Dierentaal en dierentaalkunde, moeten we dat nu echt serieus nemen?

Want taal, is dat niet wat ons mensen onderscheidt van de dieren?

Denk jij er ook zo over? 

Dan nodigen we je graag uit om samen met ons over het muurtje van de menselijke taal te kijken: donderdag 28 maart 2024 van 12.00 tot 13.00 uur (online) nemen we je mee in de fascinerende wereld van de dierentaal. Want ja, ook dieren kennen taal. Of beter: ook andere dieren dan de mens kennen taal.

Ben je geboeid door de diversiteit aan communicatie in de dierenwereld en sta je open voor nieuwe inzichten rond dierentaal?

Meld je aan voor onze inspiratiesessie.


Inhoud

In deze sessie verbreden we eerst je kijk op taal en laten we zien wat dierentaal inhoudt.

Daarna gaan we in op onderzoek naar dierentaal. Waar staat het onderzoek, wat weten we al en wat zijn goede redenen om dierentaalkunde serieus te nemen?

Ten slotte kijken we naar de toekomst en het nog grotendeels onontgonnen terrein van dierentaal en dierentaalkunde. Wat mogen we nog verwachten, nu ook met de opkomst van AI?

Deze sessie wordt begeleid door Alana Van Engelgom en Dries Debackere.


Voor wie?

Deze inspiratiesessie is bestemd voor iedereen die zich afvraagt waar dieren over praten en bereid is gedurende een uurtje minstens te overwegen dat menselijke taal misschien niet altijd de norm is waaraan alle andere dierentalen moeten voldoen.

 

Praktisch

Datum: donderdag 28 maart 2024, van 12.00 tot 13.00 uur. Kom gerust binnen vanaf 11.45 uur voor een informeel netwerkbabbeltje. We starten stipt om 12.00 uur.

Plaats: online (via Teams)

Format: inspiratiesessie

 

Aanmelden

Deelnemen aan deze inspiratiesessie is gratis.

Aanmelden. Kan alleen via dit online formulier, tot 10.00 uur op 28 maart 2024. Je ontvangt bij aanmelding onmiddellijk een bevestigingsmail en daarna nog een tweede mail met alle praktische informatie.

Afmelden. Hoewel de sessie gratis is, zijn de organisatie en de communicatie natuurlijk niet zonder kosten. Kun je niet komen en kun je je niet laten vervangen door een collega? Geen probleem, in dat geval vragen we je vriendelijk om je af te melden met een berichtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., ook last-minute. We weten dan ook dat we niet nog snel ergens een technisch probleem met de verbinding of zo moeten helpen oplossen.

 

Contact

Een vraag? Feedback? Laat gerust van je horen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel +32 9 269 04 66.

 

We respecteren je privacy.
Door op deze website te surfen aanvaard je functionele en analytische cookies, bedoeld om de site goed te laten werken. Hier geen trackingcookies.