De Taalsector Challenge 2: start-up Linguineo op 17 december 2020

De Taalsector ChallengeDe Taalsector Challenge is een reeks online lunchtalks met telkens een innovatieve taalonderneming als centrale gast.

Op 19 november 2020 beet de Leuvense start-up lilo de spits af. Donderdag 17 december volgt Linguineo. Begin 2021 komen CrossLang en Textgain met spraakmakende taaltechnologische innovaties.

In elke editie van De Taalsector Challenge zit een drievoudige challenge:

  1. de challenge die de taalonderneming is aangegaan

  2. de taalonderneming als challenger op de markt

  3. de Q&A-sessie met uitdagende publieksvragen aan de taalonderneming


Elke talk verloopt volgens een vast stramien:

  1. introductie en breedbeeld (door Dries Debackere, De Taalsector)

  2. presentatie van de innovatie (door de CEO van de taalonderneming)

  3. use case (door een klant / gebruiker / inkoper die laat zien hoe hij/zij door het gebruik van de innovatie waarde creëert (voor zichzelf, doelgroep, eindklant, samenleving enz.)

  4. uitgebreide interactieve Q&A

U kunt uw vragen tijdens de talk live en in de chat stellen en zeker ook op voorhand mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

De Taalsector Challenge is geen webinar of vooraf opgenomen presentatie maar een live meeting met interactie via Teams.


Wie zijn de eerste challengers?

Lilo ontwikkelde een online platform met een artificiële intelligentie die voor u uit honderden vertalers de meest geschikte vertaler selecteert op basis van de inhoud van uw tekstmateriaal (medisch, technisch enz.). De match tussen u en uw vertaler komt zonder menselijke tussenkomst (van een vertaalbureau of projectmanager) tot stand. Tekst uploaden en de AI doet de rest.

Op 17 december is de Leuvense start-up Linguineo te gast. Linguineo komt met een 3D game waarin je talen leert door te praten met voicebots.

In februari en maart gaat De Taalsector Challenge verder met innovaties van het Gentse CrossLang en de Antwerpse universitaire spin-off Textgain.

CrossLang laat zien dat er meer en beter is dan gratis online Google Translate: de vertaalmachine op maat van jouw business is binnen bereik.

In maart speuren we met Textgain in realtime de social media af op zoek naar hate speech. Gezien de gigantische taalstromen die de social media elke seconde genereren (in een niet meer bij te houden aantal talen) lijkt dat zoeken naar een speld in een hooiberg. En toch!


Wanneer?

De Taalsector Challenge is op een derde donderdag van de maand. Van 12u00 tot 13u15.


19 november 2020: De Taalsector Challenge met lilo

17 december 2020: De Taalsector Challenge met Linguineo

18 februari 2021: De Taalsector Challenge met CrossLang

18 maart 2021: De Taalsector Challenge met Textgain


Raadpleeg De Taalsector Academy agenda voor meer De Taalsector Challenges.


Vragen?

Hebt u een vraag, suggestie of opmerking over De Taalsector Challenge? Laat van u horen. Bel ons op +32 9 269 04 66 of stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..


Aanmelden

Deelnemen is kosteloos (ook voor niet-leden), maar tijdig aanmelden is verplicht en kan enkel via dit formulier.

 

Aanvullende gegevens