De Taalsector: de eerste jaarhelft in cijfers

Wat hebben wij het voorbije halfjaar met jullie steun kunnen doen? Een overzichtje in cijfers. Bedankt dat je meedoet, samen maken we de taalsector sterker.

Overzicht van de eerste jaarhelft 2021 in cijfers 

Bekijk hier ons interactieve overzicht van de eerste jaarhelft 2021.

Lees meer: De Taalsector: de eerste jaarhelft in cijfers

De Taalsector Challenge: Idem Dito met cAPPisco - 19 augustus 2021

In de nieuwe reeks infosessies De Taalsector Challenge (online) zit je als taalprofessional op de eerste rij om te zien hoe je innovaties in je business kan toepassen. Wees mee met de ontwikkelingen in de taalsector, word er slimmer van en optimaliseer je business! 

De Taalsector Challenge 7

Op 19 augustus 2021 van 12u00 tot 13u15 gaat freelance conferentietolk Sabine Bourgeois (Idem Dito) De Taalsector Challenge aan met cAPPisco, een luisterapp voor simultaanvertaling op afstand.

Lees meer: De Taalsector Challenge: Idem Dito met cAPPisco - 19 augustus 2021

De Taalsector Open Adviesmiddag: 2 september 2021

Ben je in een fase dat je een extra paar ogen of een klankbord kunt gebruiken om je taalonderneming te evalueren? Heb je zakelijk advies nodig over bijvoorbeeld het beheer van je zaak, de aantrekkelijkheid van je persoonlijke profiel op de taalmarkt of het werven van nieuwe klanten? Maak dan een afspraak voor De Taalsector Open Adviesmiddag - persoonlijk, kosteloos eerstelijnsadvies, naar keuze bij De Taalsector in Gent of via je favoriete video app.


 

Elke eerste donderdag van de maand maken we onze agenda vrij voor jou. Meld je tijdig aan, zodat we voor jou een individueel tijdslot kunnen reserveren.

 

Lees meer: De Taalsector Open Adviesmiddag: 2 september 2021

Verkooptechniek voor taalondernemers: online workshop - 9 september 2021

Heb jij het gevoel dat je je taaldienst commercieel nog aantrekkelijker zou kunnen voorstellen aan een potentiële klant? Dat je gevatter zou moeten kunnen reageren op allerlei weerstanden en tegenwerpingen? Dat je er niet altijd in slaagt het goede gevoel in het gesprek te houden? En dat je daardoor jammer genoeg ook veel mooie omzet laat liggen?

Dan is de workshop "Verkooptechniek voor taalondernemers" op donderdag 9 september 2021 online zeker iets voor jou.

Crash course verkooptechniek voor taalprofessionals

Tijdens deze zeer interactieve online workshop oefenen we in een kleine groep de belangrijkste verkooptechnieken, specifiek gericht op de verkoop van taaldiensten.

Lees meer: Verkooptechniek voor taalondernemers: online workshop - 9 september 2021

The Language Garage #10 - 27 september 2021 Gent

Ben jij niet alleen een taalprofessional maar ook een beetje een maker? Een geek, uitvinder of kunstenaar met taal? Zit je te broeden op een klein of groot idee met taal? Kom naar The Language Garage.

The Language Garage is een informeel avondje maken met taal: creatief denken, delen, bouwen, knutselen, experimenteren, hacken en doe-het-zelven met taal in de breedste zin van het woord.

The Language Garage

The Language Garage #10 is op maandag 27 september 2021 in Gent.

Lees meer: The Language Garage #10 - 27 september 2021 Gent

Lezen in alle talen: conferentie - 24 september 2021 Brussel

 EDT-conferentie 24 09 2021De jeugd leest niet meer graag. En ze kunnen het ook niet meer zo goed. Dat zeggen studies zoals PIRLS en PISA, weliswaar met een beetje meer nuance. Iedereen akkoord dat graag en goed kunnen lezen goed is voor jong en oud? Voor de samenleving, de economie en de welvaart? Dan is een goede vraag: hoe kunnen we lezen nog meer stimuleren, bij jong en oud, in het Nederlands en andere talen?

