Zit er een vertaler in jou? Of is het een auteur of een copywriter? workshop - 14 december 2022 online

Hoeveel vertaler zit er in jou? Hoeveel auteur? En hoeveel copywriter?

De Taalsector nodigt je uit voor een spannende online workshop waarin je voor jezelf het antwoord op deze vragen kunt achterhalen. Online, woensdag 14 december 2022. Meld je hier aan!

Zit er een vertaler of een auteur in jou?

Lees meer...

De Taalsector Presenteert: de dialectoloog - 20 januari 2023 online

Wil je weten wat je allemaal kan doen met talen? Of ben je al een ervaren taalprofessional en wil je je kennis over de taalsector uitbreiden? Meld je aan voor De Taalsector Presenteert - een serie online lunchsessies waarin De Taalsector telkens een taalberoep presenteert.

Op vrijdag 20 januari 2023 van 12.00 tot 13.15 uur praten we over de dialectoloog.

 

 

Lees meer...

De Taalsector Open Adviesmiddag

Ben je in een fase dat je een klankbordje kunt gebruiken om de plannen voor je taalbusiness te evalueren?

Heb je een extra paar ogen nodig om eens te kijken naar het beheer van je zaak, de aantrekkelijkheid van je persoonlijke profiel op de taalmarkt of het werven van nieuwe klanten? Kun je een betere kijk op de taalmarkt en zijn trends gebruiken?

Maak dan een afspraak voor De Taalsector Open Adviesmiddag - persoonlijk, kosteloos eerstelijnsadvies, via je favoriete video app.


 

Elke eerste donderdag van de maand maken we onze agenda vrij voor jou. Ook studenten met ondernemingsplannen en kandidaat-zijinstromers zijn welkom. Meld je tijdig aan, zodat we voor jou een individueel tijdslot kunnen reserveren. We hebben vier slots van telkens 30 minuten.

Lees meer...

Nood aan een klankbord?

Ben je in een fase dat je een klankbordje kunt gebruiken om de plannen voor je taalbusiness te evalueren? Heb je een extra paar ogen met externe expertise nodig om eens te kijken naar het beheer van je zaak, de aantrekkelijkheid van je persoonlijke profiel op de taalmarkt of het werven van nieuwe klanten? Of zit je nog helemaal in de (pre)startfase? Kun je een betere kijk op de taalmarkt en zijn trends gebruiken?  

Maak dan een afspraak voor persoonlijk, kosteloos eerstelijnsadvies, naar keuze bij De Taalsector in Gent of via je favoriete video app.

 

Praktisch

Sectorspecialist Dries Debackere is bij De Taalsector je sparringpartner in de eerste lijn.
 
Hij staat al jaren in het midden van de taalsector als trainer, coach, consultant en facilitator. Veel van zijn kennis en ervaring deelt hij op deze website, op de events van De Taalsector, met de leden in De Taalsector Community enz. Maar er zit nog veel meer kennis en ervaring in zijn brede netwerk. Elk gesprek verloopt uiteraard in alle discretie.

 

Aanmelden

Maak een afspraak via een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Of bel +32 9 269 04 66.

 

Bijeenkomst De Taalsector-leden: netwerken bij De Taalsector is voor taalprofessionals die over het muurtje kijken

Ben jij een taalprofessional met een sterke expertise? Dan kan het haast niet anders dan dat jij ook een sterk netwerk hebt in je expertisedomein. Maar als professional moet je tegenwoordig ook over het muurtje van je vak, je eigen beroep, je eigen expertisedomein kijken. Dat is niet alleen inspirerend voor jou persoonlijk, maar ook verrijkend voor je taalbusiness. Het verschaft je toegang tot steeds meer expertise, die je ook aan je klanten kan aanbieden. De netwerkactiviteiten voor de leden van De Taalsector zijn zorgvuldig gefaciliteerde bijeenkomsten.

1 - "Kom gerust een uur te vroeg, wij zorgen voor een lekkere hap." Daar komen altijd al interessante contacten van.

Lees meer...

Het beste taalwerk van het jaar opnieuw bekroond tijdens de Language Industry Awards 2021

Taal is overal en heeft overal impact. Om dat goed zichtbaar te maken reiken de taalprofessionals een keer per jaar hun oscars voor het beste taalwerk uit. De Language Industry Awards, beter bekend als de LIA’s, werden vanavond voor de zesde keer uitgereikt.

