Leraar, trainer of coach Engels? Tijd om elkaar weer live te inspireren: BELTA Day - 30 april Brussel

BELTA Day 30 april 2022 Brussel

"Veel leraren zijn na twee jaar corona uitgeput. Het is belangrijk dat ze nu steun kunnen vinden bij elkaar, dat ze samen nieuwe inspiratiebronnen ontdekken, dat ze weer van alles samen doen. Laten we goed nadenken over hoe we dat het beste aanpakken. Samen nadenken en samen aanpakken."

Dat zegt Silvana Richardson, keynotespreker op de jaarlijkse hoogdag van de ELT-professional (English Language Teaching) op 30 april in Brussel. Samen leren en innoveren, het is ook helemaal het thema van de BELTA Day, de conferentie van de Belgian English Language Teachers Association (BELTA).

 

Twee jaar geleden zat iedereen verplicht in zijn kot, vorig jaar vroeg BELTA zich nog af (tijdens een korte online conferentie) hoe het ELT-vak er na corona uit zou zien. Zou de toekomst onsite zijn? Of online, of hybride? En wat zou dat dan betekenen voor wie Engels onderwijst, doceert, traint of coacht? Dat we niet meer hetzelfde doen als vóór corona, dat is wel helder. Het programma van de BELTA Day laat zien welke thema's blijvers zijn en wat er nieuw is op de agenda.


Inspiring Collaboration

Hoe gaat de BELTA Day dit jaar inspireren? Een greep uit de workshopthema's.

Het echte leven en echt Engels in de klas (putting real life at the heart of teaching), CLIL (aardrijkskunde, geschiedenis en andere zaakvakken in het Engels), mediawijsheid, de kracht van goede visuele informatie (infographics integreren in ELT), EdTech, samen (woordenschat) leren, spel en drama (drama games & escape rooms, board games), taalreizen en virtuele uitwisselingsprogramma's, motiveren en connecteren: met elkaar, met jezelf, met de echte wereld, met wat je eerder al leerde ... Het conferentiethema is niet toevallig "Inspiring Collaboration".

De BELTA Day opent en sluit traditiegetrouw plenair. Voor de opening komt Silvana Richardson (BELL, UK) spreken over "Collaborative approaches to learn and innovate together".

Afsluiten doet de BELTA Day met een paneldiscussie over permanente educatie voor ELT-professionals onder leiding van moderator Ron Morrain, educational consultant bij Syntax Solutions (Amsterdam), een aanbieder van (online) workshops voor ELT-professionals en B2B-taaltrainingen Engels.


Expo

Meer dan de moeite waard op de jaarlijkse BELTA Day is de expo, die tijdens de ruime pauzemomenten te bezoeken is. De expo is een goede gelegenheid om het recentste aanbod van de belangrijkste educatieve uitgeverijen van ELT-materialen te leren kennen en kennis te maken met andere spelers in het ELT-veld.

Standhouders zijn Roeland vzw, Collins, Information Planet, Express Publishing, Flowchase, National Geographic Learning, Pearson, Macmillan Education, Hello Drama, Van In, American Drama Group, Cambridge University Press, Oxford University Press ELT, Scanning Pens Ltd, Fulbright Commission, British Council en De Taalsector. 

Een aantal standhouders biedt op BELTA Day ook een workshop aan: Hello Drama, Information Planet, National Geographic Learning, flowchase.


De Taalsector

De BELTA Day is een goed georganiseerd event boordevol inspiratie voor de ELT-professional. Dit jaar is het thema bij uitstek ook relevant voor FLE-, DaF-, NT2-, ELE- en andere professionals. Ideale gelegenheid om inspiratie te halen en te netwerken over de talen heen!

Ook De Taalsector is met een standje van de partij. Ben jij een gepassioneerde ELT'er en kijk je ook graag eens over het muurtje van het ELT-veld om je te inspireren aan wat andere taalprofessionals voor knappe dingen doen met taal? Wij hebben het trapje waarmee je over dat muurtje kunt kijken ;-)
Kom langs op onze stand voor een inspirerende babbel.


BELTA

BELTA stelt zich tot doel de professionele ontwikkeling van de ELT-professional in België te stimuleren. De vereniging verzamelt en verspreidt nuttige en relevante informatie over nieuwe ontwikkelingen en initiatieven op het vlak van ELT en creëert mogelijkheden voor discussie over ELT-onderwerpen. BELTA werkt ook samen met andere organisaties die dezelfde of gelijkaardige doelstellingen hebben.
Het congresthema van de BELTA Day dit jaar "Inspiring Collaboration' sluit onmiddellijk aan bij de primaire doelstelling van BELTA.


Over de sprekers op de BELTA Day en hun workshops is alles te lezen op de website van BELTA. De meeste sprekers stellen hun workshop ook in een korte video voor.

Ontdek het volledige programma van de BELTA Day op de congreswebsite.

 

Aanvullende gegevens