Er zijn al heel veel plannen en ook acties natuurlijk, maar er moet dringend meer gebeuren. Hoe dat kan? Daarover gaat het op vrijdag 24 september 2021 tijdens het EDT-congres 'Lezen in alle talen' in Brussel.

Lees meer: Lezen in alle talen: conferentie - 24 september 2021 Brussel

De Taalsector Community Online Meetup: het diploma als helder kwaliteitssignaal - 28 september 2021

Dinsdag 28 september 2021 houden we de vierde meetup in een nieuwe reeks maandelijkse online meetups voor taalprofessionals, elke vierde dinsdag van de maand, telkens van 8.30 tot 9.15 uur, en ook telkens met één heel concreet en centraal thema. Exclusief voor leden.

De Taalsector Community Online Meetup

Dinsdag 28 september: heldere kwaliteitssignalen zenden naar klanten: het diploma als kwaliteitssignaal dat de klant verstaat.

Lees meer: De Taalsector Community Online Meetup: het diploma als helder kwaliteitssignaal - 28 september 2021

Risico's in de taalsector - verzekeringspolissen voor taalondernemers - workshop: 14 oktober 2021

Het is naïef te denken dat je zomaar professioneel taalwerk en professionele taaldiensten kunt aanbieden op de markt en dat dat geheel zonder risico's zou zijn. Gelukkig kun je je met de juiste verzekeringen veel financiële problemen besparen.

 Taal, risico's en verzekeringen

Op donderdag 14 oktober 2021 van 9.30 tot 12.00 uur brengen we in een interactieve workshop de risico's in de taalsector in kaart en stellen we verzekeringspolissen voor waarmee taalondernemers de typische risico's van het taalvak kunnen dekken.

Lees meer: Risico's in de taalsector - verzekeringspolissen voor taalondernemers - workshop: 14 oktober 2021

Time- & taskmanagement voor taalprofessionals – opleiding 15 oktober 2021

Staat je agenda altijd vol deadlines? Heb je het gevoel dat je werk een golf is met periodes vol veel dringend werk en daarna maanden stilte? Krijg je stress van hoeveel administratie je soms ineens moet doen en wil je beter leren spreiden? Vind je dat communicatie rond opdrachten te veel tijd in beslag neemt en denk je dat het efficiënter kan?

De Taalsector nodigt een expert uit - Annelies Kimpe van Amelior – voor een driedelig leertraject ‘time- & taskmanagement’. Je krijgt een maand de tijd om aan je productiviteit en efficiëntie te werken onder begeleiding van Annelies Kimpe. Want goed timemanagement leidt tot:

Lees meer: Time- & taskmanagement voor taalprofessionals – opleiding 15 oktober 2021

De Taalsector Community Online Meetup: de referentie als helder kwaliteitssignaal - 26 oktober 2021

Dinsdag 26 oktober 2021 houden we de vijfde meetup in een nieuwe reeks maandelijkse online meetups voor taalprofessionals, elke vierde dinsdag van de maand, telkens van 8.30 tot 9.15 uur, en ook telkens met één heel concreet en centraal thema. Exclusief voor leden.

De Taalsector Community Online Meetup

Dinsdag 26 oktober: heldere kwaliteitssignalen zenden naar klanten: de referentie als kwaliteitssignaal dat de klant verstaat.

Lees meer: De Taalsector Community Online Meetup: de referentie als helder kwaliteitssignaal - 26 oktober 2021

Prijscalculatie voor taalondernemers: online workshop - 28 oktober 2021

Heb jij het gevoel dat je dringend nog eens moet narekenen of jouw tarieven wel alle kosten dekken en wel de verhoopte winst opleveren? Vind jij dat je te weinig betaald krijgt voor je taaldiensten? Of dat je dringend je prijzen moet verhogen (maar niet durft omdat je bang bent klanten te verliezen)?

