Dierentaal en dierentaalkunde, serieus?

Alana Van Engelgom zocht in maart 2024 tijdens haar stage bij De Taalsector uit waar de toenemende belangstelling voor dierentaal en dierentaalkunde vandaan komt. Wat gebeurt er? Wat is het belang? Wat leren we? Wat brengt de toekomst?

We vroegen Alana uit over dierentaal en dierentaalkunde. Hier is wat je moet weten om mee te zijn.

Hoog tijd om dierentaal en dierentaalkunde serieus te nemen, zo blijkt.

 

Expats gezocht voor onderzoek naar rol Nederlandse taal

Taal bepaalt mee wat je voelt, hoe je je voelt, hoe je in je vel zit, of je je ergens thuis voelt.

Dat laatste geldt zeker ook voor expats.

Maar hoe voelen expats in Vlaanderen dat eigenlijk zelf? Ervaren zij kennis van het Nederlands als dé sleutel tot een succesvol buitenlandavontuur? Of toch vooral als een obstakel? Hoe zien zij het verband tussen Nederlands en hun eigen welbevinden, hun sociale participatie én - interessant ook voor de Vlaamse werkgever - de duur van hun expatavontuur? We weten daar eigenlijk niet veel over.

Om het allemaal nauwkeuriger in beeld te krijgen hebben onderzoekers van de Arteveldehogeschool een korte bevraging opgesteld voor expats in Vlaanderen. En om in de volgende fase van hun onderzoek iets betrouwbaars te kunnen zeggen over hoe en in welke mate taal bijdraagt aan een geslaagd expatavontuur in Vlaanderen, hebben ze nu zoveel mogelijk antwoorden van expats nodig.

Help je de bevraging mee verspreiden tot bij de expats in je bedrijf, organisatie, kennissenkring of netwerk? Hier gaat het naar de bevraging ... in het Engels 😉


(Lees ook: Internationals en de impact van taal op hun welbevinden, participatie en retentie: inspiratiesessie (23 maart 2023)

 

Taal en leertechnologieën in dialoog: EdTech Station te gast bij De Taalsector – 21 november 2024 Gent

Het gaat hard en er gebeuren ronduit spannende dingen in de sector van de educatieve technologie, zeg maar de edtechsector.

In Vlaanderen tellen we intussen meer dan 300 bedrijven en projecten, en in België zelfs al meer dan 400.

Hoog tijd dus voor een grondige kennismaking met EdTech en de edtechsector en hoog tijd ook om in te zoomen op het boeiende snijvlak van de edtech- en taalsector, met zijn innovatieve leertechnologieën voor taalonderwijs en talen leren.

Mee kennismaken?

Afspraak 21 november 2024 bij sectororganisatie De Taalsector in Gent. Van 13.00 tot 18.00 uur opent De Taalsector in Gent zijn deuren voor <edtech/station>, de Belgische hub en netwerkorganisatie voor educatieve technologieën voor zowel onderwijs als levenslang leren.

We respecteren je privacy.
Door op deze website te surfen aanvaard je functionele en analytische cookies, bedoeld om de site goed te laten werken. Hier geen trackingcookies.