Er waren LIA’s voor het beste taalproject, de beste taaldienst, de beste taalpublicatie en het beste taalgerelateerde event. De winnaars van dit jaar laten goed zien waar taal allemaal maatschappelijke impact heeft. 

LIA's 2022

Lees meer...

Community Meetup Taal en Leervormen: gamificatie - 27 september 2022 online

Dinsdag 27 september 2022 houden we de vierde meetup in een serie online meetups rond taal en leervormen. Elke vierde dinsdag van de maand, telkens van 8.30 tot 9.00 uur met een informeel kwartiertje vooraf, en ook telkens met één heel concreet en centraal thema. Exclusief voor leden van De Taalsector Community.

De Taalsector Community Online Meetup

Dinsdag 27 september 2022: taal en leervormen: gamificatie

Lees meer...

Sales voor taalondernemers (9 september 2022 Gent, sessie 1/3)

Als taalprofessional weet je dat je taalwerk maar een deel van je dag vult. Je moet ook slim kunnen ondernemen. Dat betekent je boekhouding in de gaten houden, nieuwe klanten werven en je tarieven op tijd verhogen.

In dit opleidingstraject krijg je de basis van sales in de taalsector om steviger in je ondernemersschoenen te staan.

Sales voor taalondernemers

 

Lees meer...

Klaar voor de LIA's? 27 april 2022 Gent

Klaar voor de LIA's 2021?

Woensdag 27 april 2022 worden in Gent de LIA's 2021 uitgereikt. De LIA's is veel meer dan de overhandiging van een paar Language Industry Awards. De LIA's is ook een krachtige collectieve campagne die een slimme en maatschappelijk relevante sector toont.

Als taalprofessional kun je op veel verschillende manieren meedoen met de LIA's en bijdragen aan het beeld dat we als sector laten zien. Heb je al gestemd op je favoriete nominatie? Volg je de LIA's al op je sociale media? Heb je al iets geliket of gedeeld met je volgers? Een commentaartje om je klanten te laten zien dat je actief betrokken bent bij jouw sector? 

Wil je nadrukkelijker in beeld komen met de LIA's of met een van de nominaties? Wil je duidelijk laten zien aan je klanten dat je een serieuze speler bent en actief bijdraagt aan de goede ontwikkeling van de sector? We hebben nog een plaatsje vrij op onze partnerpagina

En last but nog least; er zijn nog tickets voor 27 april.
Met forse kortingen voor wie in gezelschap komt: maak er een unieke incentive van met de collega's of met een paar goed geselecteerde klanten.
Met kortingen ook voor taalprofessionals en taalproviders die lid zijn van een of meer professionele verenigingen in de taalsector. Haal je promocode en maak de LIA's mee op de eerste rij.

Wij beloven op 27 april een topavond, in slim en maatschappelijk relevant gezelschap, met een keynotespreker die niet naast de kwestie gaat praten (Mieke De Ketelaere, AI Director imec over Mens versus Machine), en veel tijd en ruimte om je netwerk te versterken. Dat laatste gaan we trouwens actief faciliteren op een luchtige, informele manier, zoals je dat bij De Taalsector misschien al gewoon bent. Jij brengt jouw expertise mee en wij zorgen ervoor dat de andere gasten ermee naar huis gaan ;-)

Je begrijpt het al: zorg dat je als taalprofessional, ondernemer of organisatie in de taalsector op een of andere manier mee bent met de LIA's. Hoe voorzichtig of enthousiast je ook meedoet, je komt altijd positief in beeld!

Maak nu kennis met de LIA's en haal je tickets op languageindustryawards.eu. Volg de Facebookpagina van de LIA's, volg de LIA's op Instagram en op Twitter.

 

Community Meetup Taal en Leervormen: de conversatietafel - 24 mei 2022 online

Dinsdag 24 mei 2022 houden we de tweede meetup in een serie online meetups rond taal en leervormen. Elke vierde dinsdag van de maand, telkens van 8.30 tot 9.00 uur met een informeel kwartiertje vooraf, en ook telkens met één heel concreet en centraal thema. Exclusief voor leden van De Taalsector Community.

De Taalsector Community Online Meetup

Dinsdag 24 mei 2022: taal en leervormen: de conversatietafel

Lees meer...

Subcategorieën

Aanvullende gegevens