Word lid van De Taalsector

Met je lidmaatschap draag je bij aan onze ambitie om de taalsector sterker te maken en geniet je direct bruikbare voordelen.

Kijk wat onze leden zeggen. Ga voor een individueel lidmaatschap of laat heel je organisatie mee profiteren. Lees meer over de voornaamste voordelen van je lidmaatschap en sluit je aan bij de meest inspirerende community in de taalsector..

 Wat zeggen onze leden?

 

"Als starter volgde ik de opleiding verkooptechniek en prijsberekening. Ook vandaag nog zijn het advies en de klankbordgesprekjes belangrijk voor mijn verdere ontwikkeling als taalondernemer."

Ingrid Weinberger, Online Language Coach

 

"Aan Thomas More hebben we al vele jaren een goed contact met De Taalsector, maar sinds 2020 zijn we als hogeschool ook effectief lid. Als gevolg daarvan kunnen onze studenten (vaak gratis) deelnemen aan uiterst boeiende workshops over taal, over taalverwerving, over vertalen en communicatie. Onze studenten krijgen zo zicht op het belang van talen in de beroepspraktijk. Vooral onze studenten Organisatie en Management hebben al goed gebruik gemaakt van het interessante aanbod!"

Jurgen Basstanie, Thomas More

 

"Als gepassioneerd linguïst en ‘lettervreter’ volg ik De Taalsector al meer dan tien jaar, oorspronkelijk als abonnee van het digitale magazine. Toen ik mij in 2021 vestigde als zelfstandig tekstschrijver/vertaler én De Taalsector zich op hetzelfde moment ontpopte tot een netwerk voor taalprofessionals heb ik geen moment getwijfeld over mijn lidmaatschap. Ik voelde dat dit netwerk voor mij, als startend onderneemster, veel zou kunnen betekenen."

"Ik heb al veel baat gehad bij de opleidingen en workshops die ik als lid kan volgen. En Dries is een fijne coach met geweldig veel ervaring in de sector van de taalberoepen. Elke babbel met hem brengt mij kennis bij of levert mij ideeën op. Ook de (virtuele) ontmoetingen om ideeën uit te wisselen over het rijke spectrum aan taalberoepen zijn een grote meerwaarde. Ik kijk er naar uit om na de coronapandemie de andere leden eindelijk in levenden lijve te ontmoeten."

Natacha Hinoul, De woordacademie

 

 Kevin De Coninck, senior adviseur taalbeleid bij de Taalunie

 

"Vroeger werd wel eens gezegd “WordWorkers of the world, Unite!”. Dries en zijn team van De Taalsector zetten de Nederlandstalige “wordworkers” in de kijker en verenigen ons. Dat helpt mij als taal-ondernemer om uit mijn cocon te komen en breder te kijken naar andere aspecten van de taalsector. Bedankt Dries!"

Geert Benoit, Yamagata Europe

 

"Het is altijd fijn om met Dries te sparren. Zijn inzichten en contacten hebben Linguineo al sterk geholpen tot nu toe en ik ben ervan overtuigd dat ze dat zullen blijven doen.”

Steffen Luypaert, Linguineo

 

Onze leden

Wie zijn de taalprofessionals die nu al over het muurtje kijken van hun taalberoep of hun segment in de taalsector en zich laten inspireren en vooruithelpen door collega-taalprofessionals in onze community?

Ze werken bij:

 • taaltechbedrijven als Textgain en Linguineo,
 • vertaalondernemingen als Yamagata Europe, Tradas en Wilkens,
 • taalopleiders als Atolo en ElaN Learning,
 • de vertaalafdeling van de Europese Commissie (DGT),
 • de Taalunie,
 • het Instituut voor de Nederlandse Taal (INT),
 • Drongo.nl,
 • de talenopleidingen aan UGent, UAntwerpen, KU Leuven, VUB en hogescholen als Thomas More, HoGent, Zuyd Hogeschool, UCLL,
 • tolkbedrijven als Mastervoice en Idem Dito,
 • (technische) redactiespecialisten zoals Flow en Het Correctiebureau ...
 • en heel veel taalprofessionals uit alle hoeken van de taalsector maar ook uit bedrijven buiten de taalsector zoals BEP Europe en agency's zoals Blondé.