Schrijf je dan in voor de online workshop Prijscalculatie voor taalondernemers op donderdag 28 oktober 2021.

Prijscalculatie workshop

In deze workshop leer je de prijs juist berekenen, juist in de markt zetten, en vervolgens ook handhaven én verhogen.

Lees meer: Prijscalculatie voor taalondernemers: online workshop - 28 oktober 2021

Alles over prijzen en tarieven: dagworkshop - 15 november 2021 Gent

Alles over de prijsHeb je het gevoel dat je nog steeds niet de optimale prijs betaald krijgt voor je taaldiensten?

Misschien is er een probleem met je prijsberekening? Misschien zet je je prijs te hoog of te laag in de markt? Misschien is het probleem dat je prijs wel goed is, maar dat je hem niet kunt handhaven? Of dat je hem al jaren niet meer hebt opgetrokken? Of misschien ligt het niet aan de prijs maar aan je verkooptechniek die nog niet helemaal op punt staat?

De Taalsector heeft op maandag 15 november 2021 in Gent een all-in-one workshop over de prijs van je taaldiensten en alles wat erbij komt kijken om de juiste prijs te onderhandelen ... en te houden.

Een hoogst interactieve workshop voor iedereen die zijn kennis én kunde in verband met de prijzen en tarieven voor taaldiensten en taalwerk grondig wil opfrissen. Geen workshop die zich sneller terugverdient dan deze.

Lees meer: Alles over prijzen en tarieven: dagworkshop - 15 november 2021 Gent

De Taalsector Community Online Meetup: ervaring & senioriteit als helder kwaliteitssignaal - 23 november 2021

Dinsdag 23 november 2021 houden we de zesde en laatste meetup in een nieuwe reeks maandelijkse online meetups voor taalprofessionals, elke vierde dinsdag van de maand, telkens van 8.30 tot 9.15 uur, en ook telkens met één heel concreet en centraal thema. Exclusief voor leden.

De Taalsector Community Online Meetup

Dinsdag 23 november: heldere kwaliteitssignalen zenden naar klanten: ervaring / senioriteit als kwaliteitssignaal dat de klant verstaat.

Lees meer: De Taalsector Community Online Meetup: ervaring & senioriteit als helder kwaliteitssignaal - 23...

Fotograferen en fotoshoot voor taalprofessionals: workshop - 25 juni 2021 Gent

Hoe maak je als taalprofessional foto's die je passie laten spreken en tegelijk professionaliteit uitstralen? Met je eigen smartphone of camera, direct bruikbaar voor je sociale media of je website.

En liefst kom je in beeld in volle actie met taal ... of met een klant ...

Gemakkelijker gezegd dan gedaan natuurlijk. Ben jij ook vaak gefrustreerd dat je foto's nooit helemaal goed zijn?

Goed nieuws!

Workshop Fotograferen voor taalprofessionals

De Taalsector heeft op vrijdag 25 juni 2021 in Gent opnieuw portretfotograaf Marc Wallican op bezoek. Voor een interactieve workshop met fotoshoot 'Fotograferen voor taalprofessionals'.

Want ook voor taalprofessionals geldt: visuele content wordt steeds belangrijker.

Lees meer: Fotograferen en fotoshoot voor taalprofessionals: workshop - 25 juni 2021 Gent

De Taalsector Community Online Meetup: het lidmaatschap als helder kwaliteitssignaal - 22 juni 2021

Dinsdag 22 juni houden we de derde meetup in een nieuwe reeks maandelijkse online meetups voor taalprofessionals, elke vierde dinsdag van de maand, telkens van 8.30 tot 9.15 uur, en ook telkens met één heel concreet en centraal thema. Exclusief voor leden.

