Europa vertaald: inspiratiesessie - 21 februari 2024 online

Na 13,5 jaar is België nog eens EU-voorzitter. Of correcter: België neemt het voorzitterschap waar van de Raad van de Europese Unie, kortweg de Raad. 

Zit België nu de EU voor? Of alleen de Raad? Maar die Raad heeft toch al een voorzitter, een Belg nog wel, Charles Michel? 

Juist. Als het over Europa gaat, gooien veel mensen alles op een hoopje. Wie zorgvuldig wil spreken over Europese zaken, moet een goed inzicht hebben in wat Europa juist doet en hoe Europa beslissingen neemt.

En taalprofessionals die zorgvuldig willen spreken over Europa, moeten ook weten hoe Europa omgaat met haar talen. Vertalen is de taal van Europa, zei de Italiaanse schrijver en semioticus Umberto Eco. Klinkt goed, maar wat betekent dat concreet en wie zijn de mensen die Europa vertalen? Vertalers natuurlijk, en veruit de grootste club van meer dan 1600 vertalers werkt bij de Europese Commissie.

In deze inspiratiesessie ontsluieren we Europa en zoomen we in op de mensen die Europa vertalen. Woensdag 21 februari 2024 van 12.00 tot 13.00 uur, online via Teams bij De Taalsector.

Zit er in jou nog steeds ergens een taalprofessional?

"Ik ben in 2005 afgestudeerd als vertaler, maar heb weinig of niets gedaan met mijn studies. Nu zou ik graag in bijberoep aan de slag gaan als vertaler of copywriter."

"Denk je dat ik nog mee kan, met al die nieuwe technologieën?"

"Is de taal niet enorm veranderd intussen?"

De Taalsector nodigt je uit voor een spannende workshop waarin je voor jezelf het antwoord op deze vragen kunt achterhalen. Zit er in jou nog steeds ergens een taalprofessional? Woensdag 19 juni 2024 van 15.00 tot 18.00 uur bij De Taalsector in Gent.


Ben je tussen 1990 en 2015 afgestudeerd als filoloog, vertaler, tolk of nog anders in de talen? Maar heb je nooit een echt taalberoep uitgeoefend?

Zie jij ook de spannende ontwikkelingen op taalgebied en trekt het je aan? Zou je eventueel een carrièreswitch naar de taalsector overwegen om je oude passie nieuw leven in te blazen?

Antwoord je op een of meer van deze vragen bevestigend, dan is deze workshop helemaal voor jou bestemd!

Taal inkopen: advies en coaching voor inkopers van taaldiensten

Hoe koop je de juiste taaldiensten tegen de juiste prijs? Taaldiensten, taalproducten, taalexpertise: hoe koop je waar voor je geld?

De Taalsector biedt geïnteresseerde inkopers heldere antwoorden in de vorm van advies op maat, training, coaching of in nog andere vormen die ook volledig op maat kunnen worden gesneden.

Of het nu gaat om taalopleidingen, copywriting, vertalingen, tolkdiensten, taal- en spraaktechnologie, elearning, apps, technische documentatie, taaloplossingen voor toegankelijkheid, geletterdheidsadvies... met taal is het vaak zoals met de aankoop van een tweedehandsauto: het is als leek moeilijk inschatten of je wel waar voor je geld gaat krijgen.

En dus is de vraag: “Wat moet ik weten om met een gerust gemoed de juiste taaldiensten te kunnen inkopen tegen de juiste prijs?"

Onderhandelen over je prijs: dagworkshop - 23 maart 2024 Gent

Ben je gefrustreerd dat je niet fair betaald wordt voor je taaldiensten of je taalwerk?

De Taalsector heeft op zaterdag 23 maart 2024 in Gent een all-in-one workshop over alles wat je nodig hebt om voor je taalwerk en je taaldiensten de prijs te onderhandelen die jij fair vindt.

Een super interactieve workshop voor taalprofessionals die hun onderhandelingsvaardigheden over prijzen en tarieven een ferme boost willen geven of grondig willen opfrissen. Geen workshop die zich sneller terugverdient dan deze.

Prijscalculatie voor taalprofessionals: workshop - 31 mei 2024 Gent

Heb jij het gevoel dat je te weinig betaald krijgt voor je taaldiensten? Leveren je tarieven niet de verhoopte winst op?

Ja, goed kunnen onderhandelen over je prijs is belangrijk, en weten wat je concurrenten doen is dat ook, maar de basis is en blijft de juiste berekening van je prijs. Daar gaat deze workshop over.

Tijd om nog eens goed na te rekenen of je prijs wel de juiste prijs is? Becijferde argumenten nodig om je prijs te verhogen?

Schrijf je dan in voor de workshop Prijscalculatie voor taalprofessionals op vrijdag 31 mei 2024, van 14.00 tot 18.00 uur bij De Taalsector in Gent.

In deze workshop leer je de prijzen van je taaldiensten juist berekenen. Uit feedback van eerdere deelnemers leren we dat deze workshop snel terugverdiend is.

We respecteren je privacy.
Door op deze website te surfen aanvaard je functionele en analytische cookies, bedoeld om de site goed te laten werken. Hier geen trackingcookies.