Digitale ontwikkelingen en tools voor anglisten

BAAHE 2014: Digital Trends in (Applied) Linguistics, Literature and TranslationOp vrijdag 28 november 2014 verwelkomt het departement Vertalers en tolken van de Universiteit Antwerpen de volgende editie van de BAAHE-conferentie. De BAAHE - u spreekt het letterwoord uit zoals u wilt - is de Belgian Association of Anglicists in Higher Education. Dat zijn de academici die (aspecten van) de Engelse taal bestuderen. Het thema van de BAAHE-conferentie luidt: 'Digital Trends in (Applied) Linguistics, Literature and Translation Studies'.

Deze conferentie wil de digitale instrumenten (tools) laten zien die de wetenschappers in hun onderzoek kunnen gebruiken en die ze trouwens ook steeds meer zelf helpen ontwikkelen. Het toenemende gebruik van technologie is niet de enige trend in het wetenschappelijk onderzoek. Het onderzoek heeft ook steeds vaker een interdisciplinair en intercultureel karakter.

Voorstellen voor bijdragen aan de BAAHE-conferentie kunnen dan ook gaan over pakweg computerondersteund taalonderwijs (CALL), webquests, technologieën voor afstandsleren, het gebruik van corpora en databanken om een taalkundige theorie te ontwikkelen of te testen, taaltechnologie om bijvoorbeeld cyberpesten of depressie online op te sporen of om auteurschap te verifiëren, virtuele schouwburgreconstructies, vertaaltechnologieën, crowdsourcing, enz.

De uiterste datum voor het indienen van voorstellen is 16 juni.


Meer info bij Jimmy Ureel (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)


Meer info: http://www.baahe.be/

 

Aanvullende gegevens