Neem contact op voor meer informatie over onze leden.

 


 

Kies je formule:

 

1) Individueel lidmaatschap: de ledenvoordelen zijn op naam van één persoon, niet overdraagbaar.

2) Organisatielidmaatschap: de ledenvoordelen zijn overdraagbaar, met max. 4 personen gratis per fysieke activiteit.


Heb je al voldoende informatie? Neem hier je lidmaatschap.


Liever andere afspraken maken? Neem vrijblijvend contact met ons op om alle mogelijkheden te bekijken.

 


 

Dit zijn de voornaamste ledenvoordelen:

 

1) Online ledencommunity

Wist je dat De Taalsector een online ledencommunity heeft met taalprofessionals uit alle hoeken van de taalsector?

In een vertrouwelijke omgeving delen ze kennis, informatie en ideeën met elkaar over de muurtjes van de verschillende taalberoepen heen. Door van elkaar te leren word je sterker en slimmer als taalprofessional. Door met elkaar te verbinden draag je zeker ook zelf bij aan een sterkere sector.

Alles over De Taalsector Community.

 

2) Leeractiviteiten: De Taalsector Academy

Als taalprofessional moet je niet alleen zorgen voor kwaliteitsvol taalwerk, je moet ook slim kunnen ondernemen.

Hoe onderhandel ik mijn prijzen? Hoe vergroot ik mijn bereik en vind ik de juiste klanten? Hoe blijf ik mee met alle nieuwe technologieën in de taalsector die mijn werk efficiënter kunnen maken? Ondernemen in de taalsector is een vak apart, en De Taalsector steunt zijn leden in slim ondernemen. Daarom kan je als lid al die kennis gratis komen halen.

Ontdek De Taalsector Academy en onthoud dat we vooral met en van elkaar leren.

 

3) Toegang tot de vacatures

De Taalsector heeft een vacaturerubriek, waar we regelmatig nieuwe vacatures voor taalprofessionals publiceren.

Op zoek naar een nieuwe baan? Of gewoon vraag en aanbod van taaljobs volgen en zien welke competenties gevraagd worden? Je krijgt een overzicht van de vacatures op onze website en met een lidmaatschap kun je alle details bekijken.

Ontdek hier onze vacaturepagina.

 

4) Advies met kennis van taalzaken

Als ondernemer heb je af en toe een kritisch klankbord of een advies nodig. Daar wordt je business steeds slimmer van.

De Taalsector werkt en denkt mee met de leden op lange termijn en biedt hun zakelijk advies op maat. Jij legt je probleem bij ons op tafel, we kijken er samen strategisch naar en bedenken samen een goed plan van aanpak. Daarna, terwijl jij het plan uitvoert, stemmen we nog geregeld af over de voortgang.

Ben je nog geen lid? Bekijk dan De Taalsector Open Adviesmiddag.

 

5) Toegang tot het nieuws uit de taalsector

De Taalsector volgt en publiceert het belangrijkste nieuws uit alle hoeken van de taalsector.

Over taalbeleid, geletterdheid en toegankelijkheid, taal en spraaktechnologie, taaldiensten en alle beroepen in de sector. De website van De Taalsector is een handige manier om op de hoogte te blijven van jouw sector. Met een lidmaatschap heb je toegang tot alle afgeschermde artikels.

 

6) Toegang tot het archief van De Taalsector

Hoe zal jouw taalsector er morgen uitzien? Om deze vraag te kunnen beantwoorden moet je de taalsector van vandaag en gisteren goed kennen.