De Taalsector Community Online Meetup

Nu dinsdag 22 juni: heldere kwaliteitssignalen zenden naar klanten: het "lidmaatschap" als kwaliteitssignaal dat de klant verstaat.

Lees meer: De Taalsector Community Online Meetup: het lidmaatschap als helder kwaliteitssignaal - 22 juni 2021

Prijscalculatie voor taalondernemers: online workshop - 10 juni 2021

Heb jij het gevoel dat je dringend nog eens moet narekenen of jouw tarieven wel alle kosten dekken en wel de verhoopte winst opleveren? Vind jij dat je te weinig betaald krijgt voor je taaldiensten? Of dat je dringend je prijzen moet verhogen (maar niet durft omdat je bang bent klanten te verliezen)?

Schrijf je dan in voor de online workshop Prijscalculatie voor taalondernemers op donderdag 10 juni 2021.

Prijscalculatie workshop

In deze workshop leer je de prijs juist berekenen, juist in de markt zetten, en vervolgens ook handhaven én verhogen.

Lees meer...

De Taalsector Presenteert: de ondertitelaar - 21 mei 2021

Wil je weten wat je allemaal kan doen met talen? Of ben je al een ervaren taalprofessional en wil je je kennis over de taalsector uitbreiden? Meld je aan voor De Taalsector Presenteert - een nieuwe serie online lunchsessies waarin De Taalsector een taalberoep presenteert. Save the dates voor De Taalsector Presenteert 2021: 21 mei en 18 juni telkens van 12u00 tot 13u15.

Op 21 mei van 12.00 tot 13.15 uur praten we over de ondertitelaar.

 

 

Lees meer: De Taalsector Presenteert: de ondertitelaar - 21 mei 2021

De Taalsector Challenge: de NT2-Schrijfassistent van het ILT (KU Leuven) - 20 mei 2021

In de nieuwe reeks infosessies De Taalsector Challenge (online) zit je als taalprofessional op de eerste rij om te zien hoe je innovaties in je business kan toepassen. Wees mee met de ontwikkelingen in de taalsector, word er slimmer van en optimaliseer je business! 

Op 20 mei 2021 van 12u00 tot 13u15 gaat het Leuvense Instituut voor Levende Talen (ILT) De Taalsector Challenge aan, met de NT2 Schrijfassistent - een online schrijfhulp voor anderstaligen.

Lees meer: De Taalsector Challenge: de NT2-Schrijfassistent van het ILT (KU Leuven) - 20 mei 2021

De Taalsector Community Online Meetup: het certificaat / kwaliteitslabel als helder kwaliteitssignaal - 25 mei 2021

Dinsdag 25 mei houden we de tweede meetup in een nieuwe reeks maandelijkse online meetups voor taalprofessionals, elke vierde dinsdag van de maand, telkens van 8.30 tot 9.15 uur, en ook telkens met één heel concreet en centraal thema. Exclusief voor leden.

De Taalsector Community Online Meetup

Nu dinsdag 25 mei: heldere kwaliteitssignalen zenden naar klanten: het "certificaat / kwaliteitslabel" als kwaliteitssignaal dat de klant verstaat.

Lees meer: De Taalsector Community Online Meetup: het certificaat / kwaliteitslabel als helder...

Kansen na corona: De Taalsector Online Meetup - 28 mei 2021

Welke kansen zie jij intussen op korte en wat langere termijn? En hoe ga je die kansen pakken? Wat werkt er nu al? En wat is er nog moeilijk? De Taalsector Online Meetup is een veilige plaats om je inzichten te delen met je collega-taalprofessionals. Samen groeien en van elkaar leren door met elkaar te praten. De Taalsector faciliteert het gesprek.


De Taalsector Online Meetup is een korte sparring sessie met max. 7 collega-taalprofessionals. De volgende meetup is op 28 mei 2021 van 8u30 tot 9u15.
 

Lees meer: Kansen na corona: De Taalsector Online Meetup - 28 mei 2021

Subcategorieën

Aanvullende gegevens