Ronde Tafel over de status van de taalprofessionalUpdate: Ronde Tafel over de status van de taalprofessional: het verslag

De sector van de taalprofessionals vandaag
Een dozijn grote jongens en een paar duizend eenmansbedrijven. Ieder jaar komen er een paar honderd bij … en gaan er een paar honderd weer weg. Iedereen kan zijn eigen taalbedrijf starten. Er is weinig of niets voor nodig: geen ervaring, geen referenties, geen lidmaatschap van een beroepsvereniging, geen diploma, geen officiële erkenning, geen kwaliteitscertificaat.


De taalsector is zeer versnipperd en de toetredingsdrempel is zeer laag. Dat ontgaat natuurlijk ook de (potentiële) klant niet en het gevolg is dat zijn perceptie van de sector – diplomatisch gezegd – verward en niet eenduidig kwaliteitsvol is.


De oplossing

Welke marktsignalen stuurt de taalsector vandaag eigenlijk naar zijn (potentiële) klanten? Hoe komt het dat de status van de taalprofessional niet optimaal is? En waarom is het vreemd genoeg vooral het kwaliteitssegment van de markt dat daar last van heeft?

- Hoe kunnen we de positie en de status van de taalprofessional verbeteren?

- Hoe kan de sector efficiënter kennis delen?

- Hoe kan de taalsector verder kwaliteitsvol professionaliseren?

- Hoe kunnen de diverse segmenten van de taalsector elkaar versterken?


Voor wie?
Deze Ronde Tafel is in eerste instantie bestemd voor het kwaliteitssegment van de taalsector, maar iedereen is uiteraard welkom. Toch is het vooral het kwaliteitssegment van de taalsector dat er baat bij heeft dat de sector krachtige en eenduidige kwaliteitssignalen uitzendt.


Hoe?
Dries Debackere zal deze Ronde Tafel faciliteren. Daarmee weet u dat u geen vrijblijvende praatbarak en geen eenrichtingsverkeer moet verwachten en dat deze Ronde Tafel niet alleen door zijn inhoud maar ook door zijn vorm zal beklijven. U kunt diverse vormen van gedachtewisseling verwachten, die zullen uitmonden in concrete suggesties voor concrete acties die de positie en de status van de taalprofessional kunnen verbeteren.
Deze Ronde Tafel is vrijelijk geïnspireerd op een EU-studie over de status van de vertaler in Europa. Het is warm aanbevolen deze studie vooraf door te nemen. Lees meer: Het is niet goed gesteld met de status van de vertaler in de EU.


Wanneer en waar?
Dinsdag 12 maart 2013, van 14 tot 17 uur. Koffie vanaf 13u, receptie om 17u.
De Ronde Tafel staat in de voormalige Floridafabriek in de Molenaarsstraat in het centrum van Gent.
U krijgt alle praktische informatie bij inschrijving.


Meer informatie?
Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  of bel +32 (0)9 269 04 66 


Deelnemen
Deze Ronde Tafel is gratis voor abonnees van De Taalsector. Anderen betalen 125 euro (excl. btw).

Graag aanmelden voor 1 maart.


Verslag?

Wilt u graag het verslag van deze Ronde Tafel ontvangen? Een mailtje met uw gegevens naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. volstaat.


 

Aanvullende gegevens