BELTA is de Belgian English Language Teachers Association. Voor deze lustrumeditie is de gastspreker niemand minder dan professor David Crystal. Er hebben zich al meer dan 250 deelnemers aangemeld.

Vreemdetalendidactiek (UHasselt, 20/10/2016)

Congres Vreemdetalendidactiek (20 oktober 2016, UHasselt)Op donderdag 20 oktober 2016 vindt in Diepenbeek (Universiteit Hasselt) het jaarlijkse Congres Vreemdetalendidactiek plaats. Het congres biedt een gevarieerd aanbod aan ateliers en een uitgeversexpo. Hoewel de didactiek van het Frans op dit congres centraal staat, kan het programma in principe alle vreemdetaaldocenten aanspreken.

Connected Classrooms: BELTA Day 2016 over technologie in de Engelse les

BELTA Day 2016Op zaterdag 23 april 2016 vindt in Brussel de vierde jaarlijkse conferentie van de Belgian English Language Teachers Association plaats: de BELTA Day. Het thema is Connected Classrooms en de organisatoren hebben Gavin Dudeney, auteur van "How to Teach English with Technology", als plenaire gastspreker gestrikt. Deze BELTA Day gaat dus over Engels leren met behulp van de modernste technologieën, al is er in het programma ook ruimte voor andere actuele didactische thema's.

UGent: nu ook Turks in postgraduaat Conferentietolken

Nu ook Turks in postgraduaat Conferentietolken UGentHet postgraduaat Conferentietolken aan de Universiteit Gent biedt vanaf het academiejaar 2015-2016 ook consecutief en simultaan tolken Turks aan.
Prof. dr. Bart Defrancq, die het postgraduaat coördineert: 'Dit is een unieke kans om voor deze taal, die meer en meer als conferentietaal gevraagd wordt, een gespecialiseerde tolkopleiding te volgen.'

De positie van het Spaans in de wereld anno 2015

De positie van het Spaans in de wereld anno 2015(Antwerpen-Brussel) Lieve Vangehuchten & Felipe Santos Rodríguez - Anno 2015 spreken bijna 470 miljoen mensen Spaans als moedertaal. Dat is 6,7% van de wereldbevolking. Hun aandeel in de totale wereldbevolking neemt toe, terwijl het aandeel van de moedertaalsprekers Engels en de moedertaalsprekers Chinees (Mandarijn) afneemt. Spaans is de op een na meest gesproken moedertaal ter wereld, na Mandarijn.

Aanvullende gegevens