De Taalsector beschikt over een kennisbank van ruim 4000 documenten over bijna alles wat ertoe doet in alle segmenten van de taalsector. Op de website van De Taalsector kan je gemakkelijk informatie zoeken. De leden hebben onbeperkt toegang tot het volledige archief.

 

7) PR- en netwerkevenementen van De Taalsector

De Taalsector streeft naar een positief beeld van taalwerk en de taalberoepen.

Zo organiseert De Taalsector met een aantal partners de LIA’s - Language Industry Awards - waar we het beste uit de taalsector én trouwens ook het beste studentenwerk in de schijnwerpers plaatsen en de gelegenheid bieden tot bredere netwerking.

Ontdek de LIA’s voor jezelf. Leden genieten een ticketkorting van 50%.

 

8) Toegang tot het netwerk van De Taalsector

De Taalsector heeft een goed geheugen en een discreet maar uitgebreid netwerk van kennissen die er in de taalsector toe doen.

Wij geloven dat sterke connecties tot mooie gezamenlijke projecten kunnen leiden. We helpen onze leden met persoonlijke introducties en met achtergrondinformatie die het verschil maakt.

 

9) Zichtbaarheid

Naast eigen activiteiten steunt en bezoekt De Taalsector regelmatig conferenties beurzen en andere events, waar we ook vaak een standje hebben.

Waarom? Goede PR voor de sector straalt af op álle taalprofessionals en aanbieders van taaldiensten. We nemen graag info- en promomateriaal van onze leden mee voor ons standje.

 

10) Vacature plaatsen

De vacaturerubriek op de website van De Taalsector is dé plek waar taalprofessionals op zoek naar interessante opportuniteiten gegarandeerd komen kijken. En van daaruit vinden de vacatures heel snel hun weg naar de vele netwerken in de taalsector, naar de hogescholen en universiteiten en hun alumniverenigingen.

Leden met een organisatielidmaatschap genieten een korting van 50% op het normale tarief.

 

11) Gebruik de ruimte bij De Taalsector

Leden zijn steeds welkom bij De Taalsector in het centrum van Gent.

Ze kunnen de ruimte (200 m2) reserveren voor een workshop of vergadering (met de gebruikelijke korting van 50%). Een tijdje geleden hadden we 30 VOV-leden te gast voor een workshop "Zit er een boek in jou?". Of 45 taaltechnologen voor een Belgium NLP Meetup.

Leden kunnen ook af en toe een dagje gratis komen co-worken. We werken graag samen, ook letterlijk. Recent hadden we de verenigingsprofessionals van VOV Lerend Netwerk op bezoek (mét hun minibib L&D-boeken) voor een dagje co-worken.

 

12) De Taalsector Studio

Zelfs de beste taalprofessional kan soms zodanig diep in de eigen business zitten dat het moeilijk wordt om even afstand te nemen en door de bril van de klant naar de eigen business te kijken. En dan wordt het moeilijk om zelf sterke content over jezelf te schrijven.

De Taalsector Studio kan leden daarbij helpen. Met een frisse blik, een hoop ervaring in taalzaken en een goede pen krijgen we jouw content helder, wervend, doeltreffend geformuleerd. Leden genieten een forse korting op de vaste tarieven.

 

13) Behartiging van gemeenschappelijke belangen, lobbying

De Taalsector biedt op verzoek strategische of praktische ondersteuning bij de behartiging van belangen die taalprofessionals, taalondernemingen en organisaties in de taalsector gemeenschappelijk kunnen hebben.

 


 

Neem je lidmaatschap

 

Een individueel lidmaatschap kost 285 euro (excl. btw) per jaar. Een organisatielidmaatschap 450 euro (excl. btw). Een lidmaatschap kan het hele jaar door starten.

Wens je meer informatie? Stuur een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..


Heb je voldoende informatie? Neem hier je lidmaatschap.

 

 

Aanvullende gegevens