Songtekstival: Universiteit Antwerpen daagt jong vertaaltalent uit

SongtekstfestivalDe opleiding Toegepaste Taalkunde van de Universiteit Antwerpen pakt uit met een nieuwe vertaalwedstrijd: het Songtekstival.

Songtekstival staat open voor alle vijfde- en zesdejaars uit het secundair onderwijs in België en alle bachelor- en masterstudenten Toegepaste Taalkunde, Vertalen, en Tolken aan de Universiteit Antwerpen.

Het doel is om een zingbare en creatieve vertaling te maken van een van de voorgestelde liedjesteksten uit het Engels, Frans, Duits, Spaans, Italiaans of Chinees naar het Nederlands. Op deze Spotifyplaylist en deze YouTubeplaylist staan de liedjes waaruit de deelnemers kunnen kiezen.

Deelnemers die naast hun taal- en vertaaltalenten ook hun muzikale vaardigheden of montageskills willen tonen, mogen bovenop de uitgetypte vertaling een gezongen versie van de vertaling of een muziekvideo inzenden. Deadline 25 april!

 

Deelnemen kan individueel of in groep. Per categorie (‘middelbaar individueel’, ‘middelbaar groep’ en ‘UA individueel/groep’) krijgen de winnaars een mooie geldprijs. De winnaars worden bekendgemaakt tijdens de live uitgezonden prijsuitreiking op 19 mei 2021.

De deadline voor de inzendingen is 18 april 2021 voor de studenten van de UAntwerpen en 25 april 2021 voor de leerlingen secundair onderwijs.

Om het aanstormend vertaaltalent op weg te helpen met het maken van een songtekstvertaling is een praktische en toegankelijke handleiding opgesteld. Die presenteert de basiselementen van een succesvolle songtekst en een stappenplan voor een goede analyse van de originele songtekst. De handleiding is ook in pdf beschikbaar.


Alle informatie staat op deze webpagina te lezen. 

Bekijk de handleiding bij het vertalen van een songtekst.

Neem voor meer informatie contact op met Bonnie Geerinck via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

Aanvullende gegevens