Waarom lid worden?


De Taalsector werkt op twee werven, die we in evenwicht willen houden.

Op de ene werf werken we aan de realisatie van een collectieve ambitie: een sterke taalsector (in een taalbewuste samenleving). Download het visiedocument (pdf) "Het DNA van de taalsector / De Taalsector".

Op de andere werf ontwikkelen we ledenvoordelen die je als lid direct kunt genieten.


Je hebt keuze uit 2 lidmaatschappen:

1) Individueel lidmaatschap: de ledenvoordelen zijn op naam van één persoon, niet overdraagbaar.

2) Organisatielidmaatschap: de ledenvoordelen zijn overdraagbaar, met max. 4 personen gratis per fysieke activiteit.

Liever andere afspraken maken? Neem vrijblijvend contact met ons op om alle mogelijkheden te bekijken.

 

De ledenvoordelen op een rijtje

 

1) Online ledencommunity

Wist je dat De Taalsector een online ledencommunity heeft met taalprofessionals uit alle hoeken van de taalsector?

In een vertrouwelijke omgeving delen ze kennis, informatie en ideeën met elkaar over de muurtjes van de verschillende taalberoepen heen. Door van elkaar te leren word je sterker en slimmer als taalprofessional. Door met elkaar te verbinden draag je zeker ook zelf bij aan een sterkere sector.

 

2) Leeractiviteiten: De Taalsector Academy

Als taalprofessional moet je niet alleen zorgen voor kwaliteitsvol taalwerk, je moet ook slim kunnen ondernemen.

Hoe onderhandel ik mijn prijzen? Hoe vergroot ik mijn bereik en vind ik de juiste klanten? Hoe blijf ik mee met alle nieuwe technologieën in de taalsector die mijn werk efficiënter kunnen maken? Ondernemen in de taalsector is een vak apart, en De Taalsector steunt zijn leden in slim ondernemen. Daarom kan je als lid al die kennis gratis komen halen.

Ontdek De Taalsector Academy en onthoud dat we vooral met en van elkaar leren.

 

3) Toegang tot de vacatures

De Taalsector heeft een vacaturerubriek, waar we regelmatig nieuwe vacatures voor taalprofessionals publiceren.

Op zoek naar een nieuwe baan? Of gewoon vraag en aanbod van taaljobs volgen en zien welke competenties gevraagd worden? Je krijgt een overzicht van de vacatures op onze website en met een lidmaatschap kun je alle details bekijken.

Ontdek hier onze vacaturepagina.

 

4) Advies met kennis van taalzaken

Als ondernemer heb je af en toe een kritisch klankbord of een advies nodig. Daar wordt je business steeds slimmer van.

De Taalsector werkt en denkt mee met de leden op lange termijn en biedt hun zakelijk advies op maat. Jij legt je probleem bij ons op tafel, we kijken er samen strategisch naar en bedenken samen een goed plan van aanpak. Daarna, terwijl jij het plan uitvoert, stemmen we nog geregeld af over de voortgang.

Ben je nog geen lid? Bekijk dan De Taalsector Open Adviesmiddag.

 

5) Toegang tot het nieuws uit de taalsector

De Taalsector volgt en publiceert het belangrijkste nieuws uit alle hoeken van de taalsector.

Over taalbeleid, geletterdheid en toegankelijkheid, taal en spraaktechnologie, taaldiensten en alle beroepen in de sector. De website van De Taalsector is een handige manier om op de hoogte te blijven van jouw sector. Met een lidmaatschap heb je toegang tot alle afgeschermde artikels.

 

6) Toegang tot het archief van De Taalsector

Hoe zal jouw taalsector er morgen uitzien? Om deze vraag te kunnen beantwoorden moet je de taalsector van vandaag en gisteren goed kennen.

De Taalsector beschikt over een kennisbank van ruim 4000 documenten over bijna alles wat ertoe doet in alle segmenten van de taalsector. Op de website van De Taalsector kan je gemakkelijk informatie zoeken. De leden hebben onbeperkt toegang tot het volledige archief.

 

7) PR- en netwerkevenementen van De Taalsector

De Taalsector streeft naar een positief beeld van taalwerk en de taalberoepen.

Zo organiseert De Taalsector met een aantal partners de LIA’s - Language Industry Awards - waar we het beste uit de taalsector én trouwens ook het beste studentenwerk in de schijnwerpers plaatsen en de gelegenheid bieden tot bredere netwerking.

Ontdek de LIA’s voor jezelf. Leden genieten een ticketkorting van 50%.

 

8) Toegang tot het netwerk van De Taalsector

De Taalsector heeft een goed geheugen en een discreet maar uitgebreid netwerk van kennissen die er in de taalsector toe doen.

Wij geloven dat sterke connecties tot mooie gezamenlijke projecten kunnen leiden. We helpen onze leden met persoonlijke introducties en met achtergrondinformatie die het verschil maakt.

 

9) Zichtbaarheid

Naast eigen activiteiten steunt en bezoekt De Taalsector regelmatig conferenties beurzen en andere events, waar we ook vaak een standje hebben.

Waarom? Goede PR voor de sector straalt af op álle taalprofessionals en aanbieders van taaldiensten. We nemen graag info- en promomateriaal van onze leden mee voor ons standje.

 

10) Vacature plaatsen

De vacaturerubriek op de website van De Taalsector is dé plek waar taalprofessionals op zoek naar interessante opportuniteiten gegarandeerd komen kijken. En van daaruit vinden de vacatures heel snel hun weg naar de vele netwerken in de taalsector, naar de hogescholen en universiteiten en hun alumniverenigingen.

Leden met een organisatielidmaatschap genieten een korting van 50% op het normale tarief.

 

11) Gebruik de ruimte bij De Taalsector

Leden zijn steeds welkom bij De Taalsector in het centrum van Gent.

Ze kunnen de ruimte (200 m2) reserveren voor een workshop of vergadering (met de gebruikelijke korting van 50%). Een tijdje geleden hadden we 30 VOV-leden te gast voor een workshop "Zit er een boek in jou?". Of 45 taaltechnologen voor een Belgium NLP Meetup.

Leden kunnen ook af en toe een dagje gratis komen co-worken. We werken graag samen, ook letterlijk. Recent hadden we de verenigingsprofessionals van VOV Lerend Netwerk op bezoek (mét hun minibib L&D-boeken) voor een dagje co-worken.

 

12) De Taalsector Studio

Zelfs de beste taalprofessional kan soms zodanig diep in de eigen business zitten dat het moeilijk wordt om even afstand te nemen en door de bril van de klant naar de eigen business te kijken. En dan wordt het moeilijk om zelf sterke content over jezelf te schrijven.

De Taalsector Studio kan leden daarbij helpen. Met een frisse blik, een hoop ervaring in taalzaken en een goede pen krijgen we jouw content helder, wervend, doeltreffend geformuleerd. Leden genieten een forse korting op de vaste tarieven.

 

13) Behartiging van gemeenschappelijke belangen, lobbying

De Taalsector biedt op verzoek strategische of praktische ondersteuning bij de behartiging van belangen die taalprofessionals, taalondernemingen en organisaties in de taalsector gemeenschappelijk kunnen hebben.

 

 

Lidmaatschap aanvragen

Een individueel lidmaatschap kost 285 euro (excl. btw) per jaar. Een organisatielidmaatschap 450 euro (excl. btw).

Wens je meer informatie? Stuur een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..


Heb je voldoende informatie? Vraag hier je lidmaatschap aan.

 

 

Aanvullende